bow below


Hur fin var inte denna? Synd att min röda twist and tango kappa börjar sjunga på sista versen.

Kompis det går bra nu!

Idag har jag verkligen haft anledning till att fira. I eftermiddags på uppsatsmötet så fick jag ett samtal som jag drömt om länge. Vi fick nämligen vår drömlägenhet. En superfin två på 84 kvadrat som ligger i ett hus från 1916 vilket betyder djupa fönsternischar, tre meter takhöjd. Det fina är att den kommer vara helt nyrenoverad när vi flyttar in tip top med nytt kök och nytt badrum och nyslipade trägolv i hela lägenheten.  Den har två walkinclosets och en stor balkong med morgonsol. Vi skriver på kontraktet på fredag, på fredag har jag dessutom en arbetsintervju. Som sagt det går bra nu.


För att fira köpte jag och sara varsin bakelse. Hallonmousse på sockerkaksbotten. fint som snus.

Game on


Idag började den, kursen som jag bävat i två och ett halvt år inför. Uppsatskursen. Nu är det tio veckors uppsatsskrivning som gäller, tur att jag har världens bästa sara som jag skriver med så vi kan varva med hänga gubbe och sånt.

Mitt livs första


Riktiga hemmagjorda bearneisesås. Fy tusan vad gott.

Jorden runt på några timmar

I fredags förvandlades vi för några timmar till Pilot och Flygvärdinna. Vi flög ut till Pukeberg där designklassen ordnade pukebar. Det bjöds på otroligt många genomtänkta och fina kostymer och jag och nils fick massor av fina kommentarer. Det är nästan så att jag är lite sugen på att slänga det här med grafisk form på hyllan och utbilda mig till värdinna äsch skämt åsido så kände jag mig fin och det är väl ändå det som är huvudsaken. Kvällen blev bra och dagen efter mådde vi faktiskt oförskämt bra.


Eftersom jag för tillfället inte har några bilder på hela kostymen så får det bli en "efter-några-timmars-dansande-och-vindrickandes-egobild-på-toaletten-look"

Vårpromenad





Igår när jag och nils tog en promenad runt svinö så hittade vi den här studsmattan i skogen. Barnslig som jag är gick det ju inte att bara gå förbi.

Reklamfilms inspelning





Under denna veckan har vi haft en såkallad reklamvecka, den har i korta drag gått ut på att vi ska producera och ha en färdig reklamfilm på en vecka. Det har varit slitigt, långa dagar men också så jäkla roligt. Jag hamnade i världens bästa grupp  och vår film blev kickass. Nu ska den sista lärarledda lektionen firas med Maskerad med tema Jorden runt.

efter regn

Gårdagen var fantastiskt rolig, Matilda stod som värdinna och bjöd oss på en supermysig kväll. Det är alltid roligt att träffa sina gamla vänner, det är speciellt skönt när man inte har setts på länge och när man väl ses är det som vanligt. Det tog inte många minuter innan tjejgänget från gymnasiet var precis som på gymnasiet. härligt. Idag har jag mått som en prinsessa och eftersom vädret var så fint så gick jag två rundor på klinten. Jag lyssnade på Christer och laddade ner några avsnitt husmorsskolan till tågresan hem. För ikväll bär det hemåt igen och imorgon börjar jag på sista veckan innan uppsatsen officiellt drar igång. 11 veckor till avslut.



Helgens andrahandsfynd



Helgen har bjudit på bättre secondhand än vanligt då jag var ute i god tid. Även om sakerna inte ser så speciella ut så var det saker som jag letat efter. På hyllan blev fynden: 20 st stringgalgar och en lite rulle med tapet från 50 talet och på filippos hittade jag en röd 80 tals klänning med guldiga knappar, en liten ram, två tomma fotoalbum och en brödform. Alltså fyndarlyckan har varit total.

Modefotografi som reflektionsyta

Precis detta sitter jag och skriver om just nu, vi har en inlämning ikväll i visuell kommunikation 3 där vi ska skriva ett reflekterade paper kring metoder och metodansatser i en bok. Vi ska då disskutera för svagheter och styrkor som författaren tar upp. Det känns just nu bara tidskrävande  men samtidigt är det ganska intressant då det fanns ett kapitel som faktiskt intresserade mig och det var just kapitlet kring modefotografi. Nåja jag får väl fortsätta låta mina fingrar dansa över tangentbordet och så får jag väl disskutera lite mer kring Bourdieu, foucault och saussure, trevliga män det där med trevliga teorier och metoder.


mormor & morfar


Igår var jag även på en middagsvisit hos mormor och morfar, det bjöds på god mat och gott fika. Morfar fick en box med skivor med 50 tals musik så vi satt och diggade ett tag, man får digga om man precis har fyllt 65. Medans mormor och örjan disskuterade hyll lösningar så rensade och filéade jag och morfar en lax som ska enrisrökas tills på lördag då den stora balunsen hålls, tyvärr får jag inte smaka just då men jag hoppas på en lite burk med hem.

Det bästa


Är den här lilla krabaten och mina sneda tänder.

En helt vanlig torsdag







Jag mötte upp Fritte på stationen för en liten secondhand runda, dock hade röda korset stängt och hyllan öppnade inte förrens vid tre så vi fick gå och ta en fika istället för att sedan gå och fynda. Vad vi hittade få ni se sedan. Under vår tid på hyllan gick brandlarmet och alla fick gå ut för att sedan springa in och slåss för att hitta sina korgar. Vi var smarta nog att lägga våra bakom disken. När vi hade betalat och skulle hem så hade det såklart börjat snöa. Precis när man hade börjat få lite vårkänslor och för en gångs skull inte hade packat ner vinterskorna. Tur att jag hade ett par secondhand fyndade stövlar kvar här.

Happypill


Om ni vill bli glada som få, titta på denna videon med modeller från fashionweek i Paris. Underbar!

Mot osbytown

Nu packar jag väskorna och far hem till familjen på en långhelg. Det vankas födelsedagskalas, secondhandfynd, kattgos och en himla massa mer och mitt i allt så ska jag klämma in en  stunds skrivande också.


Som resesällskap har jag med mig nyaste numren av Elle och Elle interiör. Jag tror jag överlever.

En liten parantes

Något jag läste på en blogg nyss gjorde mig faktiskt riktigt upprörd. Personen påstod att folk som köper IKEA soffor och då speciellt ektorp modellen är dumma i huvudet, har dålig smak osv osv. Jag personligen äger en ektorp och jag är jäkligt glad i min soffa, jag tycker den är fin och den fungerar för sitt ändamål, sitta i och som övernattningssäng. Jag kan påstå att jag har ganska god smak och tydligen tycker personen som skrev detta att den också har god smak vilket jag inte är beredd på att hålla med om. Hur som helst att säga att man som person som väljer att köpa en ikea soffa är de ovannämnda sakerna är som att jag skulle skriva att jag avskyr folk som använder pc, eftersom pc datorer är fula, otypliga och ganska tråkiga, ska jag då dra parallelen att deras användare är det också? Nej men självklart inte eftersom man kan känna sig träffad och lite kränkt av det. Det jag vill påvisa med detta är att bara för att man anser en sak behöver man inte alltid säga det rakt ut då det faktiskt kan såra människor.

True



Det finns många som jag håller kära som detta passar in på just nu. Jag vill bara säga att jag tänker på er och till er andra som läser och tar åt er, jag tänker på er med.

oh home let me go home.

Tisdag och dags för ännu en skrivdag med sara, det är fortfarande oklart om det blir uppsatsjobb eller om det blir till en annan skrivuppgift vi har. Det känns som att det enda vi gör är att skriva och det börjar bli lite småtrist.
Imorgon är det dags för oss att gå igenom uppsatsplanerna och efter det beger jag mig hem till familjen i skåne för lite diverse kalas och fina människor. Jag längtar ganska mycket nu faktiskt!



jag vet att jag är kattgalen just nu.

Like lily


åh, jag dör lite



som jag sa till mamma innan idag så är det faktiskt lite jobbigt att inte ha ett litet djur att gosa med. En liten katt eller hund som alltid finns där och som alltid lyssnar och aldrig avslöjar ens hemligheter. Är man uppvuxen med djur så vet man vad jag menar.

Cupcakesbak på kungsgårdsvägen

Tentan är färdigskriven och inlämnad, sista tentan någonsin, så otroligt skönt. För att fira så har jag tagit en långpromenad till havet och nu passar jag på att baka cupcakes. Imorgon kommer sara för uppsatsplansskrivning så då får hon vara försöksperson om inte annat så kan det passa fint till melodifestivalsfinalen imorgon. Det blir vanliga cupcakes med rosa frosting och violcrunch.


violprins

dagens första skrivpaus är nu tagen, tentan känns faktiskt ganska bra, den är lagom klurig och ganska rolig fakiskt. Men som vanligt sockerdippar jag och eftersom det är tenta idag så unnar jag mig violgrodor istället för en frukt. Hoppas grodan förvandlas till en violprins. Det hade inte varit helt fy skam.


Tenta ångest

Om snart två timmar så skickas hemtentan ut, jag känner mig inte ett dugg förberedd trots otaliga föreläsningar, anteckningar och lästimmar. Jag får hoppas det går bra, läraren verkar schysst så vi får hoppas att han rättar snällt. För att ställa om mig i tentamode så att jag inte glömmer bort alla fancy uttryck eller inte drabbas av en släng fjortisstavning så tar jag dessa två timmar och bara myser, först ut är frukost och stylisterna och sedan blir det sveriges mästerkock, lite lätt pensionärsvarning på det men det är så bra. Nu kaffe!


Jag ska måla hela världen lilla mamma



Idag är det så himla grått och trist ute så jag tänkte att jag börjar måla på en tavla istället, jag har en idé i huvudet så nu får vi väl se om den blir något att ha eller om den bara blir blajj.

Marimekko plus Converse är lika med sant





Jag älskar marimekko och jag älskar converse så kombinationen  är enligt mig genial, de låga med svart botten och vita trianglar hade varit fantastiska till sommaren.

Polkka Jam




här hittar ni mer från
Polkka Jam

fet-tis-dag

Tisdag och ännu en vecka påbörjades igår, vart tar tiden egentligen vägen?  Gårdagen bestod mest av nyttiga saker och måsten såsom, föreläsning, ihopplock,massa mejlande, friskis och en himla massa telefonpratande. Inatt har jag drömt konstiga drömmar och familjen annorlunda och om den fina lägenheten. Lättad vaknade jag och märkte att jag hade ont i ryggen, eller rättare sagt i sidan, det måste vara sidövningarna vi gör eller så är jag otroligt dålig på att stretcha. Idag har jag inte tänkt göra så ofantligt mycket, jag ska ta tag i att börja läsa lite kurslitteratur, gå på pulspass och kanske ta en promenad i solen. Tiden får utvisa. En sak är säkert, det blir ingen semla för mig idag. Grädde är big no-no både för magen och för att det inte är så gott.


Kelsjuk





Alltid när jag inte har tillgång till Nils på ett bra tag, ni vet när tentor och andra besök kommer ivägen så blir jag alltid så sugen på att skaffa en lite kompis. Oftast vill jag ha en katt, ibland en hund och i vissa fall en fluffig kanin.

solkyssar och loppislängtan

I natt när jag kom hem var jag lika oglammig som man brukar vara efter en cykeltur i motvind, efter en halvnykterkväll, (två martinis räknas knappt) så var jag faktiskt otroligt pigg och kunde för mitt liv inte somna. Nils måste ha tänkt samma tanke och en timme senare när klockan slog 03 så avslutade vi vårt nattliga samtal. Det var fint och hoppfullt. Imorse vaknade jag och kände för frukost i sängen, efter ett tag tog jag på mig mina promenadvänligaste kläder och cyklade ner till slottet och mötte upp Johanna. Vi promenerade i en och en halv timme i det fina vädret och solade lite på en brygga vid den mysa lilla hamnen vid stensö. Efter ett tag begav vi oss hem till Johanna och precis mittemot där hon bor så ligger det ett litet fint b&b som råkade ha loppis i sin källare idag. Vi svor båda två över att vi inte hade lösa pengar med oss, jag för att jag hittade två fina spetskragar och massor av fina örngott och icke att förglömma en fantastisk lila hatt. Johanna svor över en fin svart skinnsoffa som inte fick plats hos henne. Hur som helst var det bara en endags loppis men det gick bra att komma tillbaka om vi ville. När jag väl kom hem hade min frys tydligen bestämt sig för att strejka och både kyl och frys var avstängda vilket har resulterat i upptinade bär och lite mat som behövde tillagas. Efter lite instruktionsboksläsande och ett samtal till mamma så fick jag ordning på torpet.
Nu ska jag göra söndagsefterrätt med lite blåbär och hallon. fint.

red lips.


toodles!

Baka baka liten kaka

Igår under min självständiga dag hann jag faktiskt med en hel del saker som jag har velat göra länge. Jag handlade, tvättade bakade bröd och testade på att göra ett mellis som jag kan ha med mig till skolan. Idag har jag hunnit med att promenera runt skällbygård i vad som känns som vårväder. Annars är planen att ta mig till nybro ikväll för att umgås och titta på melodifestivalen.


Sveriges snyggaste par







Eftersom jag själv ständigt går i lägenhetsletar tankar så är det extra kul att titta in i elin kling och gustaf  törlings hem i stockholm. Snyggt par snyggt hem heltenkelt. Bilder
härifrån

all by myself!!!

Då var det fredag igen, idag blir det fredagsmys med migsjälv. För fösta gången på 6 veckor har jag en besöks/åka på besöks fri helg. På ett sätt är det skönt jag kan göra tråkiga saker som jag själv gillar typ baka bröd och sy i knappar och sånt. På ett annat sätt känner jag mig lite tråkig. Därför blir det en liten kompromiss, idag är jag själv och imorgon åker jag till Catrin där vi ska ha klassmys. Nu ska jag springa ner i tvättstugan och fixa tvätten, sen ska jag upp fort som attan och baka bröd, idag blir det aprikos och valnötsbröd. fint det!


Jag och mina två bästa tjejer en regnig dag i malmö.

Jag saknar er just nu



Ikväll saknar jag mormor och mamma lite extra mycket, det brukar bli så när jag inte har sett dem på ett tag.
Sedan hade det faktiskt inte skadat med lite sommarbruna ben heller. Åh vad jag saknar sommaren och havet och morfars nyrökta lax. Snälla snälla snälla någon kan inte du komma med de sakerna till mig nu? En styck mormor, En styck mamma, Två sommarbruna ben, En styck sommarstuga, En styck morfar och till sist en styck nyrökt laxöring från västkusten. Tack så mycket1

Born this way

Jag måste verkligen säga att jag gillar gagas nya låt born this way, jag har spelat den ganska mycket på sista tiden. Idag såg jag videon för första gången, helt okej den med, något jag gillade extra mycket var när hon var utklädd till skelett, inte bara sminket var schysst utan också kläderna. Kanske ska efterapa?


Lättirriterade människor

Ibland blir jag så sur och irriterad på människor som hela tiden ska hålla på och tillrättavisa en. För en liten stund sedan när jag cyklade hem från stan väjer jag över till vänster sida på cykelbanan för att det är en människa som går på höger sida jag passerar henne och blir sedan stoppad av en arg medelålders man på cykel som viftar och är skitarg för att jag inte cyklar på hööööööger sida han skriker till mig "och så cyklar vi på hööööööger sida" Det värsta är att jag inte kommer bort för att han tränger in mig mot snövallen. Visst han har rätt men jorden går inte under för att jag cyklade på vänster sida i ca 10 sekunder. Varför är det just medelålders män som känner att de måste tillrättavisa tjejer i tjugoårsåldern?  Loose up!

Skilda världar.

Igår kom jag tillbaka till verkligheten igen, efter visningen av den mest fantastiska lägenhet så kändes kalmar och min lägenhet ganska mainstream och tråkigt. Men efter några timmars sömn och en ny dag så känns det inte alls lika pjåkigt. Jag börjar känna mig pepp igen och efter en förmiddag med föreläsning om marknadsföring och en eftermiddag med jobbsök så är jag sugen på stepen som är ikväll. Återigen ska jag försöka kordinera ben och armar med att hoppa dansa och gå upp på en stepbräda. Först är det ombyte som gäller.