pyngelpynt

Jag är ingen big fan av julpynt så därför knåpade jag ihop pyttesmå papperstranor som jag hängde i mammas jul-en. Det blev fint och jag blev faktiskt nöjd. Jag tror dessutom att det är fler än jag som uppskattar dem.



Julafton 09










Utanför mitt fönster



Det är många år sedan det såg ut såhär utanför mitt fönster på
torpstigen 9. Det är fint och alldeles lagom decembrigt.

pick pack puck

När jag var och hälsade på min vän Madelen i November så påpekade hon
att jag var duktig på att packa, något som jag fnyste iväg och tyckte att
nej det är jag verkligen inte.


Men titta här så förstår ni kanske, allt detta skulle med hem till mamma, allt
detta till lite drygt två veckor känns kanske lite överdrivet, men ja så blir det
när jag väljer ut vad som ska få följa med. Problemet var bara att det ALDRIG
får plats i min lilla väska tills....


Jag kom på att jag kan ta min ena vakumpåse och suga ihop alla mina kläder
utan att behöva lämna något hemma.


Titta jag fick till och med plats med ett par extra skor. Madelen hade kanske
inte så fel trots allt eller så är jag bara smart.

1930 vs. 2000

titta vad jag hittade inne hos fina sandra


step into christmas

igår kom jag hem till familjen i osby, jag blev väl mottagen av mamma och lillasyrran som kom några minuter efter mig. Som vanligt när jag ska hem på jullov så var det krabb med stadsbussarna. Jag hade planerat så att jag inte skulle behöva stressa in på tåget och komma i god tid eftersom jag inte hade någon platsbiljett. Hur som helst kom inte min buss iår heller så jag fick ta the nest best thing, en annan buss som jag fick springa till, tror ni inte att jag drattar på ändan. Men jag hann med bussen och på tåget träffade jag på jojo så jag hade fint sällskap ända hem till osby. Väl hemma var katten sur på mig och  jag fick mitt kaffe. Idag väntar pynt och en date med fritte.


Vad är väl hemkomst utan uppdatering iform av allt om osby. Världens sorligaste lokaltidning

Torsdag

Igår tog jag svinsprutan, ni som känner mig vet att jag inte är speciellt bekväm med sprutor och jag kände mig inte speciellt bekväm igår heller. Ulrika och jag traskade bort till den närmsta vårdcentralen och när vi kom dit så var det vi och pensionärerna. Vi fick fylla i ett formulär och ställa oss i en kö som gick supersnabbt, hela grejen gick snabbt. Innan jag fick gå in i det lilla rummet kändes det som att jag skulle börja gråta, jag hyperventilerade och sköterskan frågade om jag ville sitta, jag såg så blek ut. Men jag bet ihop, stod upp och höll Ullis i handen. Ärligt talat var det inte så farligt men mina knän skakade länge. På vägen hem gick vi inom netto och köpte varsitt litet choklad för det var vi minsann värda.  Vi pluggade lite och sen började jag packa ihop mina kläder som jag ska ha med mig till mamma imorgon. Jag känner faktiskt inte några speciella biverkningar efter sprutan, jag blev mest supertrött i några timmar igår och idag har jag bara ont i armen och är varm och hård där sprutan sattes in. I guess i'm lucky. Idag ska jag ut i snön en runda och njuta, det snöar fortfarande det har inte slutat en enda gång. Men det är fint väldigt fint. Sen tänkte jag ta och städa lägenheten ordentligt det är alltid skönast att komma hem till en ren och fin lägenhet.


Hej mitt vinterland

Gud vad det toksnöar, det började igår vid halv två tiden och söar fortfarande vi har närmare en decimeter snö nu. Det känns himla fint med snö nu i juletider och allt, men mindre roligt när man tänker på att man ska ta sig ut i det och eventuellt cykla i det. I kväll är det nämligen spexmöte, något som jag verkligen vill vara med på men jag får se om och hur det går att ta sig dit. Det tar nämligen sin lilla tid att pulsa i snön, det märkte jag igår när jag promenerade hem till johanna. Men innan allt det där så väntar lite plugg med ullis vi ska även bort till vårdcentralen för att se om vi kan ta svinissprutan, jag är redan nu rädd och det värker i armen. Usch usch usch. Men jag tänker att jag gör något bra för min skull och för mina medmänniskors skull.


Pappersboll ala ikealampan


Rita upp cirklar ca 7 cm i diameter på ett papper


När du har gjort 20 stycken är det färdigt.


Då viker du cirklarna så att du får en triangel med tre "vingar"


Limma ihop fem trianglar som en blomma, gemen hjälper till att hålla stadgan
under tiden som limmet torkar


Gör en till blomma och bygg seda med de resterande tio trianglarna runt
den första blomman så att de bildar en "boll"


Sedan är det bara att sätta på locket i form av den sista blomman


Då blir den såhär fin


och du kan t.ex. hänga upp den i fönstret för lite extra julmys.
Själv tänker jag tillverka en större  i vitt och prova att ha som lampa.

Min rosa julgran



Jag kände att sugen efter julen och julgran blev så starkt att jag var tvungen att göra något åt det. Jag tog bort min klänningar från köksdörren och gjorde i brist på gröna en rosa post-it-gran med en origamitrana som stjärna. Lite mysigare och juligare tycker jag minsann att det blev.

den osminkade sanningen


Julfest ala pukebar

Igår arrangerade ettorna fest i ateljén, det var mysigt. Först var vi hos dessan i hennes supermysiga lägenhet, tänk er en lägenhet översvämmad av reklamare och en reklamhund. Efter ett tag gick vi ner för att se vad som hände på skolan och ärligt talat så var det inte så mkt action, det var mest ettor och utbytesstudenter. Jag tog bussen hem vid tio i elva och var nöjd då. Jag hjälpte julias vänner att hitta till byttan och cyklade sedan hem och tittade på juno. Idag vaknade jag i skaplig tid och låg och mornade mig länge. Ulrika kom förbi och vi pluggade och knäckte nya ideér, jag lagade mat och monterade en julgran. Nu är jag redo för att vika papperstranor och lyssna på julmusik och spotify har lust att fungera normalt.



Första snön är alltid vitast


hej lördag!

Jag tror jag har vaknat från mitt depp idag, jag har insett att det nog faktiskt finns en mening med att jag ska stanna här, jag kanske söker en praktikplats eller kommer på en toppenidé till ett projekt. Vem vet, det jag vet är att allting har en mening. Nu kan jag också glädjas med de andra som har fått sina förstahandsval. Imorse eller för två timmar sedan när jag vaknade så snöade det stora tunga flingor utanför mitt fönster. Fem minuter senare slutade det. Jag är glad att jag fick se lite snö. För tillfället har jag tvätt-tid och passar på att tvätta det som ska hem på fredag, då tar jag nämligen jullov. Eller det är inte lov för jag har en uppgift med mig i ryggen hela tiden, en uppgift jag gör med Ulrika. Det kommer gå fint. Ikväll är det fest på skolan, det är design och reklamettorna som ordnar den. Därför måste jag bort en sväng till systemet och inhandla vad som kan behövas. En sak är dock säker, jag ska inte ut ikväll. Däremot ska jag ha jävligt roligt, nästan lika roligt som det var igår hemma hos emma då vi fuldansade till Donna Summer och svor över hur förjävla orättvist livet är. Nu ska jag ner i stugan och lassa in min tvätt i torktumlaren.
Hej så länge!


low low low low low low low low

Just nu känner jag mig ganska nere, fick nyss eller för någon timme sen reda på att jag inte är nominerat till att söka någon av de skolorna jag valt till utlandsstudier. Som att strö salt i såren så såg jag nyss facebook uppdateringar gjorda av klasskamrater som har blivit nominerade. Tyvärr kan jag inte njuta av deras glädje alls. Det finns dock en person vars glädje jag kan förstå och den personen träffar jag senare ikväll, det ska bli spännande att se hur det har gått för henne.

Kvällen med stort "k"



Slutgiltigt fix med numrering av tavlor och dylikt



Johanna fixar sina fantastiska tavlor



Det var fler än jag som hade fjärilar i magen, därför passade vi att häna lite i baren



Efter 18.00 började dyka upp mer och mer folk, det kramdes en massa.



Som ni ser, det fylls på



Jag och johanna satt och välkomnade gästerna vid sjutiden när vi  bytte av
jennie och julia var det drygt 88 pers inne, när jag och johanna var klara en
halvtimme senare var vi uppe i 138 pers.




Look at me, attentionwhore!



En av kvällens bästa petcha kutcha talare, Malin Wollin.



Sönner och Emma blev trötta på att stå. Jag förstår dem.



En av kvällens andra talare, Richard Carlsén. Grym Grafittimålare.



Kvällens band var Linköpingsbandet The majority says. Tokbra verkligen.

First breath after coma

Jag börjar bli nervös och har svårt att sova. Istället komponerar jag möjliga outfits och drömmer om nya kläder eftersom det som vanligt aldrig finns något utav värde i min...Jag funderar även på att börja bli lite snällare mot mitt hår och ta vara på de små nästintill osynliga lockarna jag har istället för att locka det eller platta det med min plattis. Vill man ha långt hår får man lida pin. Jag har förövrigt fått en avi på posten, dock är det inte speciellt roliga saker att hämta ut då det är kurslitteratur men något måste man ju ha att läsa över jul. Nu ska jag ta sista rycket och försöka pressa ihop mina ögonlock imorgon kommer det vara fullt ös medvetslös så no time for rest.

Jag ser ut som en ful hund som ligger i sin husses säng utan lov.

K-Torsdag 10/12 2009 18.00


Be there or be square- så om du har vägarna förbi Kalmar och Corehouse kom för tusan och mingla med oss imorgon! Gratis inträde och liveframträdanden. Don't miss it!

sneakpeak på morgondagens utställning

Idag efter en snabb portfoliokurs så åkte vi in till stan och hängde tavlor. Herre min skapare vad tjusigt det kommer vara imorgon, minglande människor, vin i mängder och helt fantastiska konstverk. Här är en försmak..



Maja och Julia  kollar så att det blir rakt.



En del av mina tavlar och några av johannas



Micke och Anders hjälper johanna att hänga


Emma och Jennie testar saras tokroliga trumset


Tyvärr ingår inte dessa snygga tejpmustachprydda damerna.


söndag.måndag.tisdag.

Nu är jag  alltså tillbaka i K-town eller rättare sagt jag kom i går vid tre tiden. Det var riktigt jobbigt att lämna Norrköping den här gången, det är nog mest för att jag har vant mig vid att ha N omkring mig.  Det är mycket mysigare att göra alla vardagliga saker när man är två. T.ex i Söndags när N skulle till skolan en snabbis för att fixa något som jag inte förstår mig på så följde jag med, det resulterade i ett besök på lemontree och ett besök på arbetsmuseumets julmarknad, sen fick han pilla med sitt i skolan. Jag menar det låg ju ändå på vägen så då kan man passa på. Efter skolbesöket propsade jag på en promenad och vi tog en walk around. I måndags handlade jag min sista julklapp och jag är faktiskt rätt nöjd med mina inköp, jag köpte med mig fika hem och möttes av en pluggis. 
Igår kom jag alltså hit och så fort jag satte mig på tåget där jag förövrigt såg fredrik lindström och hans söta familj, så strömmade smsen in. När jag var framme letade jag upp första bästa buss och sen gick jag in i lägenheten och lämnade väskorna och sen ut igen. Jag och Emma cyklade ner till söderport för att gå på fotoutställning, sen tog vi oss vidare till Claes O där vi inhandlade nödvändigheter till utställningen. Vi cylade till maxi och jag köpte på mig mat. När jag kom hem svängde jag ihop lussebullar parallelt med att jag gjorde köttfärsbiffar. Jag stupade i säng med två fina samtal talade, ett från Annika och ett från mami.


I used to dream about rainbows



Min tavla är i princip klar till uställningen på torsdag.
Vad tycks?

Lördagkväll: SUITE UP!

Jag kom hit i torsdagskväll, blev välkomnad av en kyss på stationen och sedan tog vi en promenad hem. Det var isigt kallt och vi var röda om näsan. I Fredags hade N föreläsning och jag passade på att titta på bonde. Han slutade efter lunch och vi tog helg. Efter en runda på stan blev det tacos och inglorious basterds (se den!) Vi somnade tidigt och vaknade vid nio på lördagen. En ny runda på stan som resulterade i en inköpt julklapp, en snabbvink till malin som var här uppe och hälsade på sin mamma och ett test av love etc, bodyshops nya goda parfym. Vi kom hem åt de sista tacosresterna och bestämde oss för att gå på dejt ala americano. Temat blev föga förvånande Suite up! (barney fans) Vi drog på oss det finaste vi hade, han i sin garderob och jag i min väska. Vi tog oss ner till Manesa där jag drack en blue hawaiian och nils en drink som påminde om en superhjälte eller något. Efter ett tag begav vi oss mot city där det väntade bio eller rättare bestämt luftslottet som sprängdes, den var mycket bättre än tvåan men inte alls lika bra som ettan eftersom det saknades så mycket från böckerna. Vi var hemma vid halv ett och då blev det kasedans till somewere over the rainbow. En perfekt lördagkväll med en perfekt Nils.


surprise kitty

kolla världens sötaste.

Den första december tjugohundranio

Jag har svårt att förstå att tiden går så snabbt, när jag inser hur snabbt den faktiskt går så blir jag lite rädd och vill mest gömma mig under mitt täcke, så det är vad jag pysslar med idag. Gömmer mig från tiden. Jag har legat i min säng och tittat på how i met your mother fram tills att jag fick ett ryck då jag gick en promenad som avslutades på netto där jag handlade saffransgifflar, clementiner & tandkräm, eftersom jag har försnillat den jag köpte i onsdags. Så nu har jag åter igen krypit upp i soffan och kokat lite kaffe och ska prova en giffel.  I morgon är det skola igen och då ska vi få vårt nya projekt. Efter skolan så ska jag hem snabbt som tusan och boka mig en sista minuten till Norrköping så efter skolan på torsdag så drar jag.  Då ska jag äntligen få träffa han den där som gör så att det pirrar i min mage, som jag kan titta på hur länge som helst och han vars kyssar smakar som regnbågar ser ut. vad jag längtar.