Årets sista dag.

Det är alltså årets sista dag idag, det är verkligen en skräckblandad förtjusning, det har faktiskt varit ett bra år med många nya erfarenheter och en del nya bekantskaper. Snart ska den stora makeovern göras inför kvällen sen ska man bara hålla andan och hoppas på det bästa.
Det första jag kan säga är att det defenitivt inte kommer att bli värre än förra året. Men det är ändå väldigt luddigt. Först var det bestämt att jag skulle hem till m och äta gott och mysa och eventuellt gå vidare till en större fest runt tolvslaget men då jag och fritte blev två för mycket känns det inte som världens bästa alternativ, men vid två inatt kom det ett sms där det stod att jag var välkommen med tjejer ner till verum men för några är det kanske lite för långt hemifrån då skånegränsen passeras. Just nu vet jag varken ut eller in  vilket suger, men jag tror nog på verum eftersom vi har sovplats och dylikt där. Håll tummarna folks.

Förra nyår, 39 graders feber och drabbad av tristess


image228

I'm an addict.

Jag har varit värdelös på att skriva nu över jul, men jag har helt enkelt inte orkat. Det är mycket som pågår inuti min lilla skalle just nu, mycket tankar kring mig min pappa. Det är komplicerat.

Julen var mysigt precis som det brukar vara, det var mycket glädje skratt  och jag fick det mesta jag hade önskat mig. Jag har bla fått ett munspel som jag brukar terrorisera mina nära och kära med irl och i telefonen. Nyår kommer att spenderas hemma hos Matilda med folk som får mig att må bra och vin. Jag står för efterrätten, det kan bli en upplevelse. Imorgon bär det av till Stehag (typ eslöv höör däromkring) för att fira Malin som fyller 15.

Igår var jag med Annie och Frida i Malmö för att kolla in mellandagsrean, men det som följde med mig hem var inte direkt på rea men det gör inget för jag har iaf  en killerkjol att ha på mig på nyårsafton.

Nu ska jag ner och titta på ännu mera desperate housewifes. I'm an addict.


Dockan på bilden ser ut som min negerdocka Nils som jag hade när jag var liten.


image227

Dialekter är ett ont påhitt.

Något jag har stört mig på ett tag nu är hur folk uttalar saker, jag vet att vi alla har olika dialekter och sådant men när det kommer till en sån enkel sak som att säga Kalle Anka så borde alla säga likadant, men icke stockholmarna säger nämligen kalle Janka, jag förstår verkligen inte vart dom får "j:et" ifrån, men det låter helt fel, en annan sak som irriterar mig är hur skånska målas ut som danska och även textas som om det faktiskt vore ett helt annat språk, textar man skånska så borde man texta värmländska också, om man tar tv-bonden karl-petter som exempel så svamlar han på som bara den och har väldigt svårt att hänga med, varför textar man inte det, JO för att stockholmarna förstår, ah allt kretsar kring stockholm stockholm stockholm. Det finns andra ställen i sverige med. Ett ganska roligt exempel var när jag madelen tilda och fritte var på öland och ett gäng stockholmskillar kommer fram till oss och börjar prata. De bara " Ja ni i skåne har väl inte samma tv kanaler som vi i stockhom" Varpå vi förklar att det har vi visst det och då kommer nästa attack "ja men ni kan ju INTE prata engelska iallafall ni bryter ju på ett sådär skitkonstigt sätt" varpå vi förklarar ännu en gång att det är helt fel, utan att det istället är stockholmare som bryter, man hör direkt när någon som pratar engelska är från stockholm. Vi skrattade åt killarna och gick. Vi konstaterade bara att de är trångsynta och dåligt upplysta.
Shalom

image226


Ursäkta vad sa du?



image225

Kvällen då smålänningarna invaderade skåne.

Igår var det studentfest med början på squaredance i Ähålet, kvällen började bra med ett försenat tåg men efter skjuts från fridas föräldrar (tack) så var vi på plats, och hade två timmars förfestande framför oss. Sedan bar bussen av till Kristianstad och Banken. Själva bussfärden  gick snabbt med några pissepauser och skön falsksång och jag satte mig i en spya, det var turligt nog en ganska späd sådan så lite tur i oturen var det allt. VÄl framme inhandlades det drinkar och haganäseleverna var på g, tiden flög bort och vips så var klockan dags att åka hem. Även denna bussfärd var händelserik,  jag  pratade gav bort mina silikoninlägg och tappade bort min jacka. Men den kom tillbaka, tack Anton.
Idag var det avslutning det var segt att gå upp och det gick knappt ner någon frukost i min stora mage, men fy skam den som ger sig. Avslutningen var över vid 11 då hade vi fått se hel och halvnakna treor, hunnit kränga lite bröd och nästan somnat.  Väl hemma blev det halvsömn på soffan och sedan en cykeltur bort till Eda där jag och Loppan spelade in lite låtar. Det var trevligt. Nu är det snart dags för mig att sova.
Shalom

image219

image220


image221
 
image222


image223
 
image224

Sjuhundraåttiotvå elefanter balanserade..

Första skoldagen den här veckan det är underbart. Hade redovisning av vår film idag som faktiskt fick mycket bra kritik av vår lärare Rolf som är ganska svårimpad, sen visade han oss en film om ett syskonpar som bodde på en gård utan el och vatten, det var faktiskt lite rörande, men sen är jag ju en lipunge med så att ehhh..
Gårdagen spenderades med Nils som är hemkommen från Götet, han måste vara världens sötaste som frivilligt skuttar upp ur sängen och serverar en frukost på sängen. Det är vardagslyx. Vi var även en sväng på ikea där jag införskaffade ett set med Julgranskulor som jag har hängt i mitt fönster. Jag brukar knappt julpynta mitt rum så detta är ett stort steg för mig och kankse för hela mänskligheten, man kan säga att jag är julpyntets motsats till min mor som är julpyntsfetisch. Det är så sant som sagt. Nu har jag pluggat lite till benganprovet som känns som att det kommer att gå helt ok. Jag försöker även att printa in All i want for christmas texten i skallen, det går lite sisådär. Man kan ju hoppas att det fungerar efter en lång natt. Snart är det fula bettan och jag ska mysa med lite te.
Shalom.

image218

Tittar man nog så kan man se ända till kina genom min mun.

jag vill andas moln.

Hoppas tiden går snabbt

image217

Lovecats

Nu är allt luciafirande och skolarbete avklarat för denna veckan, det är bara ett prov kvar sen är det lov. Det känns skönt. Min fredagskväll är lugn vilket är ruggit skönt eftersom jag är trött och jag behöver min sömn känner jag. Kvällen har jag spenderat med att smida musikaliska planer med Lisa som kommer hem om en vecka vilket känns sjukt rolig. Jag saknar henne. Den resterande tiden har jag ägnat åt att sitta på Tradera och kolla det är helt sjukt vad det finns massa roliga saker, det är nästan så att jag funderar på att sälja lite, t.ex mina tigervans som jag verkligen aldrig använder och inte har använt heller för den delen. De har legat i min lilla garderob nu i två år förutom en vecka då Johanna Hahn lånade dom. Det var perfekt med en tjej i klassen med lika små fossingar som jag. Sen har jag några pumps med som är för stora. Det kan kanske bli något. Nu ska jag snart titta på Leagally Blonde. Imorgon bär det av till kristianstad för lite julshopping med Åsa louise annika och alla andra som ska dit. Nu är det snygga Lykke Li som gäller.
Shalom

image216
Är hon inte lite lik sienna miller?


Spanka Lucia.

Idag är det lucia för fulla muggar som gäller två tåg är avklarade men det återstår fort ett och ja det är samling om en timme och innan dess ska jag tanka handla lussefika och hämta upp jim som är stjärtgosse och som förövrigt gjorde ett galant jobb trots sin bakfylla.
Shalom!

image215


Porr för matmissbrukare del 3.




Porr för matmissbrukare del2.




Sommarsjuk.

Jag saknar sommaren, trots att det mest var pissväder, finns det ingen snö kan man inte kalla denna årstiden för vinter. Det suger men hur som helst så tog jag tag i min sommarlängtan och åt en piggelin.


image209image208






























image210

image211

image212

image213

image214





Dirty dangerous and expensive.

Jag tycker att tisdagar är tråkiga och onödiga dagar, inte just på kvällen men varannan vecka då vi bara har en lektion och måste vänta två timmar på tåget uäh, ilandsproblem jag vet men ändå. Så tiden däremella tillbringades med lite och då säger jag verkligen lite filmredigering, nu ska vår "movie" bara finslipas lite med snygga övergångar och schysst musik. Sen kom tvåorna som hade rörligbild och tog min dator. suck. Jag och Annie drog till biblioteket där vi fördrev någon timme med skitsnack med Alex och Malin, de är trevliga de där typerna. Vi har även ett litet projekt som inkluderar de trevliga typerna, det blir på avslutningsdagen men det handlar om synkad dans och mysiga dräkter. Det kan bli kul att se. Efter  detta följde malin mig till stationen där jag satt en stund. Under den stunden kom det en konstig kille och satte sig liiiite för nära mig, okej tänkte jag han gör ju inget. Det var då ja, sen började han peta på mig och prata med mig, men inte nog med det han försökte lägga armen om mig, då blev jag sur och reste mig upp just precis då kom Nils mamma in på stationen och jag har nog aldrig kännt mig så lättad som då. Jag andades ut, han var lite obehaglig och jag är trots allt svensk.
Nu är det Fugly betty och desperata hemmafruar YEY
SHALOM MOTHERFUCKERS!


CLEAR UP OR DIE

MÅNDAG, bara ordet klingar lite fult i min mun faktiskt, men det har nog lite med måndagssyndromet att göra faktiskt, att man inte riktigt känner sig så fräsch, eller det var väl helt okej innan men nu har luggen börjat flotta ner sig IGEN. Det är NO love to that one. Dagen har spenderats med följande viktiga och oviktiga saker

1.
Skola då räknas alla mina två lektioner som idag var Engelska och Religion, det är synd att engelska c är så inriktad på grammatik, jag vill prata disskutera och skriva. Hmm, iofs så borde jag prata mer på just de lektionerna men jag känner mig inte tillräckligt bra jämfört med de snygga Samhällsbruttorna.

2. Utvecklingssamtal, det verkar gå bra i alla ämnen kan inte klaga på att jag har dåliga betyg. Det kanske är tur det för tänk vilken panik jag hade haft då, det räcker med den studentångesten redan har. FY FARAO

3. Telefonintervju med smp, nu har jag klagat på skolan och deras lärare som bara hoppar av utan att ens nämna något till oss elever, dock bad jag om att få vara anonym med tanke på rektorn och vår lokal till projektarbetet, man vet ju aldrig människor kan faktiskt vara trångsynda. Dock var Daniel som han hette väldigt trevlig och sympatisk.
 
4. Fika med Martina. Kunde det bli bättre? Jag träffade min lilla mumf på tåget och pratade och pratade och pratade. Vi fikade på blåbärspaj och varmchoklad med marshmallows i lunderbara kalorier där. Men herregud man får ju faktiskt unna sig mer än på helgen, eller vad säger du Emma?

5. Plugg Plugg Plugg behöver jag säga mer än färgläroprov,eng grammatikprov och prov på bild och retorik i media?

Nu är det snart dags för sängen. så PEACE motherfuckers

image207



Andra advent och jag är faktiskt utvilad.

Som sagt så är det andra advent idag och då förstår ju ni att det är söndag. Detta är faktsikt den första söndagen på väldigt länge då jag faktiskt känner mig någerlunda utvilad och tillfreds med tanken på att det faktiskt är söndag.
Helgen har spenderats på en massa olika ställen först och främst i älmhult där jag och nils tittade på idol finalen, shrek tre och var lite sociala på Hanna och Julius fest där det faktiskt var en del media människor. Trevligt. Lördagen börjde med mycket sömn följd av en mysig frukost en uppfräschning och en tur till bromölla där Allan och Eva väntade vi tittade på Guldkompassen som faktiskt var helt okej, jag satt verkligen på helspänn hela tiden. På kvällen åt vi julbord i deras stuga och spelade spel. Som ni kanske förstår så har det varit väldigt mysigt och avkopplande. Helgen borde aldrig ta slut. Nu ska jag lägga undan grammatikböckerna ( jag har faktiskt pluggat) och börja rensa min garderob. Det kan bli spännande.

image206

Nittiotalet vart tog du vägen?


 Kan det vara så många fler som njuter av hanson smått pojkaktiga "jag har inte kommit in i målbrottet än" stämmor? jag vet inte men jag saknar nittiotalet och dess sköan influenser. Stentvättade jeans, "palmtoffsen" på huvudet och inte att glömma skor som blinkar. Ja nittiotalet var alltså den perioden i livet då jag var 1-10 år. Underbart kan ni tänka men samtidigt så tänker ni säkert att " hon var ju trots allt inte så gammal då flickstackarn så varför skulle hon minnas nittiotalet"? Men låt mig då berätta detta för er. Jag var spice-girls frälst, jag var bsb-frälst jag var hanson-frälst, jag bytte tom ut min docka från mac donalds mot en vad jag tyckte då var en enorm bsb planch. Mina rum ( hos mamma och hos pappa) var fulla med posters från tidningen okej, och båda rummen luktade lite sötsliskigt av date parfym. Jag och Emma kom även till den delen då discon introducerades för oss, detta i form av pulsen då vi duttade på oss lite mascara och en skvätt ögonskugga, om man var tuff vilket jag inte fick vara för min mamma så tog man även kajal inanför den nedre fransraden. Sen stod man där i ett hörn och hoppade och väntade på uv-ljuset så att "tatueringarna" från oriflames vision skulle synas, det var något nytt och mycket ballt, uv tatueringar. Jag vet inte riktigt vart jag fick allt detta nittiotalssug ifrån men jag säger bara jag saknar pottfrillorna och nick när han var ung.
Peace motherfucker.

Dag 338 - Projektarbet HUGA!

Mina fötter luktar illa och jag är trött. Har jobbat som ett as med projektarbetet idag, för första gången har vi faktiskt stött på lite motgångar när det det gäller sponsorer, de var tydligen inte så pigga på att skänka pengar med andra saker kunde de minsann skänka. Vi fick ihop lite blommor till artisterna och eventuellt lite fika med. Vi kan ju hoppas iaf. Någon som det fortf går segt med är artisterna. Allt är fortf luddigt men vi fortsätter smsar mailar och terrar alla vi känner och dom vi inte känner. Jens med bror blev klara idag, det är najs, men sen finns det ju vissa "vänner" som helt enkelt inte ställer upp när man behöver dem trots tjat om att man behöver svar. sånt gör mig besviken när människor lovar saker som dom inte kan hålla. usch. Nu ska jag maila lite fler mer kända människor och man kan ju hoppas att det går bra.

Peace motherfuckers!

image205

MY RED LOVE

Igår blev nästan min halva, my beloved, min partner, den röda faran, min cykel nästan stulen. Hade jag kommit en minut senare så hade den vart borta. Hemska tanke. Hur som helst så hoppar jag och madelen av tåget, för ovanlighetens skull går vi "stora" hållet till cykelställen och inte via trappan eftersom vi satt i främsta vagnen (huga). När vi går och småpratar lite så upptäcker jag att en kille i ung 16 års åldern är på väg att cykla iväg med en cykel som är skrämmande lik min. Så jag börjar skrika -EYDUDÄRVADIHELVETHÅLLERDUPÅMEDVA?DETDÄRÄRMINCYKEL!!!!!! varpå han hastigt stannar och ser frågande ut, då blir jag plötsligt väldigt nervös och tänker att det kanske inte alls är min cykel. Men det är ju trots allt samma lås, samma "ljushållare" osv, så jag fiskar upp min cykelnyckel och bevisar att de faktiskt ÄR min bäbis han håller i. Jag glor lite bittert på honom och han häver ut sig en kass bortförklaring. "Jag trodde det var min kompis cykel som jag skulle låna, den ser TYP ut såhär". Han går iväg i motsatt märk motsatt riktning och ställer sig och ringer. Jag och madelen konstaterar bara att han hade snott den om jag inte hade kommit just i den tidpunkten. Åh det var längesedan jag kände adrenalinet pumpa av ilska på det viset. Jag säger då det. Pojkar små med ögon blå är inte att lita på.



image204

Dag 335 - Söndasångest

Igår blev det granada med Frida och Emmie, det var faktiskt riktigt roligt om man borster från vissa händelser. somliga människor borde helt enkelt inte få finnas. Kvällen bjöd på många skratt mycket dans och lite gråt. Härligt. Vi saknade dock maskinen på dansgolvet så vi fick nöja oss med att äntligen få höra du är min man nere bland kasedansarna.

Idag är det ju då söndag som vilket vi alla är medvetna om. Konstigt nog kunde jag inte sova speciellt länge så jag gick upp och la mig i soffan och halvsov istället. Sen kom mormor och vi åt lite middag och körde ner till byn, jag vet att vi är lata men det regnade och jag pajjade mitt knä igår på något lustigt vänster. Jag hittade de finaste stövlarna jag har sett och de blir mina till jul då den goda fen var ute och julklappshandlade. Nu ska jag ner och hämta dagen efter mat dagen till ära iform av en pizzssandwich.
Peace out!

Frida dunka mig!