cowboys and beautyqueens

I'm home. påsklovet känns på tok för kort och på måndagkväll drar jag mig uppåt mot nordligare breddgrader. Dagen har varit smärtfri då vår enda föreläsning ställdes in mitt framför våra snopna snokar.  Anledningen var att vår lärare tyckte att vi blev behandlade som andrahands studenter. dvs under vår värdighet. Jag slappade hos ewe och styrde sedan kosen mot stationen och tåget som innehöll väldigt lite folk.  Hemma fick jag kramar och frallor och jag har hunnit äta en mumsig kycklingsoppa. Imorgon är det dags för tandläkarbesök och sedan ska jag få träffa min käresta. På kvällen ska vi mysa med annika och christian så jag ser onekligen fram emot några sköna strödagar.


Maja ritade mig och johanna i jovans bil som enligt johanna luktade
djursnusk.

Two-faced



Idag redovisade vi portfolion. min var ogenomtänkt och flummig, men tack vare fina kursare så fick jag en otrolig kick och en längtan efter att skapa. det var längesedan jag kände för att skapa. det är nackdelen med magkatarr, man vill inget och ju mer man gör desto ondare får man. nu har vi bara 11 dagar kvar tillsammans jag och medicinen och då hoppas jag att det släpper, för är det något jag vill slippa så är det det onda.

Om att sakna någon.

Han den dära befinner sig i Berlin, och jag längtar som en tok efter honom. Jag vill ringa och viska " jag saknar dig", dock får jag skippa det för våra mobilräkningars skull. Jag har en flickvän hemma som åker til nice i fem månader på fredag. Henne kommer jag saknar mycket, hon är en sådan där som jag kan vara ärlig mot. och när vi bråkar så säger vi förlåt när vi har tjurat färdigt. Jag har en annan vän som behöver en extra hård kram och en stor blöt puss på kinden just nu. Min skinny kate, jag saknar dig med. Jag har en blondin i växjö som jag snart får se, tänk att vi aldrig kan ta oss tid för att ses. vi är lika dåliga båda två. Men jag saknar dig Vanilla. Min fina fina sångkompanjon, dig saknar jag till tusen. Du ska få så många pussar att du nästan försvinner. Jag ska försöka att komma till dig när du flyttar in i din nya lägenhet. och du ska komma till mig i sommar. Då ska vi dricka rosé på öland. Sen har jag en liten vildig som snart ska ha kalas, vad önskar du dig vad vill du ha? tyvärr kan jag inte ge dig edward men jag kan ge dig en massa massa kärlek. Vad sägs? Åh det finns så många som jag saknar, som jag önskar att jag träffade oftare. Det finns dom som jag har glidit ifrån och när jag tänker på det så saknar jag nog tanken på dem än personerna i fråga. Förövrig så saknar jag vintertiden. Sommartidens klocka är alldeles för mycket och jag är på tok för pigg. Men jag bör nog sova nu för min egen skull. Bara en sak till. Puss till alla mina fina.


changes

I helgen har mamma och örjan varit på besök. De titta på ledin och vi åt gott och pysslade om min lägenhet. nu har jag fungerande rullgardiner och klänningsförvaring som heter duga.


en lördag i september

Vi satt på en trappa på ängsgatan fyra andra flickor och jag.  Det var förfest och vi var precis lika virriga som sjutton och artonåriga gymnasister är. Jag hade precis börjat min sista år och vill smaka på livet. På trappan kom vi in på kärlek och vi insåg som vanligt vilket komplex ämne det tycks vara. Jag berättade för min vän om han den dära med ruffsigt hår och den där förvirrade uppsynen som gjorde mig svag i knäna. Men för vännen berättade jag även att det aldrig skulle kunna vara vi två eftersom han redan har varit med dig och hon den dära. Hon som jag varit vän med sedan högstadiet. Min vän på trappan sa åt mig att strunta i allt vad mina hjärnspöken sa åt mig att inte göra. Jag sa att jag vill faktiskt bara ha honom, jag vill åtminstonde kyssa just honom, bara honom det spelade ingen roll att han var vän med den långe indiekillen som hade fått min senaste kyss. Nej jag ville bara ha honom. Min vän fimpade sin cigarett och vi gick in till vinglasen och de dansande flickorna. När vi kom fram till utestället vi skulle till var hela byn där. Jag pratade med någon som jag enbart minns vagt och från ingenstans kom han den där, han med förvirrad uppsyn och ruffsigt hår. Han petade på min axel och jag vände mig om fick en kram och sa blygt hej. Vi tittade på varandra och från ingenstans kysstes vi. Vi kysstes så länge att kvällen sprang förbi. Vi bytte nummer mitt i dimmigheten och disskuterade livsallvarliga frågor som schlager. Vi gick åt olika håll och när vi sa hejdå kittlade det i min mage. Jag gick på moln.  Dagen efter kom ett sms och fyra dagar senare var vi ett vi. Jag har aldrig slutat kyssa han den där med ruffsigt hår och förvirrad uppsyn, han har bara växt upp lite. Vi har växt upp lite. två och ett halvt år och jag vill bara ha mer.


johanna och döden

min kropp känns tung. det är något som tynger mig, hela min mage gör ont, nerifrån den där sista biten ända upp till under brösten. det är ingen laktos som har smugit sig in, det kan jag lova. det är däremot tentaångesten. den här gången är ångesten som en tjock tjock dimma som vältrar sig bland mina inälvor. jag som inte brukar bli så nojjig, på gymnasiet råpluggade jag två dagar innan ett prov men nu är det nästan ett år sedan jag hade min senaste tenta. tänk så har jag glömt bort hur man gör. det är lätt säger N, men hur lätt är det egentligen när man bara har fått prova två gånger innan istället för tio. allt blir ju till en vana till sist. jag har kommit in i sista andningen nu, den där andningen som bara går av ren automatik som är sådär skön på ett pulspass. men just nu känns det inte befriande utan bara tyngande och kvävande. för att muntra upp mig själv och för att göra den mörkgrå dimman lite mer ljusgrå så ska jag dansa afro ikväll, något jag bävar över då jag kommer känna att jag likväl kunde suttit i min kammare och studerat. men min emma säger att man måste ta en paus man måste få springa av sig och jag får nog minsann lov att tro på henne. äldre vet bäst. nu ska jag pilla i mig lite tortellini och försöka att inte tänka på olika teoriskolor eller hur man lägger upp en wbs. jag borde tänka på hur fint det vara att vakna upp med nils i morse och hur fint det kommer känns på fredag eftermiddag. dimman ska bort. jag är helt enkelt för bra för den.

tentaplugg/ångest

Just nu sitter jag på studentbibblan i norrköping. Den är fin, kanske inte riktigt lika fin som linnéunivetsitetets men här är defenitivt mysigare. Det bästa av allt jag har hittat en hörna där allt matchar. Stolarna, klänningen och kaffekoppen. Det bästa med liu måste vara de fina kaffekopparna. Nu åter till sammanfattningarna av planerad kommunikation.


Glömska

Jag har ju glömt att visa mitt fynd från i helgen. En fin liten jacka i skinnimitation.  Me likey.




clouds

Idag flyr jag kalmar. Jag tar tåget norrut för att hälsa på han den där. Det ska bli fint och jag får dessutom några pluggtimmar på tåget. Det känns som det är allt jag gör nu innan tentan. Pluggar. Pluggar, pluggar och pluggar. Igår satt vi från 9 till 6 med projektkunskap och gjorde Pbs, wbs och obs. inte sådär jätteskoj. Men vad gör man inte för betyget.
Men som sagt så ser jag fram emot eftermiddagen och kvällen. Det ska bli fint att få en kyss och höra att man är saknad.


monday all over again

Tänk vad en vecka kan börja dumt. Efter en hel helg med pluggande var jag övertygad om att vi skulle gå från 9 till 11 idag så jag hoppade på bussen vid 8 och när ingen annan kom blev jag orolig. Jag nojjade som få och började tom tvivla på om det faktiskt var måndag eller om det var tisdag, det såg ju nästan ut som att M&M fyllde år idag enligt facebook.  När jag skulle ringa och fråga var tusan mina vänner höll hus så upptäcker jag att jag har glömt mobilen. Som tur är så satt en designare bredvid och han hade majas nummer. När jag kommer till skolan en timme för tidigt så kommer sara cyklandes tack och lov så har hon med misstagit sig. Tyvärr hade jag ingen lunch med mig så den fick jag sticka och köpa. Som grädden på moset så fick vi en ganska stor uppgift som ska redovisas dagen innan tentan. Behöver jag säga att jag känner mig stressad? På bussen hem berättar ullis att det är sista dagen att söka sommarkurser idag så det har jag med gjort, utifall att det skulle vara så att jag inte får något jobb så finns ju alltid csn. En skrivarkurs står som etta på listan. skönt med distans och få skriva av sig lite.

Den absolut bästa låten

Den lätt mest spelade låten i mitt hushåll, på våra fester och i allmänhet av mina vänner.
Edward sharp and the magnetic zeros


Róisín murphy

Lite musiktips såhär på kvällskvisten. Inte nog med att hon sjunger helt fabulous, hon är dessutom stylish.


 

 


Beach 2010







Beslutsångest, varför ska det finnas så många som är fina?

My baby sets the night on fire

I helgen är jag hemma hos mamma, om ungefät två timmar går tåget hem igen. Det har varit så himla skönt och avkopplande att bara vara och inte känna någon press på något alls. I går sov jag länge  eller i alla fall till halv tio. Sen åkte jag och mamma till filippos vi hittade en liten blommig plåtburk för fem kronor. Vi körde vidare och hamnade på Granada där det var någon sorts hälsomässa. Det var INTE roligt alls, vi gick igenom allt på tjugo minuter och åkte till hyllan istället. Där var allt så överväldigande och jag hade nog behövt gå där utan mamma för att fynda. Vi kom hem åt lite lunch och sedan hade de gamla förfest här och jag var chaffis för det vankades bonnafest i verum. Jag körde vidare till mormor och morfar och fick stek och potatis och sås. Gott. jag somnade på morfars sänghalva och sen ringde telefonen och mor min ville hem. Jag körde sakta men säkert hem och fick lägga mig i min säng. Idag sov jag ännu längre och sedan gick jag upp och kokade kaffe. VI har promenerat och mest bara varit. Som sagt så rullar tåget snart hem. Känner jag mig själv rätt så känns det tomt i kalmar och då är det tur att jag har min baby som jag kan prata ihjäl.

I'd love to love you today


Idag saknar jag någon extra mycket.

Karma

Onsdag och dags för karma, efter gårdagens nederlag gällande arbetsintervjun så hägrade karma idag, mest såg jag fram emot parelle och franks montrar men alla montrar överlag var trevliga. Vi köade för att komma åt biljetter till alex schulmans föreläsning sedan gick vi direkt och bokade smink och hårtider. När klockan var tio blev vi fixade och oj vad fina vi blev. lagom vardagssnygga med en twist av fest. Johanna på Frank gjorde mig lockig och busig och jag tackade och tog emot. Jag tror faktiskt jag vågar mig på att byta frisör nu. Vi gick vidare på mässan, spelade buzz och väntade på att klockan skulle bli tolv. Vi kom in och fick lyssna på Schulman och oj vilken kille, det var länge sedan jag skrattade så mycket under en föreläsning. Den där killen är bra alltså. På vägen ut blev vi serverade mackor av halvåttahosmig-martin. Gott. Väl hemma blev jag ego och nu har jag jobbat med min portfolio. Snart ska jag ut och svänga mina lurviga, dock måttligt och utan alkohol, tidig föreläsning plus förkylning gör så att jag tar det lugnt.





Jag är ingen vampyr

Jag är dock förkyld och har världens hosta så ikväll ska jag knapra vitlök tills jag somnar för imorgon får jag inte vara sjuk. Hej c-vitamin och vitlök!

Summa sumarum

Helgen har varit så bra men dock väldigt intensiv. I fredags kom nils och fredrik och tillsammans med fanny så fikade vi på nybakad kladdkaka innan vi åkte till maxi och handlade. Vi körde kärnfamiljsshopping och åkte hem. Vi åt och sedan mötte vi upp F&F på varvsholmen för förfest hos fredriks kompis H. Det var supertrevligt och jag hade verkligen kunnat döda för en sådan lägenhet. Vi tog oss vidare till byttan och sedan gick vi hem.

I lördags mådde vi som vi förtjänade och vi intog en (hemska tanke) pizza som bakislunch innan vi mötte upp helgens huvudgäster Annika och Christian på stan. Efter lite skitsnack och acne godis så  bagav jag och nils oss hem för att förbereda kvällens halv åtta hos oss. De inbjudna droppade in och hela kvällen var lyckad. Vi åt trerätters, spelade galenpanna och sittdansade till youtube klassiker.

I söndags mådde vi bra och var uppe med tuppen, vi skulle på rekryteringsmässa vid kalmarsalen. Eventet var i det stora hela lyckat men som vanligt fanns det folk som struntade i reglerna och på så sätt blev det köbildning. Jag hann speed-dejta två företag och lämnade ifrån mig 3 st cv:n men ja vi får väl se, både jag och nils klickade lite extra med ett så det är bara att hålla tummarna. Vi kom hem och åt potatis och purjosoppa innan N med nöd och näppe hann med tåget tillbaka. Som sagt hektisk med ack så trevlig helg.