Västerbron!

Jag sitter nu i Norrköping och väntar på prinsen. Jag dricker kaffe och läser random bloggar. Jag är lycklig. Jag är alltid lycklig med honom. I eftermiddag ska jag våga mig ut på stan, jag tror jag hittar, det är förbi ostaffären på gatan här nere och sedan vänster vid resturangen längre fram och sedan höger vid pärlshoppen. Idag ska jag unna mig ett par jeans och kanske även ett par klackar. Ikväll ska vi dansa till Marcus Krunegård och jag kommer vara lyckligare än på länge.


Heja heja Barack obama!

I min Plånbok ligger det två biljetter.

Idag har varit allt annat än feelgood det har varit en halsont och huvudvärks-dag. Jag stannade hemma idag och det var nog välbehövligt, det har varit mycket nu och det känns jag hade en djävulsk migrän igår. Nog om det, idag har jag bara slappat och tagit hand om mig själv. Jag har legat i sängen och tittat på film och unnat mig några av mormors köttbullar till lunch. När jag piggnade till framåt tretiden så satte jag igång och gjorde en Zucchini-Mozzarella paj som inte blev lika god som mormors men den blev åtminstånde ätbar. Så nu ligger den fint infryst i mitt lilla frysfack. Jag har även hunnit med att packa för morgondagen då jag sätter min lilla ända på bussen till Norrköping där det kommer att spenderas en långhelg. Med Nils och delvis lite med migsjälv. Det ska bli spännande att strosa runt i Norrköping helt själv, skönt att bara koversera intrapersonellt.På torsdag ska vi ut och kolla på Marcus krunegård och dansa, det passar ypperligt då jag inte har dansat på två hela helger. Fy och skam!
Jag har glömt att berätta om vårt tidningsprojekt som vi har i skolan just nu. Vi har fem veckor på oss att skapa en tidning dvs fram-baksida innehållsförteckning och tre uppslag. Till igår hade vi skrivit en projektbeskrivning med målgruppsanalys och dylikt som vi skulle lämna in till våra lärare Henriette och Pernilla. Jag kan erkänna att det var lite nervöst med tanke på att vi kanske inte har valt den mest orginella tidningssorten eller det lättaste uppdraget, men de blev stormförtjusta i vår up-to-date Jazztidning. Så på torsdag bär det av till Växjö och Palladium för research och innan dess ännu mer research iform utav en film om Billie Holiday.

 Två tredjedelar av Jazz

Hipp Hipp Hurray!

Idag fyller min allra käraste mamma hela 40 år. Jag vill bara säga grattis och krama om henne riktigt hårt.



Jag cyklar som vinden.

Om en dryg timme ska jag bege mig ner till stan för att käka. Innan dess ska jag dammsuga. Sedan tar jag tåget söderut mot Nybban. Vi har en överraskning på gång. Jag är spänd.


Stina Persson är genialisk


Hösten är inte så pjåkig ändå!




I trädet utanför mitt fönster vimlar det av fåglar.

Nyss blev jag jättelycklig. Frida smsade och det blir middag hemma hos henne.  Det är bra, för idag känner jag inte alls för att laga mat som är nyttig, jag känner enbart för scones. Och det är inte så nyttigt.

Förövrigt så ska jag snart ta itu och bekämpa en av mina fobier, nämligen hår i duschen Massvis med hår i duschen. Det ska bort och jag är den enda som är hemma. P är i Malmö så jag får ta tag i det innan det blir för snuskigt. för sådana snuskigheter klarar jag inte av. På tal om snusk får jag nog träffa Nils en sväng på Söndag. Det ser jag fram emot!


Schlagertypografi

Äntligen är det kväll, det betyder att jag äntligen får sova.  Jag har varit otroligt trött hela dagen nästan lite hängig. Jobbigt. Redovisningen av perceptionsuppgifterna gick bra och sedan fick vi en typografiuppgift som Pernilla så käckt kallade schlagertypografi eftersom vi skulle välja typsnitt efter känslan vi fick av olika låtar. Det var otroligt svårt men ändå väldigt roligt.  Efter skolan har jag mest softat och kollat in det senaste desperate housewifes avsnittet som finns att tillgå, jag har även hunnit med lite pilates och en dusch. Fancy.

Imorgon bär det av till Växjö på studiebesök och egentid. Jag ser framemot att åka tåg eftersom det känns som att man ska hem.

Godnatt

<3

What happens? Kitchen happens!


Vad händer en söndagseftermiddag at johannas place? Detta är vad som sker.

Mumphy perceptionselefanten

Säg hej till mumphie, imorgon ska han redovisas



Cigarettes and chocolatemilk

Snart kommer denna bönan på middag, vi ska äta tacorester.  Sedan ska jag till Jennie och umgås med henne och Ben och Jerry haha.


J to the E to the N to the N I E !

Gårdshuset var inte för mig. Det var alldeles för mycket att fixa för att jag skulle trivas och det största minuset av allt var att toaletten och duschen låg i källaren på det stora huset. Det stora pluset var trädgården som hade massor av frukträd, jag kunde nästan  se en liten cocktailfest där minsann. Hur som helst efter titten på huset cyklade jag och bästa Jennie hem till mig och tittade på Idol och dippade grönsaker. Man kan kalla fredagen för den optimala mysfredagen om man bortser från vissa saker som jag tänker på lite för mycket. Nu ska jag jobba med mina perceptionsuppgifter.


Äntligen Fredag!

Nu kan jag nästan pusta ut. Idag har jag redovisat mina bokmärken för Ung Poesi. Jag blev faktiskt ganska nöjd med dem. Vi slutade även tidigt idag vilket är helt fantastiskt med tanke på att vi har börjat 9 och slutat 4 varje dag dvs åka hemifrån 8 och komma hem vid 5 om man inte stannar och jobbar över. Eftersom jag har gott om tid idag ska jag städa mitt lilla rum innan jag sticker och kollar på huset. Det ska bli så spännande. Jennie följer med så hon också kan se vilka skavanker det kan finnas eller inte finnas. Sedan blir det idol, Gurkstavar och dipp.





Kolla
här


Med morgonkaffet i högsta hugg

Godmorgon!
Nu sitter jag och käkar frukost. Mannagryndsgröt, päronjuice och kaffe. Mumsigt. Jag älskar att ha sovmorgon. Idag börjar jag inte förrens klockan ett vilket betyder attjag kan knalla ut genom min lilla dörr ut på gatan och till busstationen på mindre än fem minuter. Det är underbart. Solen skiner och jag är på g. Idag ska vi redovisa en gruppuppgift i läsbarhet och sedan ska vi antagligen fortsätta introduktionen i Indesign. Vilken jag brukar hoppa eftersom vi fortfarande är på ramar och dylikt.
Eftersom jag har tid nu på morgonen så håller jag på med ett projekt som ska vara klart på fredag. Jag visar er sedan. Om det blir lyckat kan det nog bli riktigt bra. Jag har även bestämt mig för att ha en sk vit helg och röja undan mina laborationer.

ÅH! På fredag ska jag titta på ett litet gårdshus här i kalmar som har blivit ledigt. Det är från 1600 talet och har två kakelugnar varav den i sovrummet fungerar. Hoppas Hoppas Hoppas  att det är fint för jag vill verkligen flytta!

Nu ska jag ta ett tag med mina skalpeller och guache!


High five!

Jag klarade tentan. Om jag hade kunnat hade jag hjulat överallt nu. Ikväll blir det utågång men nu är det påklädning för nu ska det handlas födelsedagspresenter!


frågetecken

jag kan inte påstå att jag mår specielltbra just nu. Faktiskt inte bra alls.

En karl på 30 bast med snusläpp!

När klockan visade 16.30 stod jag och Hermie beredda för avfart. Vi cyklade gata upp och gata ner och så var vi framme vid Norra Långgatan. Jag parkerade min hjärtevän och gick in genom porten och upp för trapporna, ringde på dörren och då öppnade han. Mannen. En karl på 30 bast med snusläpp. Redan då ville jag vända mig om och springa ner för alla trapporna igen. Men jag tog mig samman och hälsade fint. Lägenheten där rummet fanns var fin och rummet var fint men att dela bostad med en man som inte ens är min pojkvän känns lite udda. Speciellt när han förklarade att hans sambo höll på att flytta ut och det var därför han hyrde ut rummet. Man börjar ju undra om han är ute efter ett sorts substitut med tanke på att det stod "en rökfri tjej" i annonsen. Jag hade då aldrig klarat av att bo där jag klarar ju för tusan inte av att fisa framför nils hur skulle jag då kunna vara mitt egentligen ganska äckliga jag framför en ganska äcklig karl. Nej jag menar väl det. Någon måtta får det vara.


En fantombild...

Nervig.

Jag är nervös. Om lite drygt en och en halv timme ska jag cykla in till stan för att kika på ett rum. Rummet ligger på Norra Långgatan vilket är pretty centralt.  Jag ska förbereda lite frågor och fixa mina naglar. Heja första intryck. När jag kommer hem ska jag ta tag i en uppgift vi fick idag som verkar rätt rolig. InDesign here i come.


Yes Klaus, ofcourse Klaus, everything for you Klaus.

Idag har jag varit busig eller inte bara jag, Jennie, Maja, Emma och Lina med. Vi smet från en föreläsning. Inte vilken föreläsning som helst utan från Klaus Krippendorff. En Designguru. MY GOD vad det var tråkigt eftersom det enbart handlade om design så har jag ingen aning om vad vi ens gjorde där. Vi hade kunnat strunta i allt.  Det som var något att veta för oss visste vi ju redan i och med Nyckelbegreppskursen. Så där satt vi i två timmar och lät våra rumpor bli uppätna av designerstolar som mest fyller sitt syfte när det kommer till design för de är minsann inte sköna. Hur som haver efter lunchen så skulle vi åter lyssna på Klaus som nu hade överlåtit arbetet till oss, vi skulle ställa frågor. Yey tänkte vi och tittade i tågtidtabellen och insåg att det gick ett tåg tjugo i tre. Vi smet ut och spatserade i britsommarvädret och var  sedan hemma vid tre. Det var skönt. Nu har jag hunnit göra upp ett städschema, diskat upp ALL disk och ätit en övermogen banan ( jag som inte ens gillar övermogna bananer, jag antar att jag är snål) Nu ska jag städa mitt rum och sedan fortsätta läsa min fantastiska bok Åse av denise rudberg. I adore  it.

Ps. Om ni har skype, lämna ert lilla användarnamn i en kommentar så addar jag er så kan vi snicksnacka gratis

Here he is the one and only Mr. Krippendorff


Ibland kan ett sms vara fantastiskt!


Jag fick nyss ett litet sms från Lisa.  Jag saknar henne fruktansvärt mycket just nu. Jag måste hitta en lämplig helg att åka upp. Hon förtjänar en hyllning min fina Lisa som har varit vid min sida sedan jag var 13 år. Tiden går snabbt och jag vet att jag är dålig på att höra av mig. Men det fina med nära och gamla vänner är att man alltid alltid alltid vet att de finns där i vått och torrt!






Tentaslask!

Äntligen är min första tenta skriven och inlämnad. Hur det gick återstår att se, vi hade nämligen sant eller falskt frågor ala Danne Bülow inklusive minuspoäng. 15 p var godkänd och 20 VG. I värsta fall får jag plugga med Maja sen. Efter tentan kom jag hem till nybryggt kaffe och jag kände mig som one dollar million baby. Helt underbar. Nils borde alltid vara här efter tentor. Vi tog bussen ner till stan för att fika lite och kika i affärer. Jag skulle köpa jeans men hittade inga som var riktigt min stil, jag antar att jag är för kräsen. Jag var dock sugen på ett par Acne Hex men nja de var lite låga. Istället kom jag hem med en vinröd/lila kofta. Vi åkte hem käkade lite och cyklade sedan till Jennie där vi hade lite förfest, vi mötte sedan upp de andra och cyklade hem till Michael där vi hade tentaslask/husfest. Det var sjukt kul och nu har nils fått träffa mina vänner. Det känns skönt.

Det känns mindre skönt idag då jag jag har åkt på en dunderförkylning. Jag sitter i min nya sköna kofta och tycker synd om mig själv och min hals och min näsa som är så täppt så jag inte vet var jag ska ta vägen. Om en liten stund kommer fritte och kurerar mig för då ska vi har sällskapsresan maraton.

/J










tjugominuter.

Hela min lägenhet luktar ungsbakad falukorv. Mest för att Nils kommer och lite för att det är gott. Imorgon har jag min första tenta och jag känner mig bara apatisk. Jag kan inte ta in mer information nu, det går inte. Jag är glad att N kommer att vara här i natt så att jag kan sova. Imorgon ska jag titta på en lägenhet på smålandsgatan och senare på kvällen blir det tentaslask med min kära klass. Om tio minuter cyklar jag mot centrum och kärleken.

MåleriMålera!

När jag inte pluggar och är helylle så målar jag!


Tentaångest!