Angelwings

Jag vet, onödigt inlägg men jag ville bara visa mina söta vingar jag köpte i helgen. i like them alot.


Måndag morgon



Jag är ledig och spenderar min morgon i en säng som saknas någon .

Adventspresent



Innan vi åkte till färjan så fick jag en present från min mormor, mamma fick agera skickebud och jag blev väldigt glad, det är inte ofta man får presenter helt utan anledning. Hur som haver så fick jag den här supertjusiga ljusstaken från Stockholm Design House med handstöpta ljus till. Den passar tokbra på min expedithylla och är alldeles för fin för att bara använda på vinterhalvåret. Efter som den har fyra ljushållare så antar jag att det är en adventsstake, men i den här lägenheten får den vara en allroundstake då jag redan äger en vit spetsaktig sak från indiskan.
Tack mormor!


En sen adventsfika

Jag körde bilen från Visby, upp på färjan och av från färjan. Jag körde genom ett dimmigt Småland och stannade utanför min port i Kalmar. Jag tog med mig Mamma och Lillasyster upp för att tända det första adventsljuset och för att ge dem färdkost bestående av kaffe, Te och pepparkakor. Det kändes lite annorlunda att ha dem hos sig sådär på söndagskvällen när jag visste att dem skulle upp tidigt morgonen därpå. Efter snabbfikat så åkte de dem två sista timmarna hem till Osby. Jag ringde Nils och längtade ihjäl mig efter hans varma famn.






En söndagseftermiddag i Visby



Vi firade gammalmormor Elsa som fyllde 90 år



Vi åt otroligt god kalkon



Vi skåningar hade med oss en mycket uppskattad och exotisk present nämligen en spettekaka. Det var extra fint att rosorna var smaksatta med violsmak.



Örjans lilla kusinbarn Tilda, var dagens yngsta besökare och kanske den mest uppskattade också.

En eftermiddag i Visby





Au revoir.

Nu har jag äntligen packat klart allt som ska med imorgon. Jag och familjen ska nämligen till Gotland och hälsa på och fira Örjans mormor Elsa som fyller 90. Det ska bli supermysigt, men det kommer bli en lång dag imorgon. Om en liten stund ska jag hoppa in i  duschen och slänga in det absolut sista som ska med i väskan och sen ska jag sova. Funny story, det kom en snubbe och ringde på min dörr innan idag när jag lagade mat, han ville sälja någon slags årsbok över 2008, när jag sa nejtack blev han tjurig och sa, Ja tyvärr kan man ju inte tvinga kunden att handla. Jag vet inte riktigt var jag vill komma, jag känner mig aningens stissig.


kata-fucking-strof

Jag måste vara den klantigaste människan som går på denna jord. Igår var jag och firade att csn hade kommit med att handla mat på maxi. När jag handlar har jag påsen från icas samarbete med dagmar, den är robust och tålig. Trodde jag iaf. När jag skulle svinga upp påsen på axeln för att cykla iväg så händer det som inte får hända. Båda handtagen går av och all min mat åker i marken, glöggflaskan jag nyss köpt krossas i tusen bitar, clementiner rullar iväg och mitt i allt detta kommer mina räddare. världens sötaste par, killen hjälper mig att plocka ihop medans tjejen ger mig deras maxibag ( en såndär i plast ) så att jag ska kunna ta med mig min mat hem. Värsta scenariot hade ju vart att allt gick sönder..åh hemska tanke ( för min ekonomi). nåväl summa sumarum. typiskt mig en onsdagkväll.

sneakpeak


sugar town

En ledig dag idag, helt klart uppskattat då jag stannade uppe på tok för länge och målade igår. När jag vaknade hoppades jag på ett nytt dhw avsnitt men tji fick jag då det inte fanns på någon av sidorna jag har som favoriter.
Hela eftermiddagen har gått åt till ett utställningsgrupp möte på kåren. Vi ska nämligen hålla i en utställning den 10 dec och på något sätt är jag väl medarrangör eller så är jag bara utställare, det är iaf det som jag håller på och målar till hela tiden. Nu har jag suttit och rensat mina bokmärken här på datorn, det är helt sanslöst vad jag samlar på mig sidor.
Imorgon är det dags för analysering av en hemsida som gäller. Nu ska jag laga lite mat och sen ska jag skanna nätet efter något tittbart.


En liten smygtitt från ett hemligt projekt som jag och några till har haft för oss ett tag.

Alla vill ha hela världen.

Helgen har som vanligt gått i högsta fart. Jag vaknade i lördags och hade så ont i mina stackars fötter så jag trodde jag skulle dö lite grand. Men jag klarade mig och hoppade på tåget som tog mig västerut mot madelen och en superskön lördagskväll. Den hade inte kunnat vara bättre, tack vanilla! I söndags sov vi så länge som vi behövde och sen åt vi nybakta scones till nyhetsmorgon med tilde de paula. Vi gick lilla sjörundan och pratade om livet och allt omkring. Sen var det dags för mig att åka tillbaka men innan dess han jag göra av med mina sista slantar på en kopp kaffe och nya elle på pressbyrån. Utan det där kaffet hade jag nog avlidit. När jag kom hem fick jag städmani och städade i säkert två timmar innan jag hade långdistanskärlek med han den dära. Jag hoppade i säng och sov tills klockan ringde och väckte mig. Idag har vi börjat en nya kurs som egentligen är två inbakade, interaktiva medier och projekt 3. Sådär kul med tanke på att vi fick veta att vi får ha grupparbete under julen. Jag kom tillbaka till Kalmar och fick buss-sällskap av Ewy och sen hämtade jag upp min stackars hermie som numera spinner som en katt. För tillfället lyssnar jag på min nykomponerade julspellista på spotify. Den är minsann mysig och på onsdag ska jag köpa julstjärnor och sen på torsdag kommer stjärnan upp. Åh jag längtar till julen och mammas lussebullar så jag håller på att spricka.



skummis


Just nu vill jag gosa ner mig i den här filuren

Hanging High.

Igårkväll bjöds det på kalss/inflyttnings förfest hos sudden, det var tokroligt och jag som hade bestämt att jag minsann inte skull med ut på kvällen ändrade mig totalt pga den fina stämningen. Så jag gick med ut och dansade och lyssnade på My Darling You. Sen efter jättemånga dåliga låtar på rad så kände jag mig trött på popidyll så jag bestämde mig för att gå hem och gick det gjorde jag för jag har lämnat min cykel till cykeldoktorn och får inte tillbaka honom/henne förrens på måndag eftermiddag. Det tog 24 min att gå till kyrkogården det var så lång tid som jag pratade med nils, sen kom emma och hade sällskap med mig de sista tio minutrarna. Idag har jag ont i fötterna, nästa gång jag är utan cykel så ska jag inte bära 10 cm klackar.

Idag ska jag hem til bästaste vanilla och bilda en tigerkaka. Det är så himla längesedan vi sågs och jag har längtat ihjäl mig.  Så om en stund ska jag hoppa på tåget som tar mig ända ner till växjö.


im free!

Äntligen kan jag andas igen och faktiskt leva. Igår skrev vi det sista på rapporten och redovisade. Det känns som jag har bott på kalmar nyckel  den senaste tiden. I onsdags satt vi från 10.00 till 22.40, på slutet var jag så trött så att jag höll på att somna sittandes, jag tror jag skulle vilja tacka gud för godis atomater och kitkat. Igår satt vi från 09.00 till 20.30  och där vill jag tacka morotsguden och jennie för en fantastisk linsgryta. När vi klickade på skicka efter sista genomläsningen så var jag så lättad jag tror vi alla var lättade faktiskt. På måndag är det på att igen, då börjar en ny intensiv kurs som vi har tills den 17:e december. Sedan kommer jag hem.


För lite sömn, för mycket kitkat och x antal clementiner senare så förvandlasjag till en fågel.

Hard work work.

Just nu sitter jag i skolan och jobbar med uppsatsen med flickorna. Vi sätter samman åtta olika intervjuer. kul

fabuless.

Då var det måndag igen och dags att ta tag i allt som ska göras. I och för sig har jag inte haft en så  lugn helg pluggmässigt så jag längtar tills på torsdag så jag nästan dör. Då ska vårt arbete redovisas och det ska bli så skönt. Förhoppningsvis är det helt färdigskrivet tills på fredag. Idag hade vi handledning och vi fick beröm för att vi är så seriösa, det känns fint. Efter handledningen som hade kunnat hålla på i en evighet så har jag suttit och gjort klart min workbook i designhistoria pt 2.  Imorgon ska jag lämna in den trots att den inte ska vara inne förrens på torsdag. Hur som helst så ska jag en sväng till skolan imorgon och  skriva ut och gå på en introduktion i en portfoliokurs jag ska läsa nästa termin. Nu ska jag hoppa in i duschen och vänta in på att nya Ullaredavsnittet släpps på webben.


världens absolut vackraste.



lista.

var i hela världen skulle du helst vilja befinna dig just nu?
I en hotellsäng i grekland bredvid handendära nils
vem skulle du vilja vara om du varit en helt annan person?
Audrey Tatou
vilken egenskap önskar du att du besatt?
Att jag verkligen vågade säga vad jag tycker och tänker
i vilken färg är ditt drömhus målat i?
vitt
vilket namn är det vackraste du vet?
Hilma / Alfred
vilket är det bästa ordet som finns?
förtjusande
vad är det viktigaste att du hinner göra innan du bara är stoft?
Lära mig att älska mig själv lika mycket som jag kan älska andra
vilken saga är din absoluta favorit?
Flickan med svavelstickorna
om du bara fick lov att äta en sak i resten av livet vad skulle du välja?
Solvarma Jordgubbar
om du bara fick lov att klä dig i en färg resten av livet vilken skulle du välja?
Svart
om du bara fick lov att se en enda film i resten av ditt liv vilken skulle du välja?
Amelie from Montmarte/Tillsammans är man mindre ensam
om du bara fick köpa ett enda ting till vad skulle du välja då?
Ett stort gammalt och vackert hus
vilket språk är det vackraste du vet?
Franska
vilken bok ligger på ditt nattduksbord just nu?
Effektiv och visuell kommunikation
vilken årstid tycker du allra bäst om?
sommaren


Lista tagen ifrån
Jessica

oh girls just wanna have fun

Åhherreminskaparevadbra T H I S  I S  I T var! hela filmen fullkomligt sprakade av mj magi. Vilken man han var, jag tar tillbaka allt on jag någonsin sagt om honom för en mer ödmjuk människa får man nog leta efter. Just hela upplevelsen med att se den på bio var något över det vanliga. I och för sig så älskar jag att gå på bio och det är fint att sitta där med fina vänner men samtidigt konstigt att inte ha nils där. Jag kommer inte ihåg sist jag gick på bio utan honom. Hur som helst, efter bion gick vi vidare till studentpuben där vi fördrev en timme med skitsnack och flickorna drack öl.
Idag har jag mest spenderat dagen vid mitt stökiga skrivbord, jag har skrivit och skrivit men inte blivit så himla mycket klokare. Det är så himla svårt att väva ihop teori och praktik, det är speciellt svårt med designtorget, tur att jag ska träffa flickorna snart, vi ska checka av hur långt vi har kommit, sen ska vi köpa pizza och titta på heartbreak hotel. Det känns som en bra söndagkväll.



Tokbra cover av Girls just wanna have fun hittar ni om ni klickar på bilden



sönderhypad

Jag förstår inte riktigt hypen med H&Ms samarbete med Jimmy Choo. jag tycker folk har tjatat om det på tok för länge för jag tyckte helt ärligt inte att kollektionen var jätte mycket att hurra för. Det fanns runt fyra saker där jag skulle kunna tänka mig. Fast å andra sidan har jag kanske inte pengarna att lägga på det heller, hade jag haft det hade jag kanske varit mer insatt eller lite mer köpbenägen. Nej i mitt hushåll går pengarna till mat och kurslitteratur istället.




kiss my elbow

Idag har jag massor att skriva men jag har ingen aning om vart jag ska börja, jag känner mig verkligen helt handfallen. jag får hoppas att det klarnar under dagen. Igår blev det glögg och pepparkakor och självklart idol hemma hos johanna, jag tackar gudarna för att eddie åkte ut. Det var verkligen på tiden. Han borde inte ha kommit med från början. Snart ska jag sätta på musik och hoppa upp ur sängen och in i duschen. Ikväll blir det antagligen this is it med emma och julia och vem vet, vi kanske svänger våra lurviga en liten stund med. Nu ska jag ta mig själv i örat och sätta igång.


vanilla


i miss you, and i miss us.

Friday i'm inlove

Veckan har gått otroligt fort från det att jag åkte från Osby i måndags. tisdag onsdag och torsdag har bjudit på föreläsning och uppsatsskrivning och jag har sällan varit hemma före halv 6. Ämnet vi har valt är väldigt intressant men samtidigt otroligt komplext och jag är lite orolig om vi ska hinna med allt som vi vill ha gjort. Jag känner att vi är överambitiösa, fast vi kanske inte är det. Igår gjorde vi i princip klart de två första delarna av arbetet och är nu ung fem sidor rikare ev. fler med en och en halv rads avstånd. Idag är det som sagt fredag och jag har tagit sovmorgon och njutit av de två nyaste Glee avsnitten, Glee är verkligen en serie i min smak, musik nördar och fjantiga intriger. Idag ska jag försöka jobba så mycket jag kan med min workbook, sen måste jag måla, jag skissade upp en målning igår och är faktiskt ganska nöjd, det är dock fortfarande en del skissjobb kvar på den men sen jäklar. Ikväll hoppas jag på idol kväll hos någon av mina fina vänner. Vi får se vad som händer helt enkelt.


inspiration: sovrum
















oh andy


mammas gata

jag är fortfarande hemma hos mamma, mitt minihöstlov fortsätter fram tills 18.52 då jag sätter mig på tåget tillbaka till den stora staden kalmar igen. det ska bli skönt att komma hem samtidigt som det känns konstigt att veta att nästa gång jag sätter min fot i huset på torpstigen igen så är det julpyntat. dock hinner jag träffa familjen en gång innan dess det är nämligen så att vi åker till gotland sista helgen i november för att fira örjans mormor elsa som fyller 90 år. det ska bli kul att se alla igen då jag var 11 år sist jag var där.  Idag har jag stigit upp i skoltid och åkt ner till zaxxen och annie och klippt mig, det var verkligen välbehövligt och nu känner jag mig som en ny människa. om en stund kommer mamma med lunch, en sista liten lyxgrej innan verkligheten återkommer.
jag känner verkligen hur välbehövligt detta har varit, en helg med bara nära och kära, jag hade ju tur så att nils också åkte hem denna helgen, ibland är livet allt bra fint.


kärlek är så vackert.

När jag har tråkigt

Tuggar jag hallon/lakritstuggummin och gör animationer.



Nu väntar jag på att mami ska komma så vi kan åka till Kristiansstad. Typiskt nog så hade röda korset stängt idag.
Note till migsjälv. De har öppet tis och ons 15 till 18 eller var det 14 till 18?

the girl with the catmask




Jag har kommit in i en fas där jag klottrar och helst av allt vill måla, måla och måla lite till. Jag har beställt 80x80 dukar och akrylfär i primärfärgerna, jag tror jag ska leta efter neonfärger idag. Jag har kli i fingrarna och längrat tills mina dukar kommer på måndag. Denna illustratioen gjorde jag till annika när hon fyllde år, jag tryckte den på en tygpåse och hipphurra så blev hon glad.

Mamma älskar dig också.

Jag är hemma hos mamma i skåne och bara tar det lugn. Här är allt nästan som vanligt, förutom köket och att det står en tv som inte går att använda på mitt rum. Imorgon vankas secondhandrunda och en tur till kristianstad med mami. Den största skillnaden är nog att katten har blivit tjock, jag undrar varför.
Nu ska jag sova.


seize the day

Det känns som en bra dag idag. Inget speciellt planerat, jag ska ner en runda på stan för att hitta en present till mami. Sedan ska jag hem, fixa en matlåda och  skriva på min workbook. Imorgon börjar en ny kurs i  Marknadskommunikation och kundrelation som vi hör och häpna ska ha inne på nyckeln. Skönt att ha nära till skolan för en gångs skull. Efter skolan hoppar jag förhoppningsvis på tåget hem till Mami. Det ska bli fint att träffa familjen och på fredag kommer nils också och då är det middag hos hans föräldrar som står på schemat. På lördag är det gåsamiddag och på söndag ska jag mami och louise antagligen till nova lund för att kika lite. Som sagt det ska bli skönt att komma hem.


Welcome to dollyland

När vi kommit hem från köpenhamn i lördagskväll så tog jag och emma och slog våra smarta huvuden ihop och enades om att en tredje utekväll skulle sitta fint. Vi åkte hem och tokfixade oss, en och en halv timme senare var jag en docka och emma var en punkrocker. En fin bedrift kan tyckas. Jag drog på mig min randiga klänning, ett par tokrosa strumpisar, satte upp håret i den numera välkända rosettfrisyren och sminkade mig överdrivet mycket, munnen fick bli ett hjärta och ögonen blev mörka. Over all så var kvällen skitskoj, vi dansade tills det stängde och sen bar det av mot svett olgas där kön var för lång, vi cyklade hem i minusgrader och när jag var hemma kunde jag inte sova, jag pratade med nils tills klockan fyra på natten och sen slocknade jag och vaknade med bultande huvud dagen därpå. Inte coolt.


i'm having a good time

Vi har: åkt buss nonstop,hoppat som tokar i louisiana, desperat letat efter en trampolin, sett tightsmän i cph city, blivit positivtöverraskade, ätit indiskt så att fingertutan luktat indiskt i två dagar, mött upp lövet, hängt på din nye ven, druckit 20 kronors öl, vaknat snortidigt, gått på glyphtoteket, gungat på ett museum,  irrat runt, varit på vernissage i en kyrka där de serverades öl eller saft och soppa, sprungit hem och bytt om, kännt oss förföljda, dansat som idioter på den glade gris, varit med på julöls release, fått blåa tomteluvor på ströget, ätit buffé tills vi skämts, insett att danskarna är ett galet folk, fått ölflaskor i huvudet, sovit för få timmar, smuglat mat från vandrarhemmet, gått toklångt, gått förbi pianobutiken där jag var med lisa och johanna, nästan börjat gråta av hunger, för att fem minuter äta världens godaste sallad, lekt turister och bara haft så otroligt jäkla roligt.
Min klass är bäst.

Köpendanmark