En lång väntan

Trots att Nils kom ner till mig i helgen sitter jag nu i Norrköping. Varför? Jo, i lördags kom det ett alldeles underbart mail om att vi har fått visning på vår drömlägenhet. Behöver jag ens säga att jag skrek rakt ut och bestämde mig sekunden efter för att jag skulle ta tåget med nils upp på söndagen. Så nu sitter jag alltså här och väntar på morgondagens visning, mendas jag väntar varvar jag promenader runt strömmen med lite uppsatsläsande. Jag och sara har vår projektplan på g och vi har nu tre ämnen att välja bland. Det känns som att den där uppsatsen kommer att ta våra liv.



I det här området ligger den. Nu får ni hålla tummar och tår!

Lördagsgodis


Paris vs. New York







Alla dessa fina illustrationer hittar du på den
här fina bloggen.

Guten Morgen

Gud vad skönt det känns med en ledig dag, och vad skönt det är att vara uppe med tuppen. Idag står städning och jobbsökning på schemat, känns som att det börjar bli en torsdagsrutin det behövs ju göras så då får man inte vara sen med att komma igång.


Dear John


can i please have one pair of your glasses?

Step it up

Jag var på step innan ikväll. Jag tror aldrig att jag har kännt mig så okordinerad som jag gjorde under det passet. Jesus vilket tempo och det var hur många steg som helst att komma ihåg. Jag måste ha sett helt lost ut. I slutet fick jag tack och lov in det och passet var faktiskt riktigt roligt så från och med nu kan det ju faktiskt bara gå bättre.


happy birthday mr president.



Virtuell tårta till dig nils. Grattis igen min fina älskling.

Fokus

Fokus på mig, idag har jag blivit intervjuad av tidninge fokus ang mitt mönster som jag gjorde som grafiskt projekt. det känns rätt häftigt att lilla jag blev utvald av alla på linnéuniversitetet för att få göra denna intervjun. Det känns kul att faktiskt få bli uppmärksammad ibland. Tidningen kommer att komma ut i april men ni lär nog märka det. Annars har dagen mest lunkat på, jag har faktiskt inte gjort något alls mer än att ta det lugnt nu innan skolan drar igång ordentligt igen. ibland får man unna sig sådana dagar.


Mad men me



När vet man att ens obsession har blivit för stort?

back in the days



Tommys Änglar

Jag var precis inne på bilddagboken för första gången på ungefär 2 år. Det blev en nostalgitrip deluxe om man säger så. Hela sista gymnasieåret spelades upp i mitt huvud. Trots att det inte känns speciellt längesedan jag gick på gymnasiet så inser jag nu att det faktiskt är jädrigt längesedan. Like it or not så slutar jag universitetet om 3 månader. Tiden går på tok för snabbt

Lördagspromenad




om fem minuter


sitter vi på spårvagnen påväg till johan och sandra. middag väntar.

kvällens todo:



Klippa färdigt luggen utan att bli störd av telefonen.

Kvällens ilandsproblem

Kvällens stora problem är för närvarande vad jag ska ha på mig imorgon samt vad jag ska packa med mig till norrköping. Nu önskar jag precis som alla tjejer någon gång nog gör att man hade tillgång till en fantastiskt stor garderob där det helt magiskt dök upp nya fina kläder hela tiden. Jag får väl helt enkelt utforska för att se vad som passar till 1. semenarium & tågresa. 2. Svärföräldrar på besök och melodifestival mys 3. bara vara och mysa dag & tågresa. Dagens ilandsproblem



Jag säger inte nej.

Små problem.

Idag är det dags att skriva vidare på den lilla inlämningsuppgiften. Trots att den är knepig så tror jag att det kan gå vägen. Imorgon är det seminarie och det är jag desto mer nervös över, tänk om jag får tunghäfta och inte lyckas få ur mig något vettigt, tänk om jag inte säger något och blir utpekad. boost boost boost jag måste ge mitt ego en boost. Igår var jag på yoga och det enda jag kunde tänka på var när det tog slut. Det var nämligen någon där som andades för kung och fosterland. Alla som har gått på yoga vet ju att man ska andas in och ut med näsan. Personen  snarkade i princip eftersom den tog så djupa andetag. Efter ett tag kunde jag inte hålla mig och började skratta. Behöver jag säga att jag fick några sura ögonkast. men hey det är ju inte jag som snarkandas.


jag får väl helt enkelt tänka att jag är Giselle nästa gång.

teori & metod

Behövs det någon bildtext? jag tycker böckerna talar sitt tydliga språk. Jag är pretty much uttråkad just nu.

Ni gör min dag




Men åh, hur fint var inte detta? Ännu en anledning till varför jag älskar min familj. Även om den kom en dag försent så blir jag inte mindre glad utan snarare tvärtom. Tänk nu känns det inte lika jobbigt med att skriva en inlämningsuppgift om forskningsprocessers olika delmoment. Det går galant. Fint att nimbus står med på kortet.

alla hjärtan

Den fjortonde februari, alla hjärtans dag. Just idag längtar jag galet mycket till nästa år då jag faktiskt kan få ge nils en ros på rätt dag eller köpa med ett vaniljhjärta hem från jobbet bara för att få fira lite. Förra året var min fina lillasyster här och hon hade med sig present från mamma. Året innan dess var hela min familj i Kalmar för då flyttade jag in i min nuvarande lägenhet. Vi festade på grillad kyckling och drack asti och jag lyckligast i världen. I år ligger jag i min säng och är dunderförkyld och febrig. Jag vaknade i morse och var på väg att gå till skolan i min röda kjol med vita hjärtan, allt var planerat men efter tio minuter uppe så insåg jag ganska snabbt att det nog inte är så smart att gå  och smitta mina vänner när jag själv är så yr att jag knappt kan stå upp. Jag fick krypa tillbaka till sängen och inta framstupat sidolänge men en sak som har gjort mig gladare är alla mina fina vänner som skickar söta alla hjärtans dag sms. det gör min dag. Som sagt kontrasterna är stora om man tittar på året som gått och året som ska komma. Glad alla hjärtans dag ni fina som läser!


Helgmys

I fredags mötte jag upp annika på stationen. Vi hade en mysig kväll som inkluderade snöoväder, topmodel och tapas. Vi somnade båda två ganska tidigt, trötta efter veckan som gått.  I går vaknade vi dock upp pigga och utsövda. Efter en omelettfrukost så bestämde vi oss för att gå ner till simhallen för att simma lite. Så sagt och gjort, vi kom dit och simmade lite längder i 40 min. Det var verkligen så himla skönt och det känns som något som man borde göra oftare. När vi kom hem bestämde vi oss för att vara hemma bara vi två. Man måste passa på det är inte varje dag man har en sån fin människa bara för sig själv. När jag vinkade av henne idag så kändes det faktiskt lite sorgligt. Det är nu man får säga thank god for skype och telefoner.


DJ ease my mind



Lite bra musik såhär på kvällskvisten.

Hang-up-Braids





spark i baken!

Jag känner mig så jädra trött, jag har verkligen ingen aning om vad det kan bero på. Kanske är det vädret eller så kan det bero på koffeinbrist. Jag får helt enkelt dra i mig en kopp. Jag måste gaska upp mig för om ett tag bär det av till friskis med emma. Dagen har egentligen inte bjudit på något speciellt, föreläsning, disk  och lite städ. Jag måste piffa lägenheten lite för imorgon kommer världens bästa annika hit. Jag längtar och det gör min dag. Nu åter till dagens mission-uppryckning!


hattfnatt


wedges



säg hej till det nyaste skotillskottet i min lilla skofamilj. Jag tyckte det fattades ett par svart kilklackar att klattra runt på kullerstenen med i vår. Det fick bli dessa från H&M billliga och fin och höga.

slarv-johanna

Jag har en fruktansvärt dålig ovana. En ovana jag alltid städar bort innan jag får besök. Jag slänger mina kläder på hög i soffan, där hittar man allt från träningskläder till festkläder och myskläder. På soffan finns också en blandning av hörlurar, ipod och ett par kryckor som jag har varit för lat för att ge tillbaka till Catrin. Jag måste sluta upp med detta.


Conscious collection

Den fjortonde april är ett datum jag kommer att hålla ögonen på, då släpps dessa godingar. Har jag inte hittat en examensklänning tills dess så finns här ett par heta kandidater








Fötterna på jorden och huvudet i det blå

I dag har jag haft sovmorgon, det var skönt att vila ut friskiströtta lår och armmuskler och det var skönt att kunna titta på familjen annorlunda i sängen med en kopp kaffe som sällskap. När klockan närmade sig tolv tog jag mina saker och knatade bort till kalmar nyckel där väntade tjejerna och vi åkte med lärar-per till skolan. Det känns himla fint med en lärare som faktiskt erbjuder en skjuts och gör så att man slipper köpa busskort. Min ekonomi jublar. Väl i pukeberg blev det föreläsning och olika metoder. Sådärkul. Jag hade mest skallen fylld med olika jobb och lite lätt jobbångest. Det är jobbigt nu när man snart är klar, alla förväntar sig att man ska få ett fint jobb direkt. Men det är så jädra svårt. Pessimistjohanna! Hur som haver jag skickar cv åt höger och vänster, ni får väl helt enkelt hålla era små tummar för mig.


Addicted


bild

Jag tror att jag på riktigt måste in på avvärjning, jag tittar på lägenheter varje dag, på bloggar, i tidningar och genom fönster. Det värsta är att jag tror att det kommer att eskalera, ju närmre juni vi kommer desto mer creepy blir jag. Bilden ovan gör mig knäsvag, jag får ment-to-be känslor, jag menar fotöljen har jag ju redan fårfällen har jag, nu saknas bara resten. Nu får jag ta och skärpa mig.

Jag vill slå ett slag för vintern

Jag vet att alla andra är trötta på vintern och jag vet att slask inte är roligt, men jag tänkte på en sak när jag tog en promenad. Jag sörjer lite att vintern är på väg bort, för när det är sådär krispigt fint och vitt så är det härligt. Visst det är kallt men ingen har dött av en frostbiten nos och tänk på hur fint det är med rosiga kinder. Tänk på när de första snöflingorna faller, visst blir man lycklig? Man får pälsa på sig, men hallå, det finns hur mycket fina vinterkläder som helst. Med det här vill jag slå ett slag för vintern, Men jag vill också slå ett slag för våren som sakta smyger sig fram.

 


Med en enkel tulipan

Jag har en hangup på tulpaner just nu, gärna vita eller rosa. Jag gillar hur de knarrar och hur de gör min lägenhet mer till ett hem. Jag vill fylla mitt hem med dem, too bad att jag bara äger en vas.

Så snuskigt gott

Mamma jag vet att innebörden av ordet snuskigt inte passar in i matsammanhang, det vet jag för det har du lärt mig. Men jag var tvungen att ta något större ord än super, jätte,underbart,fantastiskt etc. I söndags vaknade både jag och nils med en ganska kraftig huvudvärk, dagens mål blev att ta sig till netto och inhandla bär och göra något gott. Jag måste verkligen verkligen verkligen! påpeka att det var värt att ha ont i huvudet då festen vi besökte var den aboslut bästa på länge. Goda vänner, fantastisk musik, ett litet hus & fett ös. Jag kan knappt beskriva det. Hur som helst, jag som bara ville visa er att jag inte bara äter pizza på bakfyllan längre, det är faktiskt inte speciellt ofta som jag är bakfull heller längre.


.

Idag kommer Nils hit, som jag har längtat. Två veckor går så himla fort det är inte riktigt klokt. Ikväll ska vi inte göra så mycket mer än att handla mat och hämta ut ett paket (skooooor). Vi ska äta varma bär och mysa och njuta av varandra. Imorgon blir det en tripp för att handla extra täcke till norrköping då det är betydligt billigare på ikea än på hemtex. Sen ska vi handla lite nya träningskläder. På kvällen blir det husfest hos david,anders och emelie, det ska bli så himla roligt, att englandstjejerna är hemma är med kul så innan husfest blir det en runda inom melrose place vid slottet.


Every party has a pooper



Ikväll är det realityclub på konstmuseet, det är även lilla klubben och jag ligger hemma och är inte på topp. Jag känner mig verkligen som the pooper.

<3 myrorna




Ett av mina bättre secondhand fynd för tillfället måste vara den här fina kokboken som jag fyndade på myrorna i norrköping för tre guldtior. Den är så fin och så pratisk. I boken finns fina försättsblad med gamla recept blandat med plastfickor och ett block med papper i rätt storlek så att man kan fylla på med egna recept.

Christina Hendricks





Jag vet med största sannolikhet att det inte bara är jag som har fastnat för Mad Men. I synnerhet förundras jag av otroligt vackra Christina Hendricks som spelar Joan. Hon får mig att vilja bli rödhårig och framhäva min figur.

Fast forward





Jag vill så himla gärna ha början på juni nu. Jag vill vara färdigexaminerad, nybliven sambo och norrköpingsbo. Det hade vart så himla skönt att kunna trycka fast forward och hoppa över vårens MKV kurser och C-uppsatsen och istället stå där med ett champangeglas i handen och en fin klänning på kroppen och ett diplom i handen.

kön, identitet & fantastisk musik



Under de senaste föreläsningarna i skolan så har vi pratat mycket kring kön och identitet. Normer och hur könen framställs inom media. igår hade vi seminare och kom in på transsexualitet. idag hittade jag den här fina stopmotion filmen på den
här bloggen. Fin video och fin musik helt enkelt.

oh baby it's cold outside







Det fick bli några bilder från förra veckans fjällbesök. Tänk vad tiden går snabbt, förra tisdagen satte jag mig på planet upp och den här tisdagen sitter jag hemma och snorar och snörvlar. Förra tisdagen blev jag kramad av hela min familj idag blev jag skypekramad av annika. Kontrastrikt liv.