MATILDA AKA BLONDINBELLA

Världens bästa Matilda tog på sig mina brills vips så trycktes näsan ner och hon liknade blondinbella. Stackare!

image331

Gnällspik on a wednesday.

Jag läste nyss Emmas blogg där hon beskrev sin vånda över projektarbetet igen. Jag förstår henne till punkt och pricka. Men när jag sen läser att vi på media är klara bara för att vi inte har något annat att göra så tar hon i från tårna. För vi har mycket MYCKET och det är inga lärare som tar hänsyn till att vi jobbar med projektarbetet. Anledningen till att jag är klar i tid är att jag prioriterade det högt och jag valde att jobba med något som jag tyckte var roligt. Sen att vi håller på att skriva en C uppsats i svenskan och att vi ska göra muntligt nationella och har x antal arbeten som ska vara klara tills nästa vecka ja jag vet inte jag tycker det är mycket, men jag antar att det finns de som har det värre.

image330

Inspiration till header! Jäkla nordbor!

Jag har upptäckt något märkligt. Någon gång i denna veckan så var jag inne och kikade på en ny blogg som moderniteter länkade till. Åh tänkte jag den var ju ganska ball så jag skrev en kommentar som berömde själva bloggen. När jag kikade hade denna specifika blogg ingen speciell header utan det stod bara bloggnamnet i versaler. När jag någon dag senare kikar in igen, så ser jag att bloggens header har ändrats, till vadå? JO teckande kasettband. Jag bara undrar är detta ett sammanträffande eller fick de en inspirationskälla?


image329

Jag blev sugen.

Nu är projektarbetet utskrivet i den senaste versionen. Imorgon är det inlämning och då försvinner ett stressmoment. Skönt för mig och min mage, den drar åt sig stress. YEY that's fun.
Imorgon är det skola igen och hmm undrar vad denna skolveckan bjuder på? Ungdomspsykiatriarbete och Grafprov om jag inte missminner mig allt för mycket. Så det blir plugg för min del, jag ska lyckas klämma in träning, N och jobb någonstans där också, men jag brukar lyckas jag är som jag har påpekat innan Superkvinnan. Till helgen blir det en överaskning, i can't wait, N får instruktionerna i veckan.

Jag hittade en bild på en s-tjejs blogg. Jag blev sugen.

image328

Om man vore en klippdocka...

image327

Lovejunkie

Kärlek är underbart. Till sommaren närmare bestämt den 12 Juli  5 dagar efter min 19 års dag gifter sig mina två favoriter. Jag har fått äran att hjälpa dem med deras inbjudningskort och det känns otroligt roligt.
Det känns som man redan nu borde leta runt efter en klänning, jag har ju förståss en blå 2nd hand klänning i garderoben, men jag måste nog sy om ärmarna lite på den, det är lite pingvinärmar på den. När jag var på filippos i tisdags hittade jag helt underbara långklänningar från 50 talet, dock var de sydda efter dåtidens ideal  och idag kan de nog räknas som en 34. It sucks to be a Medium.


Mina favoriter
image326

1 av mina 3 förälskelser

image325

Birthday Boy, i make all your wishes come true.

Grattis Grattis Grattis!
Idag fyller N 20. Han är nu några steg närmare döden och jag är några hundralappar fattigare. Men det är han värd. Gud nåde honom om han inte gillar my gift. Tur att det finns kvitton.
Jag måste bara berätta om min nya kärlek, en röd kappa som jag hittade på MQ idag. Det var super rea och jag blev glad när den satt som en smäck. OH yeah red is the new black. Okej jag överdriver lite men det är normalt.
Igår fick jag också hem en ny förälskelse. Nämligen mina nya brillor. Ojojoj de är nice. Jag citerar syster "Med den kappan, glasögonen, klackar och en laptop så kommer du se ut som en superkvinna" Jag är dock redan en superkvinna. Varför behåller jag för mig själv.



image324

Trams.

klockan är fem här är ekot....Inte riktigt men nästan. Nu till syftet med att skriva det här inlägget. Det ska handla om något som jag stör mig på, nämligen killar som inte kan vara vän med en bara för att man har pojkvän. Detta hände alldeles nyss, en som jag har pratat med ett tag nu, en trevlig kille som uppenbarligen är ganska korkad, blockade mig för den här meningen: "Tack, det är min vän som tog den bilden på mig och min pojkvän till sitt projektarbete" Som svar får jag " Ok, hejdå". Jag menar är det inte lite tramsigt?

Om man är indie är man osignad då, men om man blir signad vad är man då?

Måste bara tipsa om sjukt bra pluggmusik.  Of montreal är mitt nya fynd, jag känner på mig att detta kommer bli mitt nya favoritband att ha i bilen. De är aningens indie men i like.



image323

Sportlov,plugglov you name it.

Då var det efterlängtade sportlover här, grejen är att jag hade nog längtat betydligt mer efter det om jag inte hade hafts å ruskigt mycket att göra.Jag måste skriva projektarbetesraporten, jag har en uppsats om genteknink och en muntlig presentation om drömmar plus lite graf jobb fram till v. 10 och 11. Isn't that just lovely?
Imorgon har jag ännu en dag  med PA framför mig, men jag ser fram emot min lilla rast som jag har inplanerad vid 3-tiden, då öppnar nämligen filippos och jag ska dyka ner bland sakerna, kika efter ett tidningsställ några väskor och någon klänning. Underbart, fram tills dess ska jag roa mig såhär


image322

Projektarbetet- KONSERTEN

Då har jag och Frida klarat av den mest ångestladdade biten av vårt projektarbete. Vi har nu genomfört vår konsert. Inte nog med att vi hade konserten i fredags utan i trosdags blev vi uppringda av radio kronoberg så vi fick sätta oss i partybilen i fredags morse och ta oss till växjö. Väl där så medverkade vi i Lisa Syréns västergatan. Vi fick en oerhört bra respons av henne och hennes producent Carina. High Five!

När vi kom tillbaka till Älmhult och Aulan (stället där konserten ägde rum ) så blev vi tagna på sängen. Det var underbart och helt klart inte den aulan vi hade lämnat kl 09.30 Där var istället en schysst scen med härliga ljuskombinationer stora högtalare och förstärkare. Vi slet lite till och fick dit trumset piano osv. Resultatet blev oslagbart.

Under kvällen kom ca 140 betalande och vi fick ihop lite styvt 4000 kronor som oavkortat kommer att gå till RÖJ-EN-MINA. Tänk vilka underbara personer det finns där ute som ställer upp och kommer på en sådan här grej. En STOR eloge till er!

Lyssna på radioprogrammet
här det är ca 20 min långt.


Här är Frida & Jag i växö innan sändning. Nervösa som få.
image311


Sveriges Radio Kronoberg
image312


Frida & Jag - Arrangörer samt konfrencierer
image321


Kvällens enda tjejband - Desperate for attention
image313

Hemorojderna bjöd på den roligaste scenshowen
image314

The Kaleidoscopes- Spana in dem här
image315

Metalbandet Instan Killquick
image316


Kvällens största band var Djur som inte... De var hela 7 pers på scen
image317


P.A.S.S- produkt av svenska samhället, körde sköna floyd covers
image318


The simian shudders gick in för  det där med scenkläder
image319


Chick Jaylors vårt mest rutinerade band
image320

Välgörenhetskonsert

BE THERE!

image308

Musiksmak?

Är väldigt svårt att defeniera. Något som jag har ägnat en hel del tankeverksamhet åt är att förklara varför man fråga en person som man inte känner men eventuellt vill lära känna vilken sorts musik som människan lyssnar på.
Om man fattar vidare tyckte för personen hänger ju faktiskt inte på musiksmaken. Visst det är ju alltid trevligt om en person gillar samma sorts musik som en själv. Men om personen svarar såhär:¨

A. " Ja, jag lyssnar bara på Kent jag, det är det bästa bandet som har funnits"

Min tanke om människan är : Åh det var mig en deprimerad jävel, en sådan person är inte så rolig att umgås med, men jag måste även be att få meddela att jag har vänner (Cato) som lyssnar på sånt.

B. "Åh dansbandsmusik är det enda rätta, det är svängigt och dansant"

Min tanke om människan är : Men du måste ju vara bonne! ( Min nästkusin gillar dansband, han är bonne/raggare/går på naturbruksgymnasiet, det bör tilläggas att han fyller 19)

C.  "Äh, vad jag lyssnar på? Ja du det beror på sinnesstämmning/plats osv jag är nog allätare jag gillar allt utom dunk dunk där niggahs rappar om hoes and broes they wanna do in every hole!"

Min tanke om människan är : Snacka om skön lirare, den här personen skulle jag lätt kunna umågs med.


image307

I wanna be like audrey.

Denna dagen har gått snabbt, väldigt snabbt, det var bara ett litet engelska prov och sen var det till att fortsätta mot friskis. Summa av kardemumma jag var i skolan i en timme och 5 minuter (lektionstid) idag. Det var lagom frustrerande men man måste ju se allt från den ljusa sidan, och det ljusa idag var träningen och att Tillis återigen är hemma från thailand.
Efte lite lunchande på hör och häpna Oléo (hartmans var nämligen  lagom fullsatt och det fanns en viss herr JB där inne som jag inte riktigt klarar av.) Som sagt efter lunchen tog jag och madelen en spontantripp till Hässleholm där vi synade sömmarna på plaggen. Vi var hemma i lagom tid och just nu funderar jag på hur det hade varit om man var audrey  och hade ett rådjurkid att kela med. Antingen väldigt väldigt mysigt eller bara obehagligt, jag röstar på förslag nr 1.
  image305 image306


Osby, byn som tåget glömde.

Innan jag glömmer bort det så måste jag berätta om en rolig incident som hände idag. Jag och Elvira satt helt ovetandes och pratade på tåget, då vi närmade oss osby så började vi som vanligt att plocka ihop våra saker. Nu var det bara såhär att tåget "glömde" att stanna i osby utan körde i full karriär vidare mot hässleholm, när vi var vid hasslarödsskolan (lite längre fram var vi allt men jag kan inte beskriva det) Hur som haver så stannde tåget där med en väldigt kraft. Just då var det inte så roligt att åka tåg. De sa att antingen fick de backa eller så fick vi hoppa av i hässleholm. Turligt nog fick vi backa. Tänk vad snopen jag hade varit om det hade varit jag som stod på osby station för att ta mig neråt när tåget helt plötsligt inte stannar utan bara fortsätter för att sedan komma backandes tillbaka.

image304

Gammal äldre äldst

Ni lär får dras med mig länge people!


image303

Stor som en tjurpung.

Snart är det alla hjärtansdag och jag vet varken ut eller in. Ska jag eller ska jag inte köpa något litet till N.
Det känns inte riktigt som att han uppskattar en ros, för att vara ärlig känns det lite bakvänt, det är ju jag som är tjejen och inte tvärtom.  Vem vet han hade kanske tagit riktigt illa upp och trott att jag tyckte att han var femenin och då är steget till rosparfym inte speciellt lång. Nej nej nej nog pratat om det.
Idag har jag och mamma varit i löberöd (höör eslöv lund) där vi var och hämtade hö till olivia, jag kan konstatera att jag inte hade kunnat leva det livet som de gör, lukten och geggan. Men det var faktiskt kul att hälsa på tjurarna och grisarna, det var nästan så jag blev vegeterian där ett tag. Jag häpnades faktiskt väldigt över hur stor en tjurpung faktiskt är, den är ju som en blomkruka, ja jag vet kanske inte världens bästa att jämföra med en blomkruka men jag kommer inte på något bättre. Snart är det melodifestivalen (två timmar kvar). haha.

image302

Army of me.

O'boy vilken meninslös dag. Det känns verkligen som att jag har fått nada saker gjorda iaf inte saker som jag borde ha fått gjorda. Antibiotikan gör mig slö, jag antar att jag får skylla på den.

Idag har jag verkligen använt provbrillorna som förövrigt gör så att jag blir väldigt lik min far. Det känns inte så kul att vara lik en medelålders man. Men what the häck, jag märker skillnaden så snart blir det ett par hör och häpna bågar. Feel free to laugh!
Army of me!
image301

En gång för alla ska jag bevisa att jag faktiskt har rätt!

Detta kommer bli mitt absolut sista inlägg i "Johannas skoskav som egentligen inte är ett skoskav serien". Nu är det såhär att jag bara  måste bevisa att jag hade rätt. Jag blev nämligen märkbart paff och förvånad när min vän Emma igår sa åt mig att bara smörja tvätta och låta det torka över natten. Hur som haver, jag satt inne på vårdcentralen där sjuksköterskan frågar och tittar:

-Hmm det här ser inte riktigt ok ut, vi gör såhär att jag tappar det på vätska nu och har det fyllt på sig imorgon vilket jag inte tror att det gör så bokar vi in dig imorgon så får du antibiotika.

Senare på eftermiddagen runt 15 tiden så kikar jag på foten där blåsan nu är fylld igen. Jag ringer vårdcentralen och får en ny tid på studs.

-Jadu jag misstog mig tydligen så jag måste skriva ut en stark atibiotika till dig.

Hurra, min fot har blivit sjuk, vad skoj. Ingen skola för min del imorgon då, jag som näst intill klassar mig själv som invalid. Tur att vi har kryckor i förrådet då det är svårt att ens stå på foten.

jag lägger upp en bild för att visa svullnaden, eftersom det är så uppenbart man ser inte ens fotknölen på vänsterfoten så det ni! Det var inget vanligt fjuttigt litet skoskav. HA!


image300

Jag kan bevisa att jag inte är världens pussy!

Kolla in detta, det är vad jag har gått och gnällt om hela dagen, nu är det varmt bultande och rött så imorgon blir det vårdcentralen för min del och efter det optikern. Det ska bli spännande.


image299

Skoskav är djävulens fördärv.

Jag är en gnällspik det erkänner jag, men när det gäller skoskav är det verkligen något som man får gnälla om.
Det gör sjukt jävla ont. Jag tömmer blåsan hela tiden, men den fylls blir stor är ivägen och jag msåte ta av mig min ena sko för att inte gå som om jag hade ett ben som var kortare än det andra. That's not hot. 

En annan sak som jag måste klaga på är vår skolas sjuksköterska, för det första är hon aldrig där, på skylten stod det igår "Är i Ryfors" vad gör VÅR sjuksköterska i  ryfors hon ska ju vara här och ta hand om mig. Sen idag när jag kommer in så står det på "upplysningsknapparna" att hon är "inne" så jag knackar på, då lyser helt plötsligt upptagen knappen. Sånt gör mig irriterad.

Blixtförälskelser har en tendens till att svalna av- när det gäller skor.

Gynning är underbar, helt totalt körd, I LOVE HER.  Så är det jag det är inget jag precis hymlar med.
Jag läste nyss madelens blogg, den lilla token har blivit blixtförälskad i ett par mimmi pigg skor som jag visade henne på röda korset, med sadly for her så var de var skylt ex, konstigt nog, jag visste inte att det var lagligt att ha skylt ex som man faktiskt inte får sälja. Nåja förälskelsen svalnar väl snart. Jag måste dock erkänna att de var one of a kind.

På tal om one of a kind, så har min väl Linda tydligen också startat en liten blogg, som hon nu vill att jag ska renovera, och det mina vänner ska bli mig ett sant nöje, jag har redan börjat skissa på ideér. Och ideér är något jag ofta får, nu har jag fått för mig att jag ska söka till konstfack i stockholm där de har en grafik och illustrations utbildning, det är egentligen emot mina principer men ja mina andra alternativ är Kalmar Jönköping Karlstad Malmö Norrköping Sundsvall and so on. Jag antar att det är dags att knyta mig snart, först ska jag läsa en engelsk text som en liten uppvärmning inför morgondagen.

Godnatt!

 image296 image297

Friskis och svettis - jag måste amputera mina armar.

Jag har skoskav som fan och jag gnäller så det så. Det är inte soft. Det gör sjukt ont och det kan alla i min närhet intyga. Idag har jag haft en lektion, en liten liten lektion, varpå halva gick åt till att fota min kära väninnas hand. Det ni. Hur som haver eftersom vi inte började förrens vid 20 i 12 så körde jag och frida till friskis där vi spenderade någon timme på gymmet, vilket nu har resulterat i att mina armar är otroligt möra, det känns som jag måste amputera dem.  Annars har dagen spenderats med att sätta upp affischer ang vår välgörenhetskonsert. Jag måste även nämna att vi sprang in i en som jag knappt har pratat med på ett halvår, och frida kan intyga att vi var ganska obekväma med det båda två. " Johanna gud vilket falskt leende, du gillade inte riktigt det där va?" " Nej".
Snart är det tv-dags men först är det religon/engelska plugg som gäller..


image295

Oh boy you make feel so OH BOY!

<3

image294

Jag är fortfarande morfars lilla flicka.

Lite bilder från vår strandpromenad innan idag.


Jag har på mig morfars mössa och mormors skor. Det är praktiskt.


image292


Här har vi ett säkert bevis på vad rubriken antyder. Morfar knyter mina skor. HUGA jag som snart är 19 år shame on me!

image293

Egoflow.

Oj vad helgen har gått fort, jag vet jag säger alltid det men denna har gått extra fort. Jag har haft saker att göra hela tiden. Igår åkte vi ut till stugan och mormor och morfar för att bara mysa och ha det gott. Vi blir alltid behandlade som kungligheter av dem. När vi kom fram väntade de med en tänd brasa vin , pesto och bröd. Det var sjukt gott. Idag har vi som ni kanske märker åkt hem men innan dess han jag göra en rensning av Lindex där jag fyndade en röd korsett och en lila kofta för otroliga 150 kronor sammanlagt. Just korsetten blev jag extra glad över eftersom jag har letat länge men det är ingen modell som har passat. Antingen har det korvat sig eller vällt ut fett eller så har kuporna vart för små eller omfånget för tight eller kuporna för stora. Jag önskar verkligen att jag hade små söta bröst och inte monsturösa ica kassar.

image291

När man har tråkigt kan man...

Leka i photoshop.

image289

Mina nya älsklingar.

Jag måste bara visa mina nya älsklingar som jag inhandlade idag för 100 pix. Inte illa för att ha kostat  600 kr från början! Tålamod är kunskapens moder!



image288

Shoppingglädje

Idag har jag och Åsa dödat lite tid på Nova Lund. Jag kan lätt konstatera att det är en av de bästa galleriorna som jag vet. Alla kedjor man behöver finns där och det lilla pluset i kanten är Topshop. Vi har även stött på en hel del trevligt butiksbiträden. Det är sådana småsaker man blir glad av, jag måste säga att  rean som finns kvar faktiskt är rätt bra, jag betalade 25 spänn för ett tröja som jag har suktat över ett bra tag. That is what makes my day.


image287