Home sweet home

Väskorna är packade, jag är nyduschad. Om en kvart går bussen till stan. Jag är alltså redo för tre veckor hemma i skåne och en miniskidsemester. Watch out!

Måndag=latdag

mitt huvud bankar och gör ont varför vet jag inte, jag har ätit och tagit det lugnt och druckit mängder med vatten. Skolan har ju inte varit alltför ansträngande, 9- 13.25 med en secondhandrunda där emellan. Vi har haft handledning idag, det har vi imorgon också men då jag inte har något nytt att visa så kommer min morgondag att spenderas hemma jobbandes på det nya projektet och städandes, jag har även planerat in en lång promenad, det ska bli skönt. Jag har alltså en skoldag kvar den här terminen och på torsdag åker jag hem, jag längtar verkligen. På torsdag eller fredag blir det julstuga hos Linda och På lördag ska jag, Nils och hans familj titta på musikalen Chicago. Det bästa är nog faktiskt att jag får träffa alla som jag bryr mig om, speciellt N.


I say it with pictures.


Designettorna kom och lussade för oss.

Sedan bjöd skolan på jul-lunch i glashyttan tvärs över gården.

Sedan blev det Julgranspyntning i Ateljén.

Vi gick en secondhand runda och jennie hittade ett virrvarr bord.

Nybros Luciatåg kom och lussade.

Vi hade idolkväll hos Catrin .

Lördag: Reklamfest på Korsnäbben.

Johanna och Johanna på Kårens White-night. (vägra vitt)

Julia i dimman.

bumblebee

Jag börjar bli en riktig sömntuta, jag sov till klockan tolv idag, det är inte ofta det händer men gudars vad utvilad jag var när jag vaknade. Efter ett tag satte jag mig ner och gjorde klart skissuppgiften, jag tror aldrig jag har skissat på fötter så intensivt som de senaste dagarna, jag har även skissat hästar med Javies Mariscals manér, min syster skulle säga att det inte ser ut som hästar, men det struntar jag i. Rätt vs fel. När jag var klar med skisserna så hojjade jag upp till Fritte där jag fixade det sista till en väldigt speciell person och åt julgodis. Vi cyklade vidare till Mq som hade julklappsrabatt för vissa speciellt utvalda i detta fallet fridas mamma som ist blev mig och frida. Jag hittade ett spetsfodral och blev lite fattigare och mycket gladare. När vi kommer ut till cyklarna så har jag fått punka på framdäcket. Inte speciellt roligt. Jag ringer Jennie och får låna hennes cykel och ni ska veta att jag är tacksam.

Och nu speciellt till tomten: Kan jag inte få en sånhär lägenhet av dig iår snälla?


Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain



Hippiepingla


Lägg kli i mina fingrar!

Jag sitter i min lilla lya och insuper julstämning. Det snöar ute, jag dricker jul-te och äter en pepparkaka (jag hade glömt bort dem). Jag sitter och väntar på min kreativitet, men känner jag mig själv rätt så lär den inte kommer förrens vid 8-9 tiden i kväll vilket är synd eftersom klockan är 10 i 6. But i don't have to worry. Jag är nämligen ledig imorgon, för andra gången den här veckan och inte nog med det, på fredag är det bara stormöte och sedan bjuder skolan på Jul-lunch i glashyttan tvärs över gården. Ibland blir jag helt varm i kroppen av att jag faktiskt går på en skola som ligger i en sån miljö, hade min gymnasie eller högstadieskola legat i en sådan miljö så vet i tusan om mina betyg inte hade varit snäppet högre. Idag fick vi även tillbaka psykologi uppsatsen som vi skrev den där veckan när tidningprojektet skulle vara klart och designhistorian skulle redovisas och jag var allmänt stressad. Vi fick hur som helst Vg på den och jag är måttligt stolt!
Nu ska jag läsa några bloggar och bli kreativ och påhittig.



Helt jävla otroligt.

Idag kan jag inte säga att jag är på topp. Jag somnade vid två inatt, och det utav att min psyko granne höll ett jävla liv och sjöng och skrek och spelade musik och mitt i allt detta så låter det som om att något slängs mot mitt hus. Efter många om och men somnade jag. I morse när jag vaknade och gick ut i vardagsrummet så såg jag vad det var som hade låtit. Den jävlen har slängt ägg på mina fönster, är det tacken man får för att ens vänner har sagt åt honom att sluta hålla på? Jag blir skitförbannad men mest förbannad är jag på mig själv för att jag är rädd, jag är rädd för vad han ska göra härnäst.  Jag ska gå till kalmarhem idag eller imorgon eller när jag har tid och jag ska lipa som en barnunge för att de ska låta mig flytta, för ärligt talat så tror jag inte att jag klarar ett halvår till i denna lägenheten. Det är inte meningen att man ska känna sig rädd i sitt eget hem.

Första gången

Matilda har varit falsk för första gången. Inte för att hon ville utan för att hon inte visste hur hon skulle reagera.

Min psycogranne är på g igen

Nyss ringde han på fem ggr, det roliga är att det var tre min efter att fritte hade gått. Han är så sjukt skum. Jag ringde nils i panik och sen öppnade jag och han fick sin jävla kakburk. Hoppas han lägger av.


Tjäna pengar på nylonstrumpor?

Åh jag glömde att berätta att det ringde en mycket skum herre på min mobil för en timme eller två sedan. Han undrade om jag ville tjäna pengar innan jul och jag svarade ju lite käckt, jag men pengar är ju aldrig fel. Men saken var den att jag skulle testa nylonstrumpor i tre dagar och få 100 spänn, längre än så hann han inte för samtalet bröts och thank god för det. Det kändes lite skumt så att säga.

Julövning med glöggmys.

Det har varit en otroligt soft dag idag. Tre timmars föreläsning och sedan tuff tuff tuff med tåget och efter ett tag så var jag faktiskt hemma. Jag unnade mig något så ovanligt som en powernap. Efter ett tag så ringde Jennie så hon har varit här en sväng och glöggat och lyssnat på julmusik och bara tagit det allmänt lugnt. Just nu sitter jag och insuper atmosfären ännu mer och dricker te som är hemskt juligt, jag önskar jag kunde beskriva lukten för er.

imorgon eller på lördag får vi finbesök här i kalmar. Då kommer Matilda och då ska hon kicka min grannes ass bli full like a kastrull och bara vara som hon brukar. Sedan att jag och Fritte får slåss om hennes uppmärksamhet är en annan sak. Eftersom jag har träffat henne en gång sedan i augusti så förtjänar jag henne mer än Fritte. Men Hey det är ju bara min åsikt. Well bye.


Det känns som det har regnat i hundra dagar.

Jag är sådär pirrig i kroppen men jag har ingen aning om varför. Jo det har jag egentligen men det tänker jag inte berätta.
Jag struttar runt i leggings om min matroströja eller blir det matris om man är tjej, strunt i det. Hur som helst så är jag happy, jag vet inte riktigt vad jag ska göra, jag har inga riktiga uppgifter att göra just nu så det ska nog bli en stunds tv tittande (lyx) Men först ska jag käka studentmat (nudlar).

Förresten så saknar jag snön som försvann för exakt en vecka sedan eller var det två? Hur som helst så har det regnat i massor idag. Det var inte så skoj när jag cyklade hem från bussen. Min snölängtan späddes på ytterligare när jag tittade på bilder som jag tog när jag och madelen var i fjällen förra året.


Hej Clown!

Just nu känns det som att saker och ting börjar falla lite smått på plats, vi har inte så många stora projekt igång samtidigt utan vi fokuserar på det stora enskilda som vi började med igår. Det går ut på att vi ska skapa en grafisk profil till ett företag, i mitt fall Emmas Lantgård som ligger på österlen. Jag känner mig verkligen på så jag vill bara köra. Idag har vi haft en intressant föreläsning om just detta, dock blev den inte så lång. Imorgon är det heldag och då är det dags för skisskursen, vilken jag tycker väldigt mycket om! Imorgon ska jag även ha med mig dagens skiss och en bild på en som har betytt/betyder mycket för mig.
Nu ska jag skriva designhistoria.


NDU

Idag var jag riktigt jäkla rädd. Mitt hjärta bankade frenetiskt i 45 min på grund utav en vårdslös jäkla busschaufför. Han körde på fel sida, körde mitt på vägen, körde nästan in i andra bilar. Vi funderade om han var full och satt ochh höll oss krampaktigt i våra bälten. Jag trodde seriöst att jag skulle dö, Nils fick ringa och lugna mig. Det var sjukt.
Jag hoppas han får sparken.