Schlagernördiga jag

Jag är nyss hemkommen från mamö melodifestivalen och ett sjukt bra genrep. Allt var klockrent och de flesta artisterna var faktiskt helt okej. Jag gillade agnes bäst, satan vad snygg den tjejen är alltså, hon hade en sorts "kroppsstrumpa" av guldpaljetter som var för tight att sitta i så hon bytte om till en klänning senare. Sarah dawn finer är också riktigt bra, hej gåshud! Darin var pausunderhållning och förvånandsvärt bra. Dock är min kamera inte så bra som jag skulle vilja från rad 32 så det blir bilder som är suddiga.
Scenen

Louise, jag och mormor

Balla Agnes

Fantastiska Sarah dawn finer


Darin som har blivit en man.

Jag och mormor

Jag och louise utanför Malmö arena


Playing dressup

Aj aj aj min hals värker och jag snörvlar i takt med musiken. Jag har blivit dunderförkyld och det är inte roligt alls. Speciellt inte eftersom jag ska hem i helgen och på lördag ska vi till malmö och kolla på melodifestivalen. Hoppas jag blir lite bättre och inte bara sämre. Idag har jag vart ledig fast ändå inte jag har sprungit en massa ärenden, jag har lämnat tillbaka ett par brallor till jennie och köpt ett skydd till datorn på ordning och reda. Sedan tog jag bussen till ikea och köpte tyg till stolarna som nu är riktiga kick ass stolar och lite andra nödvändigheter. När jag satt och väntade på bussen hem kom en skolklass med förståndshandikappade barn, jag fick en ny kompis, hon heter mia och är sockersöt. Hon var extremt nyfiken och glad. Det gjorde mig lite gladare speciellt när hon frågade "är vi kompisar nu eftersom vi vet varandras namn".
Väl hemma har jag roat mig med att "klä på" stolarna, sätta upp gardiner och gardinstänger monterat ihop lådor och bara njutit. Imorgon återser jag skåne.
Före

                                                                                                    


Efter



Det gör mitt hjärta lite varmare.

Jag känner mig lite halvkrasslig idag, lite sådär feshes och hostig jag som skulle tränat. Nedrans. Hur som haver så har dagen vart smooth. Jag försov mig en timme men det gjorde inte så värst mycket för vår typografilärare hade skickat ut en mail klockan åtta när alla andra redan var på väg till skolan om att  vi började 9.45 istället för 9.00 sharp. Så jag blev lagom förvånad när jag kom in i klockmagasinet och hittar mina klasskamrater chillandes i sofforna och vid datorerna. Tur i oturen om man säger så. Sedan jag äntligen kom hem efter att världens sämsta busschaufför glömde att stanna på min hållplats och vid den andra fick jag skrika för att han skulle stanna, aningens virrig kanske, så har jag "klätt av" mina stolar som jag ska klä om imorgon, betalat räkningar och annat tråkigt. Ett svensson liv. Snart väntar ett efterlängtat skype-samtal med the boyfriend.

Eftersom jag inte ser mina vänner hemifrån så ofta så har jag dom på kylskåpet (alla är inte uppe ännu) och blir varm i hjärtat.


Smile and meet me tomorrow

Åh, jag måste visa mitt fina porträtt jag tog på julia igår.



Mr. President

Idag har förmiddagen spenderats hos fotografen Jonas Lindström och hans kollega Olof. Det hela var mycket trevligt om än lite långtradigt ibland.  Jonas fotograferar bla åt orrefors och kostaboda och kolla in hans hemsida vettja! När vi var klara så promenerade och Ulrika bort till Bobutiken för att lämna mina gamla nycklar så nu är det Bah-bye forever and ever till Ståthållaregatan 47a, Jag försökte även pressa dem på färg till nya lägenheten men snubben sa att min bovärd skulle ringa upp mig så jag får väl låta väldigt trevlig med andra ord. Eftersom eftermiddagen har varit fri har den mest spenderats vid köksbordet med balkongdörren öppen så att solen fick smeka mig med sina strålar en stund, med Elle och en kaffe. Det borde finnas fler sådana här dagar. Make it happen Mr. president


Trillnings-update

Jag har nu trillat två gånger idag. Andra gången skedde precis vid ett rödljus efter att jag sagt till emma att "nejdu jag har fått min beskärda del av trillandet idag" BAM så låg jag på marken idag, jag skyller på mina converse denna gången. Att jag aldrig lär mig

Det sa bara klick

Istället för snöstorm har det varit regnrusk idag och alla som är smarta vet ju att regn och snö gör så att det bli halt ute. Det tänkte jag inte på imorse när jag slängde på migg mina myggjagare som är helt släta på undersidan. Consensus av detta blev då att jag drattade på ändan. Inte så roligt. Desto roligare har dagen varit, vi har hållt till i fotostudion precis hela dagen förutom den stunden då jag och jennie befann oss i en mörk garderob med jovan. Det har varit otroligt lärorikt och jag är ruskigt sugen på att skaffa mig en egen systemkamera. Skolan är schysst med eftersom vi har bra grejor och tillgång till det när vi vill. Hello photoshoots done the haganäs-way. Imorgon blir det halvdag hos en av sveriges bästa produktfotografer  vilket också är väldigt trevligt. Om en liten stund ska jag ner till friskis för core/basu och nu vet jag för första gången på länge inte vad jag ska göra.





Snöstorm, Yrväder and all kinds of laughter

Äntligen är det söndag och tentan är avklarad. Jag har ingen som helst aning om hur det har gått, det kan ha gått skit som i ett U och det kan ha gått toppen som i ett VG saken är bara den att jag kan har snurrat samman alla nedrans teorier och gjort bort mig totalt eller så har jag briljerat. Hur som haver så fick jag ett litet sms från Åsa igår som undrade om hon kunde få stjäla min luftmadrass över natten vilket hon självklart fick. Gudars vad roligt det var att se henne. Det var inte lika roligt när vi cyklade från min lägenhet till suddens lägenhet och det var snöstorm och sminket rann längs med kinderna, men som den tjej man är så piffade man snabbt till sig igen och var redo att fortsätta med tentaslaskandet.  Vi fick för oss att vi skulle gå på kåren men den jäkla vakten vägrade släppa in Åsa för att hon inte hade kårleg utan vanligt folkhögskoleleg. En timme mer eller mindre med en person mer eller mindre, han borde vara glad att släppa in folk från elstockholmo! Vi gick tillbaka till sudden och stannade där tills tretiden. Sedan cyklade vi hem i en ännu värre snöstorm som gömde de lömska isfläckarna,  vi kom hem helskinnade och snackade oss igenom natten. Nu har hon precis åkt och jag saknar mitt yrväder lite.


Kaffedoft.

Just nu tar jag en paus i mitt tentapluggande. Jag har suttit nonstop sedan kl 11 i förmiddags ( nu är klockan halv fem) med undatag för toa och matpauser. Jag har nyss gjort mig en ordentligt kopp kaffe och håller för tillfället på att catcha upp med nyhetsflödet. Nu känner jag mig hemma. Lägenheten är tyst  och utanför skiner solen. Jag mår bra.

Flytthelg

Nu är jag inflyttad och helt uppackad och jäkligt slut. Min helg har varit perfekt. Fredagen började med fritte och mys på ståthållaregatan i form utav pizza bakad av vinnaren i pizza sm för att sedan nå toppen när nils kom. Lördagen bestod utav flytt, flytt flytt och flytt. Vi packade in i släpen som blev proppfullt och lastade av för att köra till Ikea och inhandla säng och diverse nödvändigthetet. Det blev lunch och sedan åkte vi tillbaka för att köra till Maxi och storhandla (jag älskar när bilen är här så man slipper ta allt på cykeln). När La familia och Fritte hade åkt, fixade jag och nils en mysig middag med grillad kyckling och bubbel. Vi "firade" alla hjärtans dag en liten stund och sedan svirade vi om och promenerade bort till emma där det bjöds på melodifestivalen och massa snack. Trevligt. Vi tog oss hemåt vid tolvtiden och smuttade på lite te innan vi somnade som små bäbisar. Den här söndagen har varit den bästa på väldigt länge. Vi vaknade av solsken och åt en strålande frukost och promenerade sedan tvärs över hela stan för att hämta min cykel. På vägen hem stannade vi till och jag fixade internet. När vi kom hem gjorde vi pannkakor och flyttade runt mitt fin fina skrivbord som jag har fått custom-made by my handyman Örjan. (tack!) Nu sitter jag här efter att jag har organiserat garderoben. Det har tagit sin lilla stund men jag är långt ifrån färdig. I veckan måste jag dock fokusera på tentan som vi har på lördag.

Helgen ur photobooth perspektiv






Hej mitt vinterland!

Åh vad roligt det är att vakna upp med massvis med snö utanför fönstret. Not. Igår var det snö när jag vaknade men inte alls så som det är nu. Det är helt sjukt. Jag hoppas att det hinner smälta tills lördag så att det inte blir snöslask i lägenheten som jag just nu våndas med att städa av. Fy fasen säger jag bara det är inte roligt alls att varva plugg med städande. men det är ju naturligtvis nödvändigt, för vem vill lämna en skitig lägenhet efter sig. Nåja veckan har gått fort imorgon är det fredag och då kommer Nils. På lördag kommer La familia och hjälper till med flytten.

Snyggt när rullgardinen syns.

snabbspola

Jag drar en djup suck och är jävligt glad att jag har klarat av bok nr1 400 sidor universitetsengelska bah-bye. Nu ska jag ge mig i kast med några vetenskapsteorier sedan kanske jag kan njuta av kvällen.
Förresten så är kontraktet påskrivit nu och det känns så nedrans skönt. Nu skulle jag helst vilja klippa rita och pilla men eftersom alla mina rit och pillsaker är nedpackade så går det dessvärre inte. Jag hoppas verkligen att de resterande dagarna den här veckan går otroligt snabbt för jag är rastlöst och vill ha Fredag och Lördag NUNUNU!

Såhär vill jag ha det..Fåglar en bur och gamla resväskor och vitt, vitt, vitt.


Stora runda öron är mitt ideal

Jag stressar upp mig alldeles för lätt. Det slog mig nyss att det är ung en och en halv vecka kvar tills vi har tenta i teori och metod och den där jäkla lärare slutar aldrig att komma med nya saker. Och kurslitteraturen tar aldrig slut.
Jag vill vara mimmipiggsnygg för en minut eller två.





Colonia

Jag sitter och lyssnar på A Camps fantastiska nya album samtidigt som jag lägger in gårdagens bilder. Eftersom det var frittes siste Kalmarhelg så pimplade vi vin och dansade loss egentligen skulle vi gått ut men vi struntade i det på grund utav för runda fötter och för att det regnade, vi var helt enkelt för snygga för regn. Kvällen var riktigt rolig men denna dagen har kanske inte varit lika rolig. Tentaplugg och packning har stått på schema och ovanpå det så fick jag enorma cravings efter hallonyoggi.
Nu ska jag titta på sex and the city och bara njuta av att det är söndag.


the quiz

jag kom nyss på att när jag pratar med någon som jag inte har pratat med på ett tag så ställer jag sjukligt många frågor. jag förbereder ett quiz.
Gårdagen var trevlig, trots att alla hade något för sig eller var hemma så lyckades jag maja och fritte ha en trevlig kväll. Som vanligt blev det massor av skitsnack.
Idag ska jag tentaplugga, städa diska, tvätta och börja packa så smått. Det låter väl trevligt? det är ju precis en vecka nu tills jag flyttar. Jag kommer att tjata om det ända tills jag sitter med min rumpa i den nya lägenheten. Men det är svårt att slita sig från datorn när man fortf hittar nya saker på den  nåja jag får ta tag i mig själv och masa mig bort från skrivbordet.
Ikväll blir det utgång för mig och fritte vi ska dansa ut hennes sista helg i Kalmar. 

Min lilla trollis


Guten morgen!

Här sitter jag vid mitt skrivbord och käkar frukost/lunch. Det är fredag och vi går till halv fem jag kunde minsann ha varit gladare. Dock är det ganska skönt med sovmorgon.
Idag har jag bett en bön för min gamla dator som igår dog ganska tragiskt, tragiskt med tanke på de bilder som jag inte hade hunnit få över på min externa hårddisk. BIlder från balen och studenten och nollningen tråkigt men sant. Nåja man ska inte gråta över spilld mjölk. Något dåligt har alltid något gott med sig.



Långt om länge.

Idag är jag ledig och gudars vad skönt det är. Jag sov till tio och har spenderat dagen än så länge med ett telefonsamtal världens längsta dusch och världens längsta frukost. Man får ju passa på att duscha länge innan man måste börja betala för vattnet. Om drygt en vecka flyttar jag och jag har inte börjat packa alls. Det kommer nog gå bra på något vänster. Om en timme ska jag möta upp fritte på stan för att gå en massa ärenden, bla k-store, kalmarhem, handelsbanken.  Sedan ska jag plugga, det är tenta om typ två veckor och jag är inte precis överlycklig. Nu ska jag bli fin. Puss.


the living is easy.

jag har ont i magen, sådär riktigt ont så jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Jag tänkte bara påpeka det utifall att någon bryr sig. Dagen har varit fruktansvärt seg, föreläsningen var seg, läraren var seg, mina vänner var sega, jag var seg och hade ont i huvudet. Jag har fortfarande ont i huvudet men jag hoppas att det släpper sen efter en god natts sömn. Jag har nyss tittat på familjen annorlunda och fryst in mitt storkok. Jag tror förövrigt att jag är en hypokondriker med tanke på att jag har hunnit ha matförgiftning influensa blodförgiftning och en släng feber idag. jag antar att jag är uttråkad.
Imorgon börjar vi fotokursen med Ole och jag är väldigt taggad.



Ny vecka Nya tag

Nu är jag hemma från Norpan igen, helgen har varit helt perfekt. Mysig och bara vi två. Det känndes som att vi inte hade träffats på år och dar men i verkligheten var det bara 20 dagar. Vi gick på bio gick promenader strosade på stan och lagade goda middagar. Kort och gott fantastiskt.
Igår när jag kom hem var det inte lika fantastiskt. Min dator vägrade starta, iofs har den varit lite knagglig sen innan jul, men nu kom jag inte ens in på min profil och efter typ 5 omstarter så vägrade den starta alls, så nu blir det en ny dator, det känns lite tungt med tanke på att jag egentligen inte har råd, och jag som ska flytta om två veckor och då behöver jag också köpa saker. Hur som helst så blir det nog bra.
Idag har jag en halv två till halv fem dag och jag hoppas att den går supersnabbt, för jag har redan ont i huvudet. Efter skolan hade jag tänkt sticka till friskis jag har längtat efter core-basu passet hela veckan, det är synd att det inte finns fler pass i veckan. Nu ska jag försöka att få i mig lite lunch innan jag åker till skolan.