En tanke

Jag har funderat länge, verkligen superlänge på att skaffa en tatuering. Problemet är det att jag är otroligt kräsen och vill ha något som jag verkligen står för och kan leva med hela mitt liv. Jag har hittat den perfekta tatueringen med det perfekta budskapet, nu ska jag bara få med min syster på det hela så är det klart. I'm excited.


Bildregn-påsklov



















as time pass by

Jag sitter och tittar tillbaka i arkivet och slås av hur snabbt tiden egentligen går. Vid den här tiden förra året hade det redan varit påsk och vi satt ute och grillade och drack sangria stup i kvarten. I år har jag precis plockat undan vinterjackorna och nu börjar jag förberade mig för att flytta. Det känns konstigt och lite vemodigt att de här tre åren har gått så himla fort. Jag har utvecklats och mognat något enormt och jag har lärt mig att skilja på riktiga vänner och vänner som man trodde att man kände men som släpper taget. Imorgon åker jag hem på påsklov och det ska bli så skönt att bara vara och umgås med mina nära och kära.


Jag hatar ingen men jag tror att i det långa loppet så släpper man taget om varandra då man inser att man kanske inte passar speciellt bra ihop längre då livet tar olika vägar. Allas val är individuella och man ska inte se ner på någon på grund utav det.

Inspiration:Prima Ballerina












tjurpotta

Idag har jag verkligen inte vaknat på rätt sida. Det kan ha något att gör med den nattliga incidenten då min granne ovanför prat-skrek svordomar och annat opassande för sig själv och hoppade i golvet dvs mitt tak jag bör kanske nämna att klockan var 02.30 när detta hände. Efter som jag vaknade skrek han ganska högt och jag kunde ju inte somna om. När jag hade lyssnat igenom ett feist album så gav han sig och jag kunde somna då var klockan 03.30. Jag jublar.


like back in the days


Jovan droppade nyss en godispåse, välbehövligt efter en hel dags bildanalyserande. Jag såg till min stora glädje att där låg löständer. Något jag älskade att leka med när jag gick på högstadiet. Vilka flashbacks jag fick från bilresor till fjällen osv. Jag var tvungen att ta en bild det bara kittlade i photobooth nerven. Och ja, jag inser själv hur töntigt det är med glasögonen på huvudet, men det blev kvar efter lunchen i gröngräset.

Bad combination

Det känns i efterhand inte så bra att gå på uppsatshandledning med huvudvärk och svindel, men vad ska man göra? det är ju ingen som gör jobbet åt en. Det känns under omständigheterna ganska bra faktiskt, det går framåt, vår handledare är nöjd med vårt upplägg och tror att vi kommer klara det här galant. Jag önskar dock att vi hade varit lika självsäkra. Nu är det bedrest som gäller för mig men jag tar lite nytta med mig samtidigt, jag ska plöja dessa två underbaringarna om Bildanalys.


Migränvarning

Efter en sjukt stressig gårdag så vaknade jag av ett telefonsamtal som bekräftade att jag hade fått sommarjobbet som jag var på intervju för. Efter det kände jag en välbekant huvudvärk komma smygandes, och just nu börjar det ta i. Jag ska klä på mig och ge mig bort till maxi och apoteket och inhandla eeze och sedan ska jag bädda ner mig med en bra bok eller en film igen. Jag får skylla mig själv för jag vet ju att detta händer varje gång jag stressar som en idiot.


Homestyling

Nu är lägenheten piffad och klar, man skulle kunna säga att jag har gjort allt för att den ska visas från sin bästa sida. Kaffedoften finns där, ett doftljus har vart tänt och snart kommer det lukta nytvättat. Om en timme har jag visning för en tjej som ringde igår. Tydligen har KH lämnat ut fel nummer så de som är intresserade av lägenheten ringer hem till min mamma, underbart. Efter visningen är det dags för step, jag tror minsann att jag är redo för att köra på det högsta nu.


frukosttime


gott, lite gröt och kaffe till så är det en perfekt frukost.

Lägesrapport Grimasch tävling

När man börjar bli lite lätt uttråkad av sin uppsats kan det vara en smart idé att anordna en grimasch tävling, det blir lite svårt att kora en vinnare när man bara är två stycken men vad gör det. It's a tie.

Förlåt sara för bilden men det är så roligt.


Vardagslyxigt


För tillfället så finner man detta på mitt blåa köksbord. Rosa tulpaner. Det känns som att man får passa på lite till innan tulpansäsongen slutar. De är ju så fina och jag älskar sättet som de knarrar på när bladen stöter emot varandra. Vardagslyx helt enkelt.

Vårdoft

Idag innan mamma och syster åkte hem så tog jag med dem till svinö. Jag vet att jag tjatar mycket om den lilla ön men där är så fantastiskt vackert att jag bara måste säga det om och om igen. De blev lika förälskade som jag blev och jag bannade mig själv återigen för att jag inte upptäckt denna plats innan. Hur som helst jag får se det som att jag har en och en halv fin månad kvar i den här staden. När vi hade promenerat klart tog vi oss hem till mig igen och avnjöt helgens sista gemensamma kopp kaffe. Det känns tomt men jag tröstar mig med att vi ses till påsk igen.






Detaljer.


Påfågel när det är som bäst. Lite vulgärt men åh så tjusigt. Just den här påfågeln fanns på slottet som en detalj i en dukning.

skåningarna på slottet








Louise var överlycklig då hon fick besöka barndomens salve en gång för alla. Vi tog en liten tur inne i slottet och runt slottet. Det är så fint så att man nästan får ont i magen och louise var så lycklig och skuttig som bara hon kan vara, jag och mamma gick mest runt och myste och hade det fint.

thursday morning

God förmiddag, idag är det en ledig dag, det betyder frukost i sängen med någon serie. Senare idag blir det städning av lyan samt lite brödbak, eventuellt ska jag på en starta eget workshop om inte ska jag bränna fett på friskis. svårt val det där.


Foto


Den här lampan vid namn foto från IKEA skulle jag verkligen kunna tänka mig i köket, antingen i off white eller i aluminium. Den kostar  199 pix vilket inte är speciellt dyrt alls. synd att vi inte vet vad det blir för kakel än bara. Åh det kliar som bara den i inredningsfingrarna.

Luktegott


Ibland är det gött att jobba med parfymreklamer, speciellt när man har massa göttiga prover att lukta på och känna in sig på, just nu är favoriten jimmy choos debutdoft. Den är riktigt mustig med toppnoter av t.ex viol och musk.

Inspo kök

Medans sara springer iväg på diverse ärenden så passar jag på att drömma om kök och jag hittade detta i en av mina många inspirationsmappar. Tänk vad fint med gamla skjutskåpsluckor och det rutiga golvet. Det känns fräscht och fint med allt det vita och alla små färgklickar som till exempel den orangea pinnstolen, på den nedersta bilden kikar även en stringhylla fram. Nu längtar jag ännu mer efter att få sätta upp min stringis i vårt nyrenoverade kök.  Men lite utav ett drömkök skulle jag nog vilja säga att detta är.

 


Tur i oturen

Sedan jag flyttade till Kalmar för tre år sedan så har det hänt så himla mycket saker. Då menar jag inte alltid bra saker. Som person är jag ganska klumpig tror jag, jag har alltid haft lätt för att bli sjuk och för att skada mig  och då framförallt att skada mig på konstiga saker. Min otur här började ungefär samma höst som jag började andra året. Det var sista fadderveckan och Nils skjutsade mig på min cykel där jag satt damsadel, det hela slutade med att min fot fastnade i cykelhjulet och jag fick åka till akuten och sy tre stygn i hälen. Samma år precis innan vi skulle åka till köpenhamn med klassen så lyckas jag skära mig djupt i tummen och får återigen ta mig till sjukhuset för att få stopp på blödningen osv. På morgonen efter skär jag mig i pekfingret på andra handen men som tur var så fick jag med mig blodstoppande vadd från sjukhuset dagen innan och kunde stoppa den själv. I år lyckades jag med konststycket att trampa snett i en trappa och bryta foten och på så sätt missa warzawa resan med klassen. Om man bortser från alla olyckor så har jag även hunnit med att få mitt kort skimmat två gånger samt få mitt tradera konto hackat där en person bjudit på allt från x-box till voddlerinvites. På sista tiden känns det faktiskt som att saker och ting har vänt, jag känner mig mer harmonisk och tillfreds med situationen nu och jag hoppas att jag kommer att ha ett bra flyt ett tag till. Plötsligt händer det och allt vänder.


spring my friend

Efter en dag där jag mest tagit det lugnt med en långpromenad och träning på friskis så är jag så ofantligt skönt trött. Det har varit fantastiskt fint väder idag och det var så varmt så att man inte ens behövde en jacka. På promenaden såg jag dessutom årets första 3 fjärilar och då kändes det verkligen som att vi har lämnat vintern bakom oss och sagt hej till våren. Imorgon är det återigen dags för uppsatsskrivande och till helgen så kommer mamma och louise. Det är ganska dött på inspiration-till-bloggen-fronten idag.


Bild från fina svinö dock tagen för två veckor sedan.

Irritation.

Det känns som att varje gång jag åker tåg så hamnar jag bredvid folk som på något sätt låter. Med låter menar jag allt från små störande ljud till högljudda fjortisar. Idag t.ex när jag tog pendeln till linköping så var det två raggare eller något som spelade hårdrock på sin telefon högt och som satt och pratade riktigt högt om bärs, porr och vilka metalfestivaler som de skulle på i sommar, samt om garage och bilar och snobbiga människor med miljöbilar. När jag sedan kommer på tåget till kalmar så lyckas jag komma i samma vagn som ett gäng 15 åriga grabbar. Behöver jag säga mer? Tjejen mittemot mig smaskade dessutom något djävulskt. Ni som känner mig vet att jag har lätt att störa mig på ljud men detta var utöver det vanliga. Jag uppskattar tystnaden i min lägenhet något enormt just nu.


Bad gal

Om ni inte redan har sett savage skulls samarbete med robyn tycker jag ni bör kika in videon nedan direkt. Sjukt snygg video och sjukt bra låt!


Pop that cork




Eftersom det inte är varje dag som man skriver på kontrakt och faktiskt har något tillsammans på  riktigt så köpte vi lite billigt men gott bubbel idag och satt några timmar på den gemensamma balkongen och drömde oss till vår egen balkong i sommar.

36 vs 44.

Vem står stadigast?


Bättre lycka nästa gång





Idag har vi alltså strosat runt på NKPG style, vilket var ett schysst koncept, kanske något man skulle kunna ta till kalmar? hur som helst, det gick ut på att företag, designers och privatpersoner kunde sälja sina egen tillverkade prylar,kläder eller bara sälja av kläder man tröttnat på. Sen att det fanns en schysst dj och café gjorde inte saken sämre. Vi hittade dock inget , jag hade som vanligt mina "nu-ska-jag-hitta-en-fluffig-klänning-till-examen-brillorna på mig mig" Jag fortsatte jakten på myrorna och hittade två potentiella klänningar, dock var båda för stora. Bättre lycka nästa gång eller vad säger man?

twitter

nu kan ni följa mig på twitter klicka häääääär!


Nkpg Style



Imorgon ska vi till nkpg style,vi ska kika vintage och coola designers. Jag fick en flyer på monki innan idag och såg nyss att även
Evy ska ställa ut och sälja sina saker. sjukt roligt.

Let's celebrate!



Idag är en dag av firande, varför? Jo för det första så har vi skrivit kontrakt på vår första gemensamma lägenhet. Vi ska bi sambos! Nummer två beror på en lyckad arbetsintervju som i största sannolikhet resulterar i ett jobb.  Vi firade med gigantiska kanelbullar och nya skor för min del och en ny parfym för herr'n