INTE fyra av fem toasters

Idag har jag blandannat hunnit med att gå på möte ang utlandsstudier, åka hem till kalmar med erik. Gå på presentspaning åt mami. Komma hem och äta lunch för att sedan möta upp emma för att handla mat till imorgon. När jag kom hem bestämde jag mig för att diska, vilket visade sig vara en  mindre bra idé då jag såklart skar mig rejält på den vassaste kniven jag har. Min disksvamp blev röd och mina kinder fläckiga. jag la tryckförband och ringde mamma. Jag ringde även vårdcentralen när det inte hade slutat blöda efter en halvtimme. De sa att jag skulle gå till apoteket, jag gick dit fortfarande med tummen hårt lindad. När jag ko hem bytte jag bandage och blödde igenom det på två minuter. Jag ringde sjukvårdsupplysningen som sa åt mig att cykla till sjukan. Jag tog med mig emma i förebyggande svimsyfte. Väl framme var det tre timmar sedan "olyckan" och min tumme blödde som en tok, jag fick en sorts vadd som ska göra så att det slutar blöda. Det slutade inte så nu sitter jag här med lite vadd en fingertuta (roligaste ordet ever) en kompress och en tumme so bultar ngt jävulskt. Nämnde jag att jag åker till köpenhamn imorgon 06.00 så nu ska jag sova. klockan står på 04.50. go' natt


Blue moon

Månen är halv och jättetydlig ikväll. Jag har precis skrivit klart alla formulär och brev och cv:n till utlandsstudiesökningstjosan. Det har tagit sin lilla tid och allt var på engelska, hallå var tog min engelska vägen? jag tror hans snodde den i trean på gymnasiet. Tänk att det där var för två år sedan, det är helt galet vad tiden går. Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta, gymnasiet känns så tryggt nu när man tänker efter, allt var så förutbstämt och man bodde hemma och gjorde som alla sa. Det är så annorlunda nu. Hur som helst, imorgon ska jag en liten sväng till skolan för att lyssna på international office sen ska jag nog gå en runda på stan och fixa lite nödvändigheter. Jag tror jag ska lämna tillbaka en klänning men jag har inte riktigt bestämt mig än. Sen ska jag en sväng till Maxi och köpa nödvändigheter inför köpenhamnsresan. Den resan är även något jag grämer mig för sjukt mycket. Det kommer bli snordyrt, danska kronan är inte nådig just nu. Vi ska snatt mat på vårt hostel och köpa vin på tiger för 20 Dkk.  Men först ska jag måla och laga middag, jag känner att jag måste måla just nu och det är precis vad jag tänker göra.

Oh mother dearest



Idag fyller min fantastiska mamma år. Om jag kunde så skulle jag måla hela världen för henne, men nu sitter jag i Kalmar och hon i Osby så vi får nöja oss med att ses om en och en halv vecka då jag åker hem för första gången den här terminen. Puss Mamma!

Cuddle Fuddle

Nu är det tomt i lägenheten igen, det är tråkigt och inte särskilt inspirerande. Efter att ha haft manligt sällskap i nästan en vecka så ekar det verkligen lika tomt här som i kylskåpet. Det är stökigt som vanligt och jag har mest lust att bara äta hägen daaz som smakar jordgubbar och mjölk. Jag är så utvilad som man bara kan bli och känner mig nöjd trots en helt vit helg. Eftersom vi har fått ett nytt köpcenter i hansadelen av stan så knallade vi dit igår och gissa om det var folk. Helt galet, jag trodde inte ens att det fanns så mycket folk i kalmar. efter lite lunch på ikea tog vi våra påsar och åkte hem och lagade mat och blev helt fast i flashforward som är en tokbra serie.
Idag har vi mest gjort ingenting, promenerat lite och bara varit. Nu sitter jag i ren protest och kollar upp skolor till utlandsstudier, just nu lutar det åt Danmarks designskole eller university of the creative arts. Men men man vet ju aldrig om man kommer in. Jag antar att jag ska städa upp röran nu.

Snart snart snart


Helgens bravader

I fredags kom söta lilla Annika hit, jag mötte upp henne på stationen och vi åkte hem till mig där vi lagade mat och piffade oss. Vi tog oss ner till stan igen och mötte upp nybrogänget för att gå till popidyll på söderport som visade sig vara tokbra. Vi dansade som galna och var svettiga och glada när vi stupade isäng. Lördagen kom och vi tog oss ner på stan och kikade i affärer,  när vi blev trötta traskade vi in på ett kafé och firade annikas födelsedag med kaka och kaffe.
Vi handlade lite mat och tog oss hem igen och sedan började vår tvåmannafest som blev oväntat bra. Igår åkte hon hem tidigt och jag var ensam kvar fast inte så rysligt länge, Johanna kom och vi bakade kesobröd som vi sedan smaskade loss på sedan tittade vi på mammut och ett avsnitt pushing daisies. Det var en perfekt söndagskväll. Idag är det tvätt och plugg som gäller och imorgon komm han den dära.


freakisch


Förtjusande!

Titta vilken förtjusande sak jag har hittat en fransk fotomaskin på nätet, klicka på bilden och kom dit.


nils den är till dig.

Dagens bästa.


Onaturlig naturlighet

Pluggpaus. Det finns inget bättre än pluggpauser just idag. Jag sitter och slår i örjans whiskey och ölböcker jag har sjuttioelva olika varianter av titelsidor och jag sitter och funderar över olika grids. Samtidigt som jag sitter och våndas i Indesign så väntar jag på att posten ska komma med en avi till mig så att jag kan hämta ut mina shoes som jag köpte på tradera i torsdags. Men jag lovar att så fort den kommer och jag bestämmer mig för att gå utanför dörren så kommer det att börja pissregna. Vädret är inte att lita på idag. Och eftersom jag känner att jag har kört fast så längtar jag efter handledningen med håkan imorgon. Håkan är en av våra gästlärare från Konstfack, han är gammal som gatan men vis som få och så är en han en jäkel på Indesign. Jag önskar att jag kunde lära min morfar Indesign... Nåja jag får vänta till imorgon. Nu ser jag mest fram emot kvällen, emma johanna och bonde söker fru.


pinnpyssel

Det här var det jag plockade alla pinnar till, en stor krans som jag spraymålade i guld och hängde ovanför min expedithylla.



det är de små sakerna som gör det

Idag har det varit en bra dag. Jag vaknade vid kvart i nio av att emma smsade och frågade om jag skulle med till en mässa om utlandsstudier vilket jag inte hade en aning om att det var idag. vi kom dit fick information och gratis lunch och sen tog vi en runda in till stan för lite research. När jag kom hem väntade lite slöande och sen kom Emma Annelie och lilla Bondai på bullfika. Bondai måste nog vara den sötaste hunden (efter kajsa) som jag vet. Han är som en liten nalle. På tal om nalle så kommer Annika till mig i helgen och det ska verkligen bli supermysigt. Kom på att det har varit/kommer bli full house i tre veckor. Förra helgen var mami här, nu kommer Ankan och nästa kommer nils, eller han kommer redan på tisdag så jag har två nätter själv. Inget jag klagar på.


Om en vecka


Måndag

Idag har jag:



Skrivit på en analys om mottagare och gjort reasearch om whiskey.



Jag har tvättat ungefär en månads tvätt




Och plockat en påse med pinnar till ett kommande projekt.


Min söndag

Spenderades såhär:

I soffan med ett glas rött och greys anatomy

Weekend wonderland

Åh vilken fin helg jag har haft. Det känns som jag säger så ofta nu. Antagligen är det för att de senaste ( alla helger sen sommarlovet) har varit så roliga. I fredags mös jag med jobo och cyklade hem i lagom tid, vi skippade vinet och jag somnade innan tolv, bra för att vara en fredagskväll. Igår ( Lördag) kom mamma och mormor på beök och det var så skönt att se dem här och inte åka hem till skåne för att få kramas lite. Vi började med brunch och vi mumsade på mitt hembakta bröd, sen körde vi ner till stan och strosade runt och shoppade jag fick med mig en prickig och en randig klänning hem självklart svart och vitt. What else? läser man design så gör man...När vi kom hem till lägenheten vilade vi våra ömma fötter och  mamma lagade underbar mat till oss, vi drack rött och åt rosa rattar till efterrätt. Mormor ville titta på dobidoo på svt play och vi hade allvarliga samtal om utlandsstudier osv. Imorse väntade en brakfrukost innan vi körde ner till slottet. Nu känner jag mig som en fullfjädrad Kalmarbo som faktiskt kan säga att jag faktiskt tycker att slottet är fint men den förskräckliga fasadbelysningen faktiskt förstör liiiiite. Vi körde vidare upp mot ikea och innan dess plockade vi upp jobo som skulle köpa skrivare på elgiganten. Vi hittade onödigheter och körde hem för att äta örjans goda äppelkaka med vaniljvisp och skvallra. Nu har mina finingar åkt hem och jag är ensam. För första gången på länge känns det inte hopplöst tomt när jag är själv igen. Det är fint.







paper jeans

Äntligen fredag. det är tokskönt men jag har fått en jobbig nagande huvudvärk som jag snart ska bli kvitt. Om en liten stund ska jag möta upp jobo för idolkväll med vin och pizza, kolhydrater i know men det är vi fan värda. vi är inte vana vid att gå heldagar i skolan längre. Nåja nu ska jag hoppa på hojjen så istället bjuder jag på fredagsmusik


Onsdagspoesi

Efter en lång dag i skolan kom jag hem till en lägenhet vars avfallskvarn hade blivit bortmonterad. Jag blev glad över att slippa kräklukten i köket och studsade som en gummiboll innan jag kom på att jag var hungrig. Jag stoppade i mig mat och led sedan av matkoma i någon timme. Sen cyklade jag hem till Jobo där jag bjöd på Kanelbullar och hon på te och bonde söker fru. Det satt fint. På vägen hem ringde mamma, det var bra och jag saknar dem därhemma.
Nu ska jag drunkna i sängen.
puss.


Pretto, prettoist, prettoprutt

Efter en kursstart är jag äntligen hemma. Bokdesign verkar spännande men svårt, vi måste gå utanför våra referensramar och göra en bok åt en mottagare som har helt andra bagage än vad vi har. Jag tror jag kommer att vända mig åt män 40 plus.  Vad det blir vet jag inte riktigt ännu men om det blir som den bilden jag har i huvudet det återstår att se. Efter skolan  var det två stycken möten, ett om vår kommande köpenhamnsresa och ett om en kommande utställning. När jag kom till Kalmar bar det av till maxi för att handla frön och olika mjöler, jag har fått för mig för att börja baka mitt eget bröd, aningens pretto men det känns som man har mer koll på vad man stoppar i sig på det viset. Just nu står det havre&kli baguetter på jäsning. jag gjorde dem lite grövre än vad receptet krävde men jag hoppas det blir gott, ska nog ta och toppa med lite sesamfrön. Usch men se på mig vad jag skriver, jag känner mig housewifeig som bara den....


Flyg iväg!

Nu har ännu en helg passerat och jag har varit allmänt passiv. Nejdå men jag har mest myst rundor det är det som är det fina i att vara mellan två kurser. I fredags gick ju nils i skolan men när han var färdig mötte jag upp honom på myrorna, då hade jag redan vart på kicks och utnyttjat diverse rabatter och kom hem med saker för över femhundra som jag betalade 220 kronor för. På myrorna stod det peter pan outfit på schemat, ingen lätt match men nils hittade en grön skjorta som vi massakrerade, jag hittade en röd fin kjol för 40 riksdaler ( älska studentrabatt). Vi sprang vidare och handlade mat. I lördags fortsatte vårt shoppingäventyr, nils hittade gröna tights och jag letade skor, jag letade och letade och letade och var det några som var snygga så fanns de naturligtvis inte i min storlek. Ett tag var jag så frustrerad så jag gick in på barnavdelningen på din sko och drog på mig ett par 35:or som naturligtvis passade helt ypperligt. sen att de såg ut som en fjärdeklickare skulle kunna ha dem på sig gjorde inte riktigt saken bättre. Vi gick hem och fixde till oss och tog oss sedan ut i natten för att besöka svante som fyllde år. Det var en väldigt rolig förfest och följdes av ett nästa lika roligt trappan. Vi gick hem och somnade gott. Igår var det en allmän bakisdag och vi köpte pizza, denna förbjudna maträtt men oh vad gott det var. Idag ska jag agera hemmafru och städa nils 20 kvadratare och vid halv sex bär det av hem mot kalmar igen, denna gång med lyxtåg iform utav x2000. Imorgon börjar vi med bokdesign och det ska bli sjukt roligt.




Inspiration:kärlekspar





















jag känner mig kärleksfull idag.

Hearts all over the world

Finally. äntligen tillbaka i norrköping, trots tågstrul och ett missat tåg i linköping så kom jag fram. Hela tågresan gick snabbt tack vare ewe. Hur som helst så gick hela gårdagen över förväntan. Jag var supernervig inför talet men jag gav allt och det gav resultat. Min lärare kallade mig naturlig talang och jag blev fick godkänt på min första högskolerapport inom forskartjosan. Copykursen gick också över förväntan och jag är lite sugen just nu på att läsa till copywriter men vi får se. Jag lär ångra mig tusen gånger innan det är dags.
Nu sitter jag i nils lägenhet ensam och nyvaken. Rätt skönt faktiskt, han den dära kommer hem om femtio minuter och sen ska vi kanske titta på en lägenhet. Inte till oss utan till honom. Sen blir det nog en secondhandrunda och kanske kanske kanske en runda till kicks. Jag behöver verkligen en ny foundation/puder.