Öland på vårt vis

I söndags hade vi avtalat med fredrik att vi skulle få låna hans bil. Eftersom vi vaknade förskräckligt tidigt så åt vi frukost i sängen och hoppade in i duschen innan vi väckte sömntutorna för att hämta bilnycklar. Vi körde över till den dära ön och styrde bilen mot borgholm, vi rattade in till solliden och bestämde oss för att promenera i parken, vi tog oss ner till havet och hittade en mysig lite plätt att sitta på, väl där packade vi upp vår medhavda matsäck, att picknicka är verkligen underskattat. Vi satt säkert en timme och bara njöt av solen och av havet och när vi knallade upp till bilen igen var vi båda solkyssta. Vi rattade vidare mot köpingsvik där vi hade en date med vår chef, för vi har nämligen blivit erbjudna jobb som butikschefer på hör och häpna, ragnars jour och minigolf.  ( jag som sa att jag aldrig skulle återvända) Hur som helst så tror vi verkligen på detta och våra chefer är trevliga och stället har rustats upp, borta är gatuköket och  inuti är det fräscht. Man kan säga att stället har fått sig ett ansiktslyft. I och med detta jobbet så ringde jag och tackade nej till äldreomsorgen, det var inte speciellt roligt.  Nu ska jag hoppa in i duschen för i morgon är det tenta ( woho!) och sedan kommer mami. Det ska bli mysigt, jag tycker om när det bara är hon och jag och jag kan krama henne hur mycket jag vill utan att någon kommer och stör.






jag tror det kallas vår.

I lördags tog jag och nils vår picknickkorg fylld med sangria och grillmat och mötte upp fanny och fredrik för att grilla vid vallen. Det var så himla mysigt, perfekt väder ( om man bortser från det lilla duggregnet som kom). Efter ett tag kom sara och linus och stämningen blev ännu mysigare. Vi tog oss vidare när klockan slog åtta. Vi stannade ute ett tag och sedan cyklade vi hem för nattamat, det blev en sallad, det är nog den nyttigaste nattmaten jag någonsin ätit.







Maria åh åh åh maria

äntligen har den här kvinnan börjat blogga.


An education

Åh ni måste måste måste se the education. En helt fantastisk film som utspelar sig i london på 60 talet. Romantisk så det bara smäller om det. tonår, kärlek, london, paris, vackra män. den har det.





Oh! you pretty things



Wake up you sleepy head Put on some clothes, shake up your bed
Put another log on the fire for me Ive made some breakfast and coffee
Look out my window what do I see A crack in the sky and a hand reaching down
to meAll the nightmares came today And it looks as though they're here to stay
Oh you pretty things  Don't you know you're driving your
Mamas and papas insane Oh you pretty things
Don't you know you're driving your Mamas and papas insane
Let me make it plain You gotta make way for the homo superior

på tal om pretty things så kommer N hit imorgon. I'm thrilled.

some things are for certain

Pluggdag. usch vad jag inte tycker om pluggdagar, det brukar bli att jag sover på tok för länge och sedan får lite småångest när jag vaknar runt tio och inser att jag kunde ha pluggat i minst 2 timmar. Men idag har jag satt på mig effektivitetsskorna och nu plöjt runt 40 sidor internetgalax som snart ska sammanfattas sen är det bara runt 30 sidor kvar. HEJA MIG. Det är svårt att plugga hemma speciellt när det finns så mycket annat roligt att fixa med. Jag ska bygga en mobil, så jag måste ut i skogen och leta pinnar, jag måste dammsuga och packa ner mina vinterjackor i vakumpåsar, jag kan putsa fönster eller varför inte organisera om i garderoben. Fast just nu vill jag helst fixa om på min fotovägg, den är lite stökig och jag hittade fabulösa fotografier i nyaste elle. Nåja jag får drömma färdigt för nu ska jag hänga lite till med Manuel Castells.


Sunny sangria.

I skrivandets stund sitter jag i norrköping. jag är lyckling. jag har återigen flytt kalmar, jag tror detta blir fjärde helgen irad som jag  inte orkar vara där. jag har egentligen ingenting emot att vara hemma men just nu orkar jag inte festa och dricka och vara snäll, glad och rolig. om en och en halv vecka så har vi en tenta och jag tror att jag kör på samma tema som förra tentan. nykter. det hjälpte tydligen för jag fick vg. 31 av 35 poäng. jag som trodde att jag skulle få underkänt. det är det som är så dumt med universitetet, det finns bara U, G el. VG. gymnasiet var bättre, där kunde man vara bra, medelmåtta eller bäst. här är det dålig, bra, bäst. En annan positiv sak är att jag har lyckats få ett sommarjobb, av alla tusen jag sökte så blev det återigen ett ålderdomshem, denna gången blev det dock inte i älmhult utan hemma i lilla kalmar. fyra minuter från min lägenhet för att vara exakt. det känns bra. ikväll ska vi grilla och dricka sangria. jag älskar sangria, mest för att det smakar som blandsaft och för att det pirrar i min mage av det. HEJA.

aprilhimlen

Mitt knä värker, mitt huvud ömmar efter tvångsintag av den förträffliga boken internetgalaxen. Jag har gått loss med överstrykningspennan och skrivit lite drygt tre sidor text. Jag är i första stadiet av tentaplugg. Återigen kommer jag att beklaga mig om tentor, dricka på tok för mycket kaffe och ringa gråtandes till N och klaga på att inte orkar mer. Nu är jag mest sugen på att ta mig ut i det fina vädret och gå ett eller flera varv runt klinten. Dumt nog har jag inga bra promenadskor med mig så jag får traska i kängor om jag inte hittar några gamla tygskor i garderoben. Nu går jag.

not a sinner nor a saint



Jag föll för frestelsen. Min påskhare jag fick av mamma har precis
blivit av med sitt öra. toucé!

johanna b good

tiden har gått så himla fort  och jag har varken haft tid eller lust för att skriva. istället har jag ägnat mig åt att umgås med min familj och min käresta. Påsken var snabbt över och jag fick min efterlängtade sockerkick. Som jag hade längtat efter dragéäggen och var dom goda? klart  dom var, men efter det där första lilla ruset när man känner det där sockriga i munnen så försvann min glädje lite lätt. det var inte lika gott med godis som jag hade väntat mig. dagarna rullade på och födelsedagskalas byttes ut mot stugövernattningar och påskbuffér som byttes mot ett tåg till kalmar. vi tog oss hem till mig och var där mellan tis och fre. vi var vi och hade det mysigt. jag hade föreläsningar och jag förbannar verkligen den kursen vi läser nu, den är så förbaskat tråkig så jag håller på att smälla av, den senaste föreläsningen spenderade jag åt bubbletown på mobilen. efter att ha varit själva så satte vi oss igår på tåget till älmhult där vi mötte upp fritte och kajsa för att tillsammans med madelen och fredrik förfesta lite innan matildas 20 års fest. vi kom dit jag stupade och skadade mitt knä och vi lyssnade på home. jag tror den börjar slå i älmhult. tacka mig och tacka julia som hittade den från första början.  idag har jag mått apdåligt hela jorden har snurrat runt men min lycka var ändå total när jag insåg hur fina mina närmsta är, nils hade satt upp massa post-it lappar på väggen med söta ord som värmde i bakfylleångesten och mamma hade coca cola till mig när jag kom hem. i skrivandets stund har jag repat mig så pass att jag är redo för lite käk och kanske en promenad med syrran.