world of it's own


VEM?

image286

It's been 14 nights since i held your hand.

Jag fick en smärre chock när jag kikade ut genom rutan och såg att hela min gata var nersnöad. Snön ska vara i Norrland inte i skåne. Hoppas att denna lilla storm inte hotar min och Åsas utfärd till Nova imorgon. Jag är i stort behov av ett par nya fina jeans som kan få bli mina favoriter. Mina nuvarande favoriter är rätt illa tilltygade. Helgen blir inte alls som planerat, på lördag ska jag jobba (som pyssel ledare) och sen fick jag beskeded att N kommer hem på söndag morgon i stället. Så nu blir det en vecka till utan att vi ses. Det är inte så roligt. Jag är i desperat behov av närhet. Snart ska jag nog lägga mig på sängen och skriva ifatt mig lite i loggboken och spela lite harpan på laptopen, man kan ju alltid fantisera om att man är Carrie eller någon liknande person.

image284

Glasögon.

För er närstående som undrar hur det gick hos optikern idag kan jag berätta att, det gick bra jag ska få provbrillor på måndag och se om det gör någon skillnade eftersom jag bara behöver läs/dator glasögon. Jag är alltså lite närsynt men ser kanon på långt håll. Dessutom har jag ett litet brytningsfel på vänster öga men inte spec stort.
Det hade fakiskt varit lite skoj med ett par brillor, man ser så sofistikerad ut. Jag lovar att lånebrillsen säkert apfula.

image282
image283

Överkomliga priser

Ikväll är det egentligen studentfest på puben i älmhult, men som ni kanske märker så är jag inte där. jag har helt enkelt ingen lust. Istället har jag varit duktig och lagt över lite bilder på en skiva osv. Jag har glömt att berätta om den underbara kappan jag hittade på röda korset idag, den var grön med dubbelknäppning ett skärp i midjan och det bästa av allt kragen var kantad av minkpäls. tyvärr var det en 44:a så det passade inte, jag dock jäkligt sugen på att köpa den eftersom den kostade det överkomliga priset 50 kr. Man kunde ju vart fräck och sålt den på tradera för betydligt mer. Det kan vara värt att nämna att jag fyndade en lackväska och ett par peeptoes. Svart såklart.

image281

Who do you dance for.

Äntligen är det långhelg. Som jag har längtat. Imorgon ska jag unna mig en lång sovmorgon, eller ja jag kanske drar med mig täcket ner i soffan och kikar lite på dhw säson 2 som jag förövrigt fick hemskickad idag. YEAH. I övrigt har dagen varit väldigt snabb, alla lektioner har gått snabbt. Engelskan där jag gjorde ett grammatikprov gick i dunderfart, annars brukar det vara den drygaste lektionen på hela veckan. Sen hade vi enorm håltimme som spenderades med projektarbetet, sedan lyssnade vi på en underbar gammal dam som har överlevt förintelsen, det var rörande men hon gjorde det fint. Hon utelämnade allt våld osv. Men en stor eloge till henne hon har trots allt var några sekunder från döden. Efter det hade vi svenska där vi pratade om en uppsats som vi ska skriva. det kan bli intressant. Nu är det dags att göra ingenting.

image280

Mediekåta?

Framsidan.

image277
 
Uppslag

image278

image279

Konsertkväll i expressfart

image276

Som jag har nämnt tidigare så blev vi intervjuade ang vårt projektarbete igår. Här är lite av resultatet resten finns att läsa
här. Vi fick till och med framsidan och första uppslaget i del B vilket faktiskt var mer än vi räknade med.

Låt fantasin flöda. Grafisk kommunikation A

Oj oj oj vad tiden går sakta, jag sitter nu som vanligt på graflektionen och gör ingenting. för en gångs skull har jag fått tummarna ur röven vilket kanske kan räknas som positivt. men nu när jag för en gångs skull är på g så är det en jävla rektangel som tar upp min tid, inte ens tyrannosarus rex klarar det. Då är det illa!

Om de gamla kunde och de unga visste.

Det börjar dra sig mot kväll och jag är upriktigt sagt helt slut, inte för att jag har gjort så mycket efter skolan utan mer för att ja jag vet faktiskt inte. Hur som helst så är det dags för mig att krypa ner i sängen där jag ska skriva listor och läsa Om de gamla kunde och de unga visste av doris lessing.

Godnatt.

image275

Little bit.

image273



Muff med att denna skolan ska ligga i stockholm, för där är no chans what so ever att jag flyttar till stockholm. Mina fördomar är helt enkelt för många. Jag vet att jag tjatar mkt om skolor osv just nu men det är min framtid som hägrar och jag vill vill vill vill pluggar vidare.

Projektarbete-converse-Intervju-YEAH!

Jag satt nyss och läste min vän Emmas blogg där hon beskrev våndan över projektarbetet. Jag kan helt ärligt säga att jag förstår henne för det är banne mig ingen dans på rosor, det är loggböcker som ska skrivas handledar samtal som ska hållas och en massa saker där emella som ska fixas. Just nu känner jag att det är ganska lugnt, allt är fixat, det som återstår är snack med blomsponsorn och med ljud och ljuskillen samt att vi måste ha klart våra affischer. Hur som helst så är det bara själva genomförandet och rapporten kvar. Idag gjorde vi en intervju med smålandsposten och jag har en känsla av att den faktiskt kommer att bli ganska bra, jag fick till några riktigt djupa saker där. Eventuellt kommer den ut på nätet idag. Det ska kollas upp.
Värt att nämna är att även jag nu har köpt mig ett par låga vita converse till det otroliga rea priset 299 kr. HELL YEAH!

image272

PLANS.

Jag har fortfarande svårt att förstå att tiden kan gå så jäkla snabbt det känns som att jag nyss vaknade, men icke då. Imorgon börjar skolan igen och det är lite svårt att förstå med tanke på den drömvärld man har levt i den senaste veckan, trots allt det mysiga och filmtittandet så har vi fått en del läxor gjorda. Men som sagt veckan är fullpackad och ser ut ngt i stil med

Måndag: Eng c det är dags att börja översätta och referera artiklen och slaveri. Psykologi, religion och ungdomssykiatri. Efter skolan är det intervju med smålandsposten ang mitt och fridas PA. Sen måste jag till maggans och se om det finns några fina converse i min storlek.

Tisdag: Börja filma och jag förvandlas till svetlana, en utbytesstudent från Moskva. YEAH! Efter det är det dags för en graf lektion och eftersom jag ligger två lektioner back blir det nog till att sitta kvar ett tag och jobba med affischen.

Onsdag: Eng c , Bengan (kommer aldrig ihåg vad lektionen heter) och svenska. Efter det blir det lite finslipning på vårt PA som snart går av stapeln BE THERE! Studentfest på puben, osäker på om jag ska dit dock.

Torsdag: STUDIEDAG dvs jobba och sova länge.

Fredag: STUDIEDAG Shoppa - Nova Lunda , Lunda stad eller Malmö eller alla tre, skånetrafiken ska utnyttjas.

Helgen är inte spikad och det är skönt. Men förhoppningsvis har min nya dhw box kommit då så då blir det titta av.

image270

En syn för gudarna.

Förra veckan slutade fabulöst, jag och madelen satte oss i bilen i lilla mölleröd och hade 84 mil framför oss, vi slog på knocked up kikade på den och sov de resterande milen från jönköping. Vi vaknade i korsningen vemhån/sveg/vemdalen/funäsdalen och fick till vår förtjusning höra att vi snart var framme. Hurray. Ryggen smärtade och benen var allmänt oresonliga efter alla psychoställningar man intagit i sömnens förlovade land, men där var vi äntaligen i Björnrike på Enestigen 8. Eftersom vi var framme redan vid 9 på lördagmorgonen så hann vi med några timmars skidåkning i barnbackarna innan våra liftkort började gälla framåt tretiden. Vi begav oss mot skidshoppen och hyrde skidor, pjäxor, hjälmar och stavar. Vi var en syn för gudarna när vi kom ut med alla sakerna hängandes på ryggar armar och ja faktiskt allt som det går att hänga saker på. Efter en stunds påklädning befann vi oss i backarna och madelen tog sina första stapplande steg i backen och hör och häpna det gick riktigt bra efter lite plogande och några fall så kunde vi ge oss på backarna med lite mer lut, jag var stolt som en fågelmamma som just har låtit sina ungar flyga ut från sitt bo. Efter bil- och skidåkningen så var vi så trötta så vårt enda alternativ var att sova, och det gjorde vi gott ända fram tills nästa dag.

image265




image266





image268

image269


 

Borta bra men hemma bäst.

Det är ett uttryck som jag och Madelen har använt oss av x antal gånger den här veckan. Men det är verkligen sant, det finns få saker som går upp emot att komma hem och känna "hemlukten" det är underbart. Så här är vi nu 84 mil och tolv timmar senare hemma. Jag saknar redan snön, skidorna, mina röda pjäxor och träningsvärken i vaderna efeter ett åk från topp till botten i sann störtloppsanda. Skidåkning är min passion. Synd bara att jag inte kan spendera vinterhalvåret in the north och resten av året i skåne.

Uppdateringar om våra dagar och alla bilderna kommer senare, jag orkar inte nu. Det har varit en påfrestande hemkomst, packning att packa upp vänner att prata med och skitsnack att läsa. Nu ska jag lägga mig i sängen med min lånelaptop och kika på  The holiday men först ska jag klicka hem säsong 2 av dhw.

Shalom-fred och frid.

Vemdalsskalet en blåsig tisdagsförmiddag.

image264

Mainiac- Ny mössa IGEN!

Nu är det bara ett fåtal timmar kvar till vi ska åka mot nordligare breddgrader, väskorna är packade mobil och laptop är laddade, det är som gjort för en 12 timmars lång bilfärd nu, leggins och klänning för bekvämlighetens skull och en ny mössa är inhandlad. En stickad i vitt och silver och med en skön fodring av fleece från seger. Perfekt. Nu ska jag bygga på fläsket med pizza, det tär på fettreserverna att åka bil.
Ha en bra vecka people för det lär vi ha!

image263

Tingsek snyggare än Norén?

Har Mando diaos Gustaf Norén fått en konkurent månntro?


image260

image261

image262

Det kan ju dock tålas att säga att N överklassar båda!

Packad

Jag tror jag börjar få resfeber för så tidigt som jag har börjat packa mina saker så tidigt har jag nog aldrig börjat packa innan. Inte ens när jag skulle till öland och jobba började jag så tidigt och då skulle jag ändå vara borta i lite mer i en månad. Nu ska jag ju bara vara borta i en vecka. Men det känns att det närmar sig, undrar om madelen är nervös, det hade jag varit om det var första gången för mig, jag tar hennes oskuld. Jag även bära hjälm för första gången på sedan jag var 13 hoppas bara att de har lite balla hjälmar som inte får mig att se 14 år ut. Det hade kännts lite hemskt. Nu ska jag ge mig in i illustrationernas heliga värld och slutföra min röj en mina kampanj.




image259

Jag är numera vänsterställd.

Känslan av att göra läxor är minsann en underlig känsla, att vara klar med det man måste är med en underlig känsla, det är mycket som är underligt, t.ex det med att jag numera är vänsterställd ist för högerställd och har kanske en lite renare layout. But HEY i like it!

image258

Päls Päls Päls, Päls är till för att bäras.

Innan jag ens har hunnit skriva några rader så skriker ni säkert  och hoppar upp från stolarna. Päls ska inte bäras att bära päls är att plåga djuren and so on. Och ja det tycker faktiskt jag också till en viss del. Men pälsmössan som jag hittade i min lilla men ack så kära garderob är arvegods från min gamlafarmor, då jag och kristina tog en varsin för att paradera på gatorna som ryska luder och det var 2005. Och när blondinbella började skriva om sin fina pälsmössa som hon fyndade på secondhand så kom jag plötsligt ihåg denna skapelse. Och vet ni vad I look damn good in it! Så nu ska jag ut och paradera med min pälsmössa.
Peace out!


image251

Varför tar helgen slut?

Då är snart helgen slut och jag blir alltid lika förvånad över hur snabbt det går, men det har varit saker att göra hela tiden. I fredags var det fest i Liatorp då jag körde och deltog lite sporadiskt. Igår träffade jag Lisa för första gången på ett halvår, vi handlade secondhand fikade och umgicks även lite med Johanna och Fredrik där jag hörde den akustiska versionen av robyns be mine för första gången. Den låten är verkligen helt underbar.
Idag har jag inte gjort något speciellt alls, bara städat och skrivit på lite skolarbete. Jag och Lisa har även bestämt oss för att skapa ett litet musikaliskt projekt vid namn ruby glory feat f. det är najs.
 här kommer den underbara låten.


Blodapelsin

Kolla in Patrik och Samuels snygga t-shirt tryck. Maila eller lämna kommentar om vilken som är snyggas, vem vet det kanske blir ngt av detta. Se alla trycken ordentligt här.



image250

Än kan man inte sluta förvånas.

Något som irriterade mig till max var ett blogginlägg som jag läste nu, detta speciella blogginlägget handlade om att kvinnor ska hålla tyst och att man inte ska gnälla över hur ont det gör att föda barn. Men jag menar var får den här killen det ifrån, han borde skaffa sig lite fakta och gnälla över betydligt värre saker.
Läs
här.

image249

Högskolan i Kalmar - Min framtid?

Shit, nu sitter jag verkligen här med en programkatalog från Högskolan i Klamar , det känns lite sjukt faktiskt. Det är min framtid jag håller i mina händer, jag blir mest nervös av att veta att det bara finns 30 platser till programmet jag vill söka nämligen reklam och strategisk kommunikation. Det är bara till att tro på sig själv. Nu måste jag bara maila de högt uppsatta på skolan för att få veta vad man ska göra för arbetsprov. Usch min mage pirrar

image248

Grammishets kanske kanske inte.

När jag startade datorn möttes jag av en positiv överraskning, min mammas kusin som bor i Sydney vill att jag ska göra hennes bröllopsinbjudningar och det ska blir riktigt riktigt roligt.
Något som har disskuterats flitigt idag i skolan och med min syster är hurvida Lars Winnerbäck förtjänade att vinna en grammis för årets låt igår eller inte och om Salem verkligen skulle ha vunnit 4 stycken personligen är jag väldigt kluven. Jag tycker inte att winnerbäck skulle vunnit eftersom han har blivit sjukt överskattad och fjortisstämplad, det räcker med att titta på min 14 åriga syster som tjuter av glädje och skriver Älska Winnerbäck <3 på sina händer. Salem däreomt är ett litet charmtroll som faktsikt förtjänar alla sina priser.


Avancerade photoshops illustrationer my ass

Nu sitter jag på graflektionen ledd av Tyrannosarus Rex, jag har precis gjort klart ett skivomslag med en illustration på leonard cohen. Just nu är jag bara trött trött trött och irriterad, jag måste mat, vatten och pencillin.
Nu är det en timmes svenska kvar,sen är det raka vägen hem med tåget och vem vet det kanske bakas en sats matmuffins.

Adding some colour

Jag måste vara knäpp, klockan är tio i tio och jag har precis satt i  en toning i mitt hår det blir eventuellt lite mörkare än min egen färg, med intense coffe kan det inte bli fel och ja Emma det var dina ord igår som sved, det är inte lätt att falla för grupptrycket. SPeciellt inte när man hör Johanna jag tycker det är dags för en färgning nu!

image247

Is my head still on eller går jag bara på rutin?

Wow vilken dag! jag tackar bara gud och mina fettreserver för att jag har överlevt den. Det känns som jag har bott inne på kansliet idag, jag har sprungit där fram och tillbaka för att sedan springa en annan människas ärenden. Men nu är vaktmästaren och defenitivt jag och frida glada, vi har förlängt lokalhyran samt gett vaktmästaren övertidsersättning. Madelen var dock allt annat än glad efter att vår lärare tyranosaurus Rex hade påpekad att vi INTE kommer att få ledigt v4 när vi ska åka skidor, och han sa att vi fick gå till rektorn med det. Och det gjorde vi (det var för övrigt min 4:e gång därinne då) och det var inga som helst problem med vår ledighet så vi är nu fria som fåglar nästnästa vecka. Hurra! Efter det kommer vi då till mitt möte med syon, jag sneddar runt hörnet vid tio i två och ser då en lurvig pubertal 1:a gå in där varpå jag blir lite butter och sätter mig och väntar i soffan eftersom jag ändå har avtalat tid med henne, där satt jag i tio minuter innan jag ringde på..inget svar....jag väntade i tio minuter till och då öppnar hon och jag  förklarar att jag har bokat tid där medan hon påstår att det var imorgon jag hade bokat, det visar sig efter några minuter att hon har dubbelbokat mig med neandertalaren som sitter och grymtar i ett hörn (han var säkert trevlig och så men just i det ögonblicket var jag bara förbannad). Hur som helst så kom jag tillbaka ett tag senare och jag har nu fått lite info om olika skolor jag är sugen på. Men just nu tänker jag bara, Is my head still on eller går jag på rutin?

image246

Standing on the edge

Då är andra dagen på den här veckan nästan slut, den har gått fort och det känns som det blev en mjukstart med endast Graf på shemat, jag är i princip klar med vår uppgift så nu väntar nästa som är en avancerad photoshop någonting, jag har en viss förmåga till att koppla bort min hörförmånga när Jan börjar gå på som värst, i dag var det dock extremt om dpi och lpi osv, jag förstod inte ett smack. Efter lektionen var det en lång väntan på bussen så jag jobbade lite med konserten och mailade lite band vilket gick bra, jag bokade även ett möte med min framtid, dvs ett möte hos syon, det ska bli spännande eftersom jag faktiskt är sugen på att plugga vidare. Efter skolan gick jag och Emma till osbys bästa fikaställe, tetrollet billigt och gott och som Emma alltid säger den kvinnan vet hur man gör mackor, dagen till ära blev det än tortilla inspirerad med groddar skinka ost och oliver (som jag givetvis tog bort då jag fortf inte är vuxen). Jag har även hunnit med att ha en exklusiv filmvisning i vardagsrummet av "den rysliga natten" och den uppskattades, hoppas jag ialla fall eftersom de pratar om mammas gage osv. Nu ska jag prova på att baka matmuffins, det kan behövas det är en lång skoldag imorgon.
Shalom.

image245

Snowy dreams.

Jag är så sjukt exhalterad. Mad is coming with me to the snow. Det kommer bli så mysigt med vita backar, varmt Glüe wine och studentvecka. Imorgon är det jag som begär ledigt från skolan. It's a Halleluja moment.


image244

Daylight.

Här sitter jag då på mitt lilla rum ensam efter att N har åkt hem. Det blev ett tufft möte med en massa spel. Åh vad jag hatar att förlora, det samma gäller mannen så man kan väl säga att vi trissade varandra rätt mycket. Annars har denna helgen och detta lovet gått alldeles för fort. Det har varit skönt att inte göra spec mycket. Man har kunnat ägna sig åt ingenting. Jag har övat på mitt munspel och varit ute och traskat, det är skönt.

image243

Sveriges snyggaste män.

Måste helt utan tvekan vara Mando diaos medlemmar. Kikade nyss in på deras blogg på aftonbladet och började nästan dregla så illa är det. Om jag någongång skulle överväga att vara otrogen så skulle det vara med dom. Ja allihopa i hela bandet, ett seriöst gangbang. Det ni. Men det är tur att det bara är lite fjantiga dagdrömmar, man ska skatta sig lycklig över det man har och avundas det materiella alla andra har haha, skämt åsido.
Shalom people.

image240

image241

image242

Bilder från aftonbladet/md's blogg

Underbara Illustrator dövar tristess.

Då all när all disk är diskad,alla böcker utlästa och tv serier uttittade så har jag hängt ihop lite med min kära kumpan Illustrator. Här är resultatet iaf, en bild på min morfar, slänger upp orginalet också så ni ser likheter/skillnader.
Shalom.



image238

image239

Vi är the fuck you generation

Nu har vi i skåne äntligen också fått lite snö som har lagt sig, jag vet att vissa inte tycker värst mkt om den men jag älskar snö, dvs när den är kall krispig och har det perfekta glidet. Jag gillar däremot inte när det smälter eller regnar ihop till en geggig sörja, det är så trist att cykla i snömodd, och det är i de lägena man ber en liten bön extra innan man cyklar ner för backen på morgonen. Idag har jag dock inte vart ute i vädret pga av blåst och läkarbesök, guess what jag käkar pencellin i 10 dagar nu, hilarious. Har jag tur smittar jag inte när N kommer hem, pratade en liten runda med honom idag, det är inte rättvist att han befinner sig på sydligare breddgrader, jag saknar honom.
För morgondagen har jag inget speciellt planerat mer än att läsa ut harry potter boken och titta klart på sista discen på dhw säsong ett. Nu ska jag svälja och smörja.
Shalom.

image235
bild från devian art.

Årets första dag och årets första snö.

Nyår blir aldrig som jag har planerat att det ska bli. I år blev det defenitivt bättre. Mycket skratt nya saker och trevligt sällskap. Tack Matilda Frida Emelie och Pogos för en trevlig kväll!


image234