in the morning, you know i wont remeber your name

Godmorgon!
Idag var det tänkt att jag skulle sova ut, det sket sig ganska rejält. Jag vaknade istället halv åtta, jag kanske kan skylla på tequilan igår? Nåja Igår var det redovisning av vårt projekt med designarkivet med pressvisning och allt vad det innebar. Det gick kanon bra och jag kan säga som såhär, min lärare blev rörd och vi kommer att gå vidare med vår produkt till hösten, Second Using blev väl mottaget. Efter lunch blev det kampanj jobb och på måndag sätter vi ihop vår redovisning Hurra! det ska bli så otroligt skönt att ha det gjort. När vi kom hem så stack de andra tjejerna och solade och jag hämtade ut ett paket ( tack mamma!) efter att ha diskat upp veckans disk och plockat och donat så stack jag och emma ner till ejdern där det vankades jobbarlagfest med mexicanskt tema, det bjöds på god mat och dricka. P lurade i mig tequila och på den vägen var det. Ikväll är det dags för årets festkväll här i kalmar. Tvärs över gatan är det springbreak med bla Mando diao på scen och på kåren är det beachparty och bartömning. Jag och min jumpsuit är redo!





moi et jobo

Det är inte lätt att vara gnagare i skolan och leva på mariekex



Spin me around



Quickie



Vi sitter i skolan och sliter. Det enda som verkar vilja fungera är vår lilla mönstersnurra. Alla är rätt uppgivna just nu.

Blue lips

Åh vad jag är trött just nu. Vi har snuskigt mycket att göra just nu men jag känner att det börjar att plana ut. Samarbetet med designarkivet ska redovisas på fredag och efter den ska vi minsann sitta kvar i skolan så att kampanjen blir klar och att vi blir lediga tills redovisningen på tisdag. Sedan jag kom tillbaka från min minisemester hemma hos mamma så har  det vart fullt ös medvetslös. Plugg från 8 till fem på kvällen MINST. Idag var det segt att gå upp trots att vi bestämde oss för att ses hos emma vid tio. Med huvudvärk och kaffe i min termosmugg så traskade jag de tre minuterna bort till emms. Vi pluggade och efter några timmar och lite lasange så stack vi till friskis för det sista pulspasset den här terminen. På måndag drar utegympan igång istället. KUL! Efter friskis mötte vi upp jobo för att gå till puben och utnyttja gratismat kupongerna som vi fått när vi har jobbat. Det var gott och efter mycket cyklande fram och tillbaka så är jag hemma i min säng. och jag längtar tills helgen så mycket så att jag kan spricka.


pang pickadoll

woo jag sitter och laddar, om fem minuter ska jag och emma cykla ner till stan och jobba med johanna och någon jonna på puben. Skojsimojsigt. Därför laddar jag nu med joel alme och mår fint. För en liten stund sedan så åskade det och tände ljus och längtade efter morgondagen och mamma. Puss.


En pessimistisk måndagssyn.

Åh nu har helgen gått sådär fort igen, det är tråkigt för det har varit en bra helg. I fredags innan martina kom så strosade jag och emma i slottsparken och fotade lite. När klockan slog fem så hoppade martina ur tåget och vi promenerade hem till mig, och hade en riktigt skön kväll med god mat och film. I lördags cyklade vi , emma och lövet ner till stensö där kalmar ess hade volleyboll turnering, vi lapade sol och efter ett tag blev en plan ledig som vi beslagtog. Det var riktigt roligt att slänga sig i sanden och ge allt. Vi fortsatte till vallarna där vi grillade och chillade. När vi kom hem bakade vi en chokladkaka som vi sedan tog med till emma där vi mötte upp johanna maja julia och jennie för en seriös schlagerkväll. Vi tippade rätt vinnare men det var också allt, vid två ramlade vi i säng. Söndagen spenderade vi vid skällbygård med alla djur och i solen. Jag lämnade martina vid tåget och sedan tog jag tag i mitt liv igen och jobbade med en av tusen saker som ska göras.

Idag har jag en riktig pissig tycka synd om mig själv dag. Jag väntar bara på att klockan ska bli kvart i  ett så jag kan ge mig ut i regnet och ner till kulzenska och möta upp de andra för lunch och plugg och sedan träna. Det ska bli sjukt skönt att rensa tankarna. Det är väldigt mycket som snurrar runt runt runt. Sedan får vi se om min magkänsla hade rätt, det blir kanske inte den bästa sommaren på länge ändå.







skip to my lou

Hejrå! Nu sticker jag till skolan för handledning och euparlamentsvals jobbande. Jag har min hjärtliga kjol på mig.



Glädjeskutt

Jag skuttar av glädje, äntligen är den förbaskade designhistorian klar!




i'm in a low down groove

Just av allt just nu skulle jag vilja trycka på paus och njuta av våren i kalmar som just nu är helt fantastiskt. Tyvärr är det inte så lätt, idag har jag lämnat ifrån mig min första workbook och en pytte tyngd lyftes från mina armar nu har jag ju bara Designhistoriaworkbooken, den stora workbooken , typografiworkbooken, designarkivet projektet och kampanjen kvar att göra vilket tar hela min kvällstid.  Jag bör nämna att vi redovisade färg och form uppgiften igår och vi fick väldigt bra  respons på den speciellt på typograferingen och utformningen av etiketten vilken till stor del var gjord av mig, men emma och johanna ska absolut ockå ha massvis med kredd, vi var ju en grupp och vi gjorde det tillsammans.

Idag har jag suttit hela jäkla dagen med designhistorian och förhoppningsvis kan jag printa den imorgon det hade vart så skööönt. Till helgen blir det ett välbehövligt avbrott i form utav martina som kommer på besök. Det ska bli väldigt roligt att ses och ta igen all missad tid. På tisdag kommer även Lisa över kvällen eftersom hon skulle till emmaboda så kunde hon inte motstå lilla moi! Fint det tycker jag!


modernism, futurism, bauhaus eller jugend?

Det är olika ord som rör sig i mitt huvud just nu. För idag ska jag nämligen ta tag i mitt liv och i min designhistoria workbook. Jag kan inte påstå att jag är överlycklig, jag känner mig mest jätteförvirrad och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till med tanke på att jag inte alls vill ha samma stil som jag hade på utkastet. Åh dagens ilandsproblem. Jag ser verkligen fram emot kvällens fadderfest då ska det lekas sjungas och dansas hejvilt! 

Igår var jag i skolan i princip hela dagen kändes det som. Vi jobbade med designmetoder och sedan var det dags att ta tag i projekten. I det ena projektet som vi har inlett tillsammans med designarkivet så ska vi skapa en souvenir som eventuellt kan säljas i samband med en giftshop. Vi hade lite handledning igår och vår produkt är så bra så att vår lärare sa till oss att hitta folk som vill investera om det inte går bra med designarkivet. Efter det tog vi tag i kampanjen som vi ska utforma till förmån för Eu valet den 7:e juni. Det kan med bli riktigt bra, men det är mycket meck. Efter det var vi välförtjänta av grillad korv och några öl som skolan bjöd på eftersom det var aspirantgrillning. Det var fint och efter två timmar så hoppade vi in i surfbussen och åkte till kalmar vi bytte lågskorna mot klackar och kläderna mot festkläder och satte oss på bussen till stan för att gå på pinkparty på byttan. I entrén möttes av drinkar som serverades i rosa små shakers och sedan var festen i full gång, när jag ramlade in igår var jag så trött i mina ben att jag somnade direkt.


Torsdagstristess

God afton!
veckorna går, och nu är det torsdag. Igår jobbade jag johanna och emma på studentpuben. Det var sjukt roligt, det är rätt konstigt hur snabbt man kommer in i det hela. Jag hade turen att jobba med en tjej som kallas P som var van vid att stå i baren till skillnad från rookie johanna.  Hon lärde mig det mesta och efter ett tag så hade jag lärt mig skillnaden mellan en hof en red stripe och en tjeckis halvliters öl vars namn är en tungvrickare. de sista två och en halv timmarna stod vi i baren där nere och där blandade jag drinkar hejvilt och serverade öl och shots. Jag fick till och med höra att jag gjorde den godaste piggelinen som en kille smakade. Där var fyllon och där var trevliga människor. När vi var klara med städningen av hela stället så satte vi oss och tog några öl  och tjabbade och rätt var det var så var klockan halv fyra, så vid fyra var jag i säng. Det har sina fördelar med att jobba gratis på studentpuben, man får gratis käk och öl och en matkupong så man får komma och äta en annan gång. Lyx! Idag vaknade jag med ett ryck 11.55 ( det längsta jag sovit iår) jag skulle träffa tjejerna vid 12 för att plugga så det var att slänga i sig lite yoggi och pallra sig bort så snabbt som det bara gick. Men det gick bra och vi har kommit en bra bit. Imorgon är det grillning i skolan  eftersom det är öppet hus fre&lör så bjuder skolan på mat, vilket är bra om man är student. efter grillningen ska vi bege oss till Söderport för att kolla på Erik Hassle. Fredag kom och ta mig!


Var finns tiden?

Jag håller på att krevera. Det är mycket just nu. Jag har fyra woorkbooks som ska in inom en månad vilket blir ung en per vecka. Vi har ett projekt som ska vara klart på måndag och i måndags och i tisdags fick vi ytterliggare två stora projekt och på allt detta ska man hinna vara, jag har inte hunnit/orkat packa upp sedan stockholm och norpan än. Och i kväll ska jag jobba på studentpuben eftersom jag ska vara fadder i höst och på lördag är det fadderfest. Egentligen skulle jag vilja åka hem i helgen till syrran som blir sexton men ibland räcker tiden helt enkelt inte till. Det är synd.

Norpans coolaste par

När jag efter stockholm åkte till Norpan och min käresta så var det så varmt så jag kunde gå barbent framtill nio på kvällarna. Nils lärde mig att åka longboard och vi fikade och åt falafel. It was perfect.






Stockholm i mitt hjärta.















Mamma-Mia

Min fina lilla mamma var som bekant och besökte mig förra helgen. Vilket utmärkt besök det var, otroligt mysigt att bara vara mamma och jag och göra saker som resten av familjen inte kunde klaga på. Vi kikade i affärer och åt god mat och bara var. Vi hade vinkväll och efter ett tag kom johanna och joinade oss. Vi fikade på kulzenska och mamma blev begeistrad. Det var lyckat.