Artistbook


Detta är vad jag håller på med just nu. Min artistbook, som snarare kommer att bli en tygpåse än en bok. Mer än så avslöjar jag inte än. På Torsdag och Fredag är det redovisning och nu när Nils har åkt hem igen och handledningen är över så är det fullt ös medvetslös som gäller.

Globen



Jag vet att jag måste sluta tjata om min jordglob, men det går inte. Den är så fin och perfekt i mina ögon. Jag längtar tills nästa helg då jag ska hämta hem den ifrån Osby.

Birthdaygirl-

När jag var hemma på "lov" så fyllde världens bästa annika 20 år. Vi firade hela dagen och på kvällen bjöds det på supergod middag och efterrätt. Hon fick presenter och bubbel. Det var en win-win situation.







Byn vid sjön










Förra veckan när jag var hemma på ofrivilligt höstlov hann vi med att packa en fikakorg och en tur till byn där vi bodde innan. Vi njöt i solen och hoppade ner i båten och tog en tur på sjön. det var fint.

Jag äger världen



Titta vad jag hittade igår för hundra pix. Världens kanske finaste jordglob, som jag har letat efter en som inte är av plast och som man kan använda som lampa. Och där var den på filippos utav alla ställen. Lycka.

Förövrigt så ska vi ha kalas för mamma idag, hon fick en skål av mig och louise, och med tanke på var i världen mitt finger befinner sig så skickar jag en puss och kram till Familjen Brogren i Sydney. Ni borde vara här !

Världens mest störda katt

En av de bästa sakerna med att vara hemma hos mamma är att jag kan bråka
om mina hörlurar med den här lilla krabaten


sommaren som tog slut.



Pryda paret som krampaktigt håller sig fast vid varandra

Posering vid den nybyggda bryggan





Visst är det skönt att va' vid liv

Imorgon åker jag hem till mamma, på ett sätt är det skönt att komma hem och bli ompysslad och på ett annat sätt så känns det så jävla ruttet. Jag skulle ju sätta mig på ett flyg på tisdag morgon med mina fina och åka till Warszawa, gå på gallerier, besöka konstskolor och äta traditionell polsk mat. Jag har hängt läpp och varit arg men jag har kommit till insikt, jag får helt enkelt göra det bästa av situationen. Jag får en veckas höstlov, jag får mammas mat, jag får träffa mina bästa vänner och jag får träffa min fina släkt. Och jag får absolut inte glömma att mitt i allt tråkigt så fick jag en alldeles fantastiskt fin present av nils, en resa till Berlin, bara han och jag. Jag har det faktiskt ganska bra.


LaChapelle






Man ser rätt tydligt vad jag har blivit inspirerad av va?

som en dröm



Just nu är jag mitt uppe i inredningsdrömmar, jag vill bara riva ut och göra om och flytta och fynda fantastiska möbler. Bilden ovan är från en lägenhet i Paris som stod orörd under 70 år. Kvinnan som ägde den flydde under andra världskriget men kom aldrig tillbaka då hon flyttade söderut, och nu öppnades den. Vilken skatt. Så många gånger som jag har drömt det, att man kommer in i fantastisk secondhand butik och allt är superbilligt och där finns hur många klänningar och inredningsprylar som helst. tänk om.

kiss my name

jag måste ha den finaste systern i hela vida världen som kommer upp och tar hand om mig. men just nu känns det jobbigt tomt hemma i lägenheten och jag har svårt att balansera en kaffekopp och samtidigt ta mig fram smidigt, det slutade med att jag fick stå och dricka mitt nedrans kaffe i köket. Hela helgen har varit prövningar speciellt nr1. då vi skulle handla. Jag har aldrig handlat i mer än två timmar och varit slutkörd utav det. Det var värre än friskis. och nu överdriver jag inte.
Idag kommer prövning nr2. Jag ska till skolan och hänga lite. Förra veckan hade vi knappt några lektioner och idag har vi delredovisning. Jag maja och ullis ska prata illustrativ typografi utifrån den eminenta boken, Handmade graphics. Det ska nog gå bra och om jag känner mig själv rätt sen så kommer jag sussa gott ikväll.  Men först ska jag piffa till mig lite, jag menar man behöver ju inte vara ful för att man går med kryckor och en ful jäkla sko.


Illustrerad typografi



Tack gode gud för skoluppgifter, just nu har vi i uppgift att göra ett eget typsnitt som ska vara handgjort, så detta är vad jag har roat mig med i eftermiddag. Det tar verkligen sin lilla tid att bygga upp 58 typer och sedan fota dem för att lägga in dem i datorn och frilägga dem. Men jag tackar och bockar mer än gärna. Tiden behöver gå.

Just my luck




Ett snedsteg i trappan har aldrig gjort så ont. någonsin. nu är jag på ett ben, två kryckor och en pjäxa i 4 veckor.

rawpower

måndag betyder en ny start på en ny vecka den här måndagen innebar det också kursstart. Vi har börjat med illustrerad typografi något som än så länge verkar super roligt. Dock kan jag inte påstå att jag är särskilt pepp på veckan överlag men det ska nog lugna ner sig det med. Helgen bjöd på norrköping och nils och det var fint som vanligt, vi tittade på bio (eat pray love) åt indiskt och drack öl på världens bar.  Alltså var det himla fint och jag blev återigen ledsen när jag vaknade på söndagen och insåg att vi inte får ses förrens  om tre hela veckor, början och slutet av oktober. det suger litegrand. Det kommer som vanligt en tentaperiod för honom och en inte så vanlig warzawa resa för mig ivägen. För tillfället puttrar en soppa på spisen och jag har skrynkliga fingrar av allt diskande som det medförde men oj vad gott det kommer bli.




Tack gode gud för photobooth när man inte orkar plocka fram kameran för att visa.