Tricky tricky

Oj, tiden går fort när man har roligt. Veckan har fullkomligt flugit fram och nu är det hux flux lördag, jag kör en snabbsumering.
I tisdags var det andra lektionen i visuell kommunikation och jag måste bara hylla den kursen återigen för att den är så jäkla rolig. den här gången fick vi i uppgift att i grupperna titta på hur olika grupper framställs inom media, vi fick offer och utsatta som vi skulle analysera och till slut porträttera på ett sätt som vi ofta tyckte att de framställdes som. Det var svinroligt och min grupp är sjukt rolig, det roligaste är att jag är med en person som egentligen är väldigt reserverad som har börjat öppna sig lite och jag gillart. På kvällen bar det av till friskis där jag och emma stötte på annelie vilket var kul eftersom jag inte har sett henne sedan hon blev sjukskriven. I onsdags var det den tråkigaste lektionen ever fördjupad typografi men vi fick ett trevligt avbrott i form utan tv4 som kom och ville göra ett inslag om våra spara el foldrar som vi har gjort åt kalmar energi. Jag var en av de fyra som blev intervjuad. Dock valde de såklart att ta mr. know it all som "huvudtalare" vilket är så jäkla typiskt när man för en gångs skull väljer att ta plats, dock fick jennie prata lite mer än jag vilket var bra. kvällen spenderades på friskis och med pulspass och emma. Torsdagen bjöd på självstudier men vi i min grupp är hurtbullar eller iallafall jag för jag var den enda som inte försov mig utan faktiskt var på skolan  vid utsatt tid. Vi iscenstatte och fotograferade våra sk offer. jag ställde upp i vardagsoffer och katastrofoffer. På kvällen var jag och emma på danspasset som tydligen hade bytt rutin och bjöd på något så pinsamt som en james bond dans och en balettdans, jag trodde jag skulle skämmas huvudet av mig och det var svårt att hålla sig för skratt. Igår var det redovisning och föreläsning som stod på schemat och det var såklart kul. Efter skolan slog jag slag i saken och besökte jennies nybrolägenhet för första gången, den var superfin och hon ska defenitivt vara nöjd. Vi gick och handlade potatis och gick sedan hem till Julia där lagade bakad potatis och tittade på let's dance finalen. Idag ska jag städa och boka tvätt-tid och sedan ska jag knalla hem till Maja för att plugga och titta på Robinson och antagligen snacka lite skit. Det blir alltså en lugn helg. Och mitt soundtrack kommer defenitivt bli nya röyksopp skivan junior. Den är fantastisk.




Lägg märke till blodet

pianomusik i hela lägenheten

då var det måndag igen. tiden går alldeles för fort mars är snart slut och om två och en halv vecka är det påsk. jag vill inte riktigt inse det. idag har vi börjat en ny kurs i visuell kommunikation. det är sjukt kul vi har fått en uppgift som heter bildviskning som går ut på att jag skickar en bild till den under mig i klasslistan, denna personen gör sin egen tolkning av den bilden och skickar den till personen under den andra personen samt en bild till mig och så ska vi göra nu varje dag i två veckor. det ska bli spännande vart vi hamnar till sist. efter skolan bar det av hem för att slänga i mig lite mat och sedan cykla ner till högskolebiblioteket där vi skulle hänga upp vår utställning som vi ska ha vernissage på i veckan. väl hemma igen så ringde jag upp morfar som ville spika den 5:e april för ett besök och självklart är de välkomna. jag har pluggat lite och lyssnat på hög musik i form utav sebastién telliér den fantastiske fransmannen som mixar lugn pianomusik med rivig dance. Nu ska jag snart sova och jag ser faktiskt fram emot morgondagen.





Divine

I lördags var jag och N på arbetsmuséet i norpan. jag blev som tokig. runt hela salen så gick det runt ett band med otroligt fina vintage saker från 20 tal till 90 tal. där fanns allt från stig lindberg porslin till "raffiga" underkläder från 30 talet. åh det var så fint. vi kikade även på en två olika fotoutställningar en som hette No such thing as society och en om hästmannen där man hade följt honom i x antal år. På vägen tillbaka till lägenhten gick vi förbi ett litet galleri som hade vernissage. Vi sprang in en liten runda och där fanns fantastiska trollmålningar av en tjej som jag tyvärr inte minns namnet på. Väl hemma lagade vi mat och smuttade vin. Senare kom några av nils vänner och vi partajade i takvåningen och drog oss vidare till hugos och Marit bergman. Jag önskar att jag kunde stanna lite till, tiden går så otroligt fort. Men det dröjer inte så länge tills han kommer hit. Min fina nils.









rainy days happy thoughts

Nu sitter jag på bussen tillbaka till kalmar. det är lite ledsamt att behöva åka hem till en tom lägenhet där jag vet att det bara är jag som bor och att jag bara kommer att få rå om mig själv. suck. jag önskar att tiden inte har gått så snabbt eller så är det väl som de gamla säger, tiden går snabbt när man har roligt. När jag kom upp i tisdags så sken solen vi promenerade och nils åkte på ett sofmöte. jag läste i min bok och när n kom hem så gick vi hem till hans klasskamrat för att promenera vidare för att dricka några öl och snacka skit. det var väldigt trevligt. jag har som vanligt hittat fynd på monki och inhandlat ett par solglasögon. vi har ätit god mat och bara varit. vi har varit på muséum, vi har druckit vin och tittat på marit bergman. men framförallt så har vi varit med varandra och firat att vi har haft varandra i ett och ett halvt år.


Dumma dumma mig.

Just nu sitter jag på bussen upp till Norrköping. De har gratis internet på bussen vilket inte är helt fel om man säger så. Dock känns det ganska patetiskt att sitta och surfa här, man känner sig iaktagen. Hur som helst, imorse stressade jag iväg till bussen efter att ha packat det sista och försäkrat mig om att alla lampor var släkta. Jag tog bussen till stan och hoppade sedan på buss 835 till Norpan. När jag har suttit på bussen i 6 minuter så slår det mig, påsen med Nils presenter står hemma. Jag känner mig så otroligt korkad. Dock är tårtan med, fast utan ljus. Dumma dumma mig.


Love Love Love

Love is a very splendid thing, love lift us up where we belong, all you need is love. All i need is this!
Mina fina hjärtan, tack för idag.



Sailormoon min vän

And i'm home. Dagen har vart rolig och har innehållt diverse roliga ting så som att bli nästan klar med foldern, photoshoot med Julia och en resa hem. Dock var personen som satt bakom mig sjukt störig som harklade sig extremt högt en gång varannan minut och pratade högt med sig själv. Skumt. Väl hemma är det äckligt mycket snö. Jag var inte riktigt beredd på det. Nåja jag är inte den som är den.


Honung jag kommer hem!

Rubriken är till dig Madelen!
Imorgon ska vi sätta ihop det sista av foldern, det ska bli skönt att ha det gjort, vi har fotat hela eftermiddagen och pysslat med ljussättning och sådana saker. Det var roligast att se resultatet. Imorgon blir vi förhoppningsvis klara och på eftermiddagen ska jag och Julia ta oss an vårt projekt vi har utanför skolan. Det ska också bli sjukt roligt. Efter skolan hoppar jag på tåget hem till skåne och la familia, morfar och örjan fyller år. Jag är morfars present och det ska bli så roligt att överraska honom. Min fina morfar. På fredag bär det av en sväng till ä-hålet för att träffa Tilda.
Nu ska jag läsa stieg larsson bok Numero två!


Love is my drug

Kvällsföreläsningar är drygt. Psykologi är intressant. Jag är mimmi och han är musse enligt hanna. Jag har handlat fåglar och presenter till ruskigt fina personer. Jag har bett en människa jag beundrar om hjälp. Hoppas han svarar. Jag funderar på att åka hem över helgen, bara för att. Snart är Norpan nära. Jag älskar kryptiska inlägg. Men mest av allt vill jag krypa upp i en varm famn. Bli hållen. Bli kysst. bli älskad. Ni är många jag saknar.


vit som snö.

Ja äntligen är min lägenhet vit som snö eller snarare äggskalsvit. Jag fick ett samtal från min hyresvärd i torsdags och i fredags innan skolan så cyklade jag och Maja bort och hämtade färgen och alla tillbehör. Så i fredags satte jag igång och spacklade och maskerade och drog ut pluggar och allt möjligt, jag behöver kanske inte skriva att jag somnade som en bäbis sen men det gjorde jag. I lördags klev jag upp halv nio och käkade frukost, sedan satte jag igång att slipa och sedan började jag måla, vid elvatiden kom Maja och hjälpte till och Jesus vad det underlättade, det gick ganska snabbt och med en lunchbreak och en andra målning var vi klara vid fyratiden. Maja stannade en stund och vi drack te och tjabbade. Det slog mig faktiskt igår att detta är den första helgen sedan jag flyttade till Kalmar i september som jag har varit ensam en fredag och lördagkväll. Det har faktiskt varit ganska skönt och jag har roat mig med att läsa stieg Larssons Män som hatar kvinnor, jag är fast och MÅSTE se filmen när jag har läst klart. Det är egentligen inte den sortens böcker som brukar attrahera mig men denna är minsann speciell.
Nu ska jag cykla ner till friskis för ett pass yoga.





bunnyhoppin'

De första tre maskinerna med tvätt är igångsatta och nu väntar jag på att de ska bli klara. Under tiden har jag diskat upp mount everest som låg inne i köket samt påbörjat städningen som ska göras idag. Blä. Det blir lite extra tråkigt med tanke på att min kropp värker som resultat efter gårdagens pulspass som emma lurade med mig på. Jag har verkligen ont överallt, och min kordinationsförmåga är verkligen inte som jag hade trott. Jag kände mig verkligen som bambi på hal is när tom en man anno minst 60 år hängde med bättre i rörelserna än jag. Dock får jag väl trösta mig med att de flesta där är stammisar.
Nu åter till min lunchmorot och sedan ner i källargångarna igen.


En modern husfru.

Jag känner mig väldigt huslig idag. I skrivandets stund har jag en sats syltkakor i ugnen samt köttfärsås som ska bli till lasange på spisen som får puttra och gona till sig lite. Snart är det dags att göra ostsås och jag kan inte annat att le när jag struttar omkring i mitt förkläde och lyssnar på Dusty springfield. Jag känner mig onekligen som en modern husfru.
Förresten ringde min gamla chef mig innan och jag har återigen jobb på nicklagården. It makes my day!

I eftermiddag har vi hållt till i studion, när vi kom dit hade någon anlagt en gräsmatta. Det ni!



Better than sunday

Helgen har precis som vanligt gått alldeles för snabbt och jag försöker att låtsas om som att jag är oberörd men det är jag inte. Fredagen betydde skola, vi jobbade in lunchen och slutade tidigare, jag tog bussen gånger två hem till mig sprang bort till netto och handlade lite färdkost, packade omsorgsfullt ner det sista i väskan som för en gångsskull inte var överpackad. Jag gick ner till en av busshållsplatserna och kom på en buss för att sedan mötas av ännu en buss på stationen. Tåget var nämligen inställt mellan kalmar och emmaboda. Hurra! så det blev ersättningsbuss kalmar-nybro-emmaboda. I emmaboda blev det tåg till Alvesta och sedan alvesta till Osby. Väl hemma en timme för sent så bjöd mamma på hemlagad lasange och ögat ville som vanligt där hemma ha mer än magen.

I lördags vaknade jag med tuppen av mig själv och hoppade in i duschen vid tio kom Mormor och Mona och vid Halv elva hoppade vi in i bilen och körde mot Malmö där det vankades melodifestival. Det var roligt och jag träffade på Johanna Erik och Tomas. Kul. När vi kom hem väntade morfar som var nyopererad och lika mysig som vanligt. Efter mat och festival så höll jag krampaktigt i telefonen i två timmar och pratade med killen med stort K eller N kanske man ska säga. Det var mysigt och välbehövligt som vanligt.

I söndags vaknade jag av att katten ville mysa, jag gjorde som han ville och mös mig igenom hela förmiddagen. På eftermiddagen cyklade jag bort till Elle och hennes och henkes lilla hus. Där väntades klippning och en massa prat. Hon är duktig den där elviran. Jag blev nöjd och cyklade hem igen. Vi åt middag och efter att ha sytt en kappa till mitt köksfönster av det överblivna stolstyget (som förövrigt blev förliten) så hade klockan bara rusat iväg och jag satt på tåget hem till Kalmar igen. När jag kom hem blev jag sådär nedslagen som jag brukar bli efter att ha haft massa folk runt mig. Jag  blev lite ledsen i ögat men överlevde.

Idag har jag mest gjort ingenting. Jag har handlat mat och förbannat frukt och grönt priserna. Jag har skrivit ihop ett cv som jag har skickat iväg och hoppas på det bästa. Nu ska jag snart slänga ihop en thaigryta och njuta av kvällen.