Mållös

För ungefär en timme sedan fick jag världens överraskning, hade jag suttit på en stol så hade jag garanterat ramlat av. Jag satt och tittade på Simpsons och drack kaffe, jag hade precis avslutat ett gigantiskt samtal med N då Skype börjar ringa igen. Det är Mamma som lägger på så jag får ringa upp igen. Personen som svarar är inte mamma utan världens bästa Kristina, Sydney-Kristina, Kristnils,Trollungen,Min storasyster. Jag blev helt mållös och kopplade inte. Hon ska ju vara i australien men istället befann hon sig hemma på Torpstigen. Det var så fint. Tydligen hade hon och mannen åkt las vegas och köpt en jordenrunt biljett och åkt vidare till Sweden. Så hon åker tillbaka på lördag, det grämer mig att jag inte får träffa henne.  Fina stina. this made my day.

I somras: Louise, signe,Jag,Kristina,Mamma,Anna och Ebba

2006



dedication to tilda #2














dedication to tilda

jag befinner mig just nu hos fritte, vi snackar som vanligt skit och dricker x antal glas vin. idag pratar vi om riktigt tjocka människor ala fatty L, matilda you know wHAT I MEAN.....Hur som helst miss fatty fatty Linda J mohahahaha

Hell no

Jag har för tillfället en stor hög av extra energi liggandes bredvid mig på golvet, en sån stor hög så att jag har tagit mig i kragen och börjat skriva reflektioner till min Workbook. Den där Workbooken dödar mig förövrigt långsamt och jävligt plågsamt. Om det är så att den ska in den 16 dec kommer jag att vara ett vrak lagom till Julledigheten. Jag håller därför alla mina tummar och tår att den ska vara klar den 16 Januari, dagen då vår grafiska profil ska redovisas. Jag har nog även hittat den där perfekta boken som ska bli  min workbook men jag är inte riktigt säker om jag har det så är den riktigt knalligt rosa. Härligt. Åter dags att stiga in i Wb's ljuva klor.


Abstinensbesvär.

Jag har varit utan internet i två dagar på grund utav drifstörningar, jag kan inte säga annat än att jag har varit desperat och bloggsugen och allt där emellan. Det är helt sjukt hur beroende man blir. Under tiden har jag haft två stora redovisningar och den tredje och sista för veckan är imorgon vilket är jäkligt skönt. Jag skulle egentligen haft beök i helgen men ist blir det fest och idolfestsomething.
Idag har jag köpt en Julstjärna och en Adventsljusstake så jag kan tända ett ljus på söndag. Då ska även jag och fritte baka pepparkakor. Det ska bli mysigt.




Min allra käraste syster





How to dace tecktonik in Nybro

Åh vad jag önskar att denna helgen hade krypt fram. Den har varit så fin och mysig på alla sätt och vis.
I fredags började det mysiga med en klassfika med dammsugare,pepparkakor och julmust, vi lyssnade på julmusik och var allmänt flummigt lyckliga. Sedan bar det hem till Kalmar där jag plockade undan lite och gjorde mig kissable för att sedan cykla in till stan för att hämta Nils. När vi kom hem drack vi kaffe och bara njöt av varandras sällskap, Vi började titta på I'm not there men jag råkade somna.
I lördags hade vi sovmorgon vilket vi båda verkade behöva, sedan tog vi oss in till stan för att leta efter en tjock jacka till mig, eftersom det är snö, kallt och vinter nu. Jag hittade dock ingen eftersom jag är kräsen. Vi cyklade vidare till Maxi för att handla bakpotatis och lite tillbehör eftersom vi sedan begav oss till Nybro och Ewe där vi hade en mysstund med klassen. Vissa av oss fick för oss att vi skulle lära oss att dansa Tecktonic och spexa för nollorna nästa år. Det gick väl sådär, men roligt hade vi. På tåget hem träffar vi ett gäng 15åringar som betedde sig som om vi var det roligaste sedan Hipphipp! Vi cyklade hem och sov gott.
Idag har vi bara tagit det lugnt och ätit lyxfrukost bestående av färska frallor och "finjuice". Vi har kollat på Idol och bara varit. Nils rensade min dusch från hår och i gengäld lagade jag kycklingthaiwok, som blev apgod. Jag är stolt över mig själv


Emma , Ewe, Nils,Julia,Maja,Erik,Sara & Jennie

Emma,jag,jennie och sara dansar tecktonik

Emma, David, Maja och Johanna

Vemvarilliustatörstjejenfrånivåras?

Åh jag sitter och stör mig på mig själv något fruktansvärt just nu. I våras när jag hade min apu på Ikea katalogen så gjorde vi en scrapboard med olika illustratörer och grafiker som vi gillade och om om formspråk osv, då hittade jag en helt fantastiskt illustratör som jag inte hittar nu, jag letar ihjälp mig till ingen nytta alls. Det var så fint, tecknat och målat med tusch och sen inklippa delar lite kollage aktigt som jag gillar. AH!



This is what we do.


Smokin hot!

Jag sitter och sippar på min latte, fortfarande sliten efter gårdagens mastodont dag ( 8-8) Den tog hårt på mig. Imorgon blir det något liknande  fast jag åker hem vid 6 så jag hinner göra mig kissable tills nils kommer, det känns inte så lönt att vara kissable i skolan imorgon om man kan få vara det en hel helg. Jag ska finslipa lite i Indesign och Photoshop, sådana saker som jag faktiskt tycker är kul, fast just nu mest känns påtvingat och kaotiskt. Inte nog med det, vi fick en ny uppgift idag som ska redovisas nästa vecka, alltså tre hyfsat stora gruppredovisningar nästa vecka, jag kunde ha varit gladare. Dock är Denna uppgiften jäkligt intressant. Det är i Designhistoria och vi ska göra ett arbete om Wiener Werkstätten och Memphisskolan. Jag tilltalas mest av WW men alla har ju olika smak och tycke. Nu ska jag fortsätta sippa latte pilla i Indesign lyssna på Bob Dylan och längta efter morgondagen.


19 år

Idag har vi fått konstruktiv kritik så nu sitter jag i Indesign här hemma och knepar och knåpar. Det känns ändå rätt bra, vår tidning som inte ens skulle vara gubbig och ful blev väl lite så undermedvetet. Hur som helst så har min dag varit lugn, jag har i princip bara suttit vid datorn och pillat. Jag tycker om att pilla och fokusera på småsaker, jag har ett projekt här hemma som jag borde ta tag i men jag orkar inte, jag är lat. Snart ska jag duscha, diska och laga lite mat till morgondagen.
Jag har för tillfället en enorm N-saknad, det är lite jobbigt men på fredagkväll får jag äntligen krypa in i hans famn och så är han och jag vi igen till söndagkväll. Can't wait!


Sugar-blondie-vanillas-and-a-brownie














Mina små kärlekar.

Jag är hemma i Kalmar igen. Skönt ? Ja. Tråkigt ? Ja. I helgen har jag hunnit med att träffa nästan alla av mina favoriter. Några har jag fått spara tills nästa omgång. Hur som helst Fredagen var helt makalös. Madelen kom vid 9 sen åt vi "frukost" och tittade på en värdelös film, när jag hade duschat av mig Kalmarsmutsen så blev vi spralliga. Vi körde till Ikea där vi strosade lite och åt lunch. Vi gjorde även ett nämnvärt besök på Haganässkolan. Jan och Bengt blev glada av att se oss, Bengt blev tom så glad så han smygkramade oss lite. Vi missade dock Tommy, något som vi blev lite ledsna för. När vi tröttnade på Haganäs så kidnappade vi med oss Tilda till hennes hem där vi hade dirtytalk och blev spådda, jag vet inte riktigt vad jag ska tro  men jag vet iallafall att jag har saknat mina blondiner ofantligt mycket. Efter ett tag så åkte jag till Pappa där familj numero dos väntade, jisses vad mina syskon har växt det är inte klokt, det är nästan så jag börjar känna mig gammal, min tolvåriga syster har 8 cm kvar tills vi är jämnlånga. Efter lite tacos och halva idol så körde jag hem till Frida och Henke för att titta på idol och deras nya mysiga lägenhet. Vilken tur de har haft, den var verkligen superfin. Jag har saknat Frida, hon är alltid up-to-date angående allt skvaller. Och om jag inte missminner mig så kommer vi ses nu om inte alls så lång tid! Hurray!
Denna helgen speciellt fredagen har fått mig att längta tillbaka till gymnasiet, inte speciellt till pluggeriet utan mer efter alla mina fantastiska vänner, vänner som man tog förgivet som man nu knappt har tid att träffa.  Jag tycker så mycket om er, ni är så fina!
       

Södern here i come

Om cirka en halvtimme tar jag ut Hermie från förrådet för att cykla och möta upp Jennie, sedan ska vi till pressbyrån och köpa kaffeochbulle20kr för att sedan sätta oss på tåget mot våra hemtrakter. Dock ska J av i Alvesta för att sedan åka i tre timmar till medans jag har lite drygt 45 min kvar. Osis. Hur som helst så har jag åkt på en jädra förkylning, det är inte kul alls, jag är supertäppt i näsan och har ont i halsen. Jag som ska göra så mycket i helgen, jag kan inte vara sjuk. Jag övervägde att stanna hemma idag men sedan fick jag dåligt samvete, jag hade ju redan gjort en matlåda och eftersom jag inte har någon micro så hade jag varit tvungen att frysa den. Så jag masade mig upp och jag kom till skolan. Sen att jag kraxade och snorade hela psykologilektionen det är en helt annan sak. Ikväll får mamma ta hand om mig, och imorgon ska jag träffa bästaste Matilda,Madelen och Frida och Pappa med familj på ett hörn. Vem har sagt att jag inte är effektiv ?




En helt vanlig grådaskig tisdagseftermiddag

Jag räknar ner dagarna nu. I övermorgon åker jag hem lite snabbt. Vet egentligen inte vad jag längtar till, självklart familjen men det är ändå stressigt, det är så mycket som ska fixas, det är så mycket som jag vill göra men som vanligt krockar allt.
Idag är det regnigt kallt grått och riktigt ruggigt. Jag sitter med Indesign uppe och gör klart en vikfolder på apoteket som jag håller på att kräkas på, sedan är det dags att göra en meny. När jag är klar med det blir det nog lagom att göra mat (pannkakor och blåbärssylt) för att sedan läsa lite psykologi. Jag sticker inte under stol med att det är mycket just nu.
Nu återvänder jag till älskade indesign.


Jag gör den mest fantastiska chailatten som finns i Kalmar


Monday all over again.

Idag har jag varit duktigt. Jag har dragit mig upp ur sängen klockan tio i åtta enbart för att gå till skolan och jobba med tidningen, trots att vi började klockan ett och det var tom en frivillig lektion. Nåja vi har fått mycket gjort så lite nöjd är jag allt. Jag har inte fått lika mycket gjort här hemma. Jag har jobbat lite med en Graf uppgift, bekantat mig med det nya dhw avsnittet och lagat god mat. Nu börjar jag bli trött trots att klockan inte är mer än halv tio. På Torsdag åker jag hem till lilla Osby för en långhelg där jag ska försöka att pressa in alla de människor som jag vill hinna att träffa.


A bit Jackie-O-isch

Igår var jag ju som bekant på ett cocktailparty. Det hela var väldigt trevligt ( som det brukar med de människorna). Det hela började på bussen från stan som för det första var proppfull och för det andra tog oss till någonstans där vi inte hittade. På bussen var det skräniga och dryga Kalmarbor, de trackade ner på oss skåningar när vi pratade och jag blev pissed. När vi hoppar av bussen så regnar det och eftersom jag inte vill bli helt blöt så hoppar jag in under julias paraply. Dock hade inte julia en tajt klänninge eller klackar på sig så hon gick lite snabbare än vad jag hade tänkt, det hela slutade med att jag gick som Fran Fine. När vi kom till Lina blev vi försedda med cocktails och plockmat. Det kom mycket folk bland annat en del dryga Uppsala bor eller i alla fall en. De andra var snälla och sa att jag var väldigt Jackie O-isch med min frisyr och retroklänning. Hur som haver så morsknade jag till på den ena B hette han.  Efter att ha ödslat dyrbar tid på tjaffs så tog vi taxi ner till stan där vi dansade av oss på BistroBar som inte alls höll samma klass som tidigare. Frida got lucky och jag fick ont i fötterna. Jag tappade även en vante och mina pumps ligger i min cykelkorg.


Lördagsromantik

Min lördag har inte ens varit i närheten av förra lördagen i romantik mätt. Dock har jag varit produktiv idag. Snart ska jag börja fixa till mig för kvällens festligheter. Det ska bli skoj. Dock är det svårt att veta hur jag ska ha håret.  Nåja det löser sig nog. trist att vädret suger med. Det är väldigt dimmig och jätte mörkt.

Kvällens blåsa




Jazzpics

Några få bilder från Jazzen i torsdags.
Nu ska jag ner till stan för att inhandla en present tillsammans med Maja.





Men vafan?!

Hur är detta möjligt?


Trött tröttare tröttast

Jag är nyss hemkommen från Skolan, Stan Frida och Nybro igen. Klockan är kvart i tolv på kvällen och det känns lite sent. Det positiva är att jag har spenderat kvällen med mina fina tjejer. Julias vän Katta var med där, hon var verkligen urmysig. Imorgon ska jag ladda upp Jazzbilderna och på kvällen blir det coctails! Mysigt
Nu ska jag sova. Natti!

Achtung, Utmaning!

Jag blev utmanad av Caroline

Regler:
Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa. Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. När jag var liten hade jag en negerdocka som hete Nils. Det var en flicka.
2. Jag hatar köttfett. ( fettranden runt köttet)
3. Min mormor kallar mig för Gullegumpan.
4. Jag kan härma en apa väldigt bra och väldigt högt.
5. Jag och min kompis Emma har haft en snigelhotell
6. Jag har försökt att mata min lillasyster med hundbajs.
7. Jag tycker att rökt korv och honung är en alldeles underbar kombination på smörgåsen.

Jag utmanar
Emma.Linda.Frida.FridaF.Fanny.Tilda.Annika

Jiggidy Jazz

well jag är hemma, det har varit en soft dag med endast tre timmars psykologi, helt överkomligt. Dock är jag så trött så jag inte vet vad jag ska ta mig till, jag borde diska men njae jag orkar inte, jag har faktiskt kört en maskin tvätt så någon måtta får det faktiskt vara. Om en stund ska jag duscha av mig nybro dammet, dra på mig något svart, höga klackar och rött läppstift för att bege mig mot stora staden Växjö. Där ska jag julia och maja lyssna på jazz. Vi har fixat en lite bättre kamera så vi kan ta lite bättre bilder till vårt reportage så nu är det dags för mig att göra mig själv lite bättre för som det ser ut nu, så är jag en total mess.


Honey the dinner is ready!

Nu är jag hemma igen och jag har mat i ugnen. Klyftpotatis för att vara exakt. Till det ska jag avnjuta hör och häpna kyckling. Min granne ovanför mig har fest. Det var en massa killar utanför min dörr nyss. man kanske ska ta och gå upp. Eller kanske inte. Idag har jag haft en föreläsning på eftermiddagen. Det var skisskursen, veckans roligaste kurs. Man lär sig så otroligt mycket. Idag skissade vi porträtt. Vi skulle även ta med oss ett skissat ansikte för att sedan försöka skissa med "konstnärens" stil. Det var roligt.
När bussen hade tagit oss till Kalmar igen så gick jag och Maja in på stationen för att köpa biljetter till Växjö. Vi (plus Julia) ska nämligen till palladium och digga Jazz som research, vi ska även knäppa lite bilder och använda till själva tidningen.
Jag ser fram emot det som tusan. Jag får kanske träffa Johanna med min bästaste musiklärare på gymnasiet. Kul.
Nu tror jag faktiskt att mina potatisar är redo att ätas upp, men först ska såsen fixas!



Wayne Nichols


Äntligen!


Jag hyser ingen kärlek för mina grannar.

Jag önskar att jag kunde säga "mina fina grannar" eller "mina trevliga grannar". Mina grannar är jobbiga och inte lite jobbiga heller. Igår vid halv tolv när jag skulle sova så börjar killen ovanför mig att spela techno så högt att jag hör vad de sjunger i låten. Vid tolv spelade han fortfarande och jag bankade i taket med min hammare, utan resultat. Irriterande!
Nu är någon av mina psykiskt sjuka grannar ute och ränner och skriker och för ett rent ut sagt jävla liv. 


Norpan.Marcus.Nilsochjag.

Min helg var så fin och bra som jag hade förväntat mig. Den var faktiskt nästan bättre än så. Jag har mått som en prinsessa. I torsdags var vi och kollade på Marcus Krunegård och halleluja vad bra han var. Han var sjukligt bra live. Han var så pass bra att han inte ens hade behövt spela jag är en vampyr. Det var faktiskt ett av de bättre liveframträdandena som jag har sett. Vi har även tagit långa promenader, frusit rumpan av oss mitt på eftermiddagen, halkat på isfläckar och fikat på samma ställe som vincent pontare. Norrköping var så bra så att jag inte ville hem och det var knappt så att jag kom hem heller. Buss-skrället var såklart 20 min försenat och efter en timme så stod vi still i en timme och 10 min så allt som allt var jag en och en halv timme sen igår. Det var mindre kul för min kurrande mage och mitt frusna jag.
Hur som helst nu är jag back om track och imorgon ska vi ha inspirationsdag hos Julia.









På min skola målar man på väggarna

I onsdags innan jag åkte till Norrköping så målade vi på väggarna. Vi läser för närvarande en skisskurs och i onsdags skulle vi måla stort med tusch. Vi skulle måla en trädgårdssak eller ett sytillbehör. Så här seriösa är vi iaf ;)













Sweet home alab...Kalmar!

Äntligen är jag hemma igen efter en lång och jobbig bussresa så är jag äntligen framme. Dock har detta varit den bästa helgen på länge. Mer om det imorgon, jag vill mest bara kika in och säga hej.