Reklam handlar inte alltid bara om att sälja schampo.

Äntligen är det tisdagen som vi alla har längtat så efter, redovisningstisdag. Som vi har jobbat, nojjat, surat och bara inte orkat. Vi har spenderat tid och energi på något som vi trodde på men som vi trodde skulle bli bajs. Det blev inte bajs utan det blev tokbra. Vi fick sjukt bra kritik och vi lyckades få folk att skratta vilket var meningen. Tydligen har vårt lilla projekt väckt intresse i lilla kalmar då vi har varit i både radio och i tidningen. Här kan du lyssna på Micke och Anders när dom pratade i morse. duktigt.




vår grupp valde att fokusera på nationalstaten, svenskhet-vad är svenskt och vad är inte svenskt?
Vi blandade det typiskt svenska med det som har blivit svenskt. vi har blandat bland annat
en gigantisk zlatan staty, kungen och silvia på spritresa.

week-end








Ifredags mötte jag upp den här donnan på tåget från göteborg i Nybro. Jag kom in med andan i halsen och svetten rinnandes mellan brösten. Vi åkte in till stan, handlade vin och tog bussen till mig. Jag lagade soppa och lisa dj:ade. Vi gick ner till maja och sara och efter idol och vin och skönsång tog vi oss vidare till söderport där vankades det öl dans och niva med mina fina vänner. Vi gick hemåt när det stängde och ramlade i säng.

Igår ville vi gå på stan och missade med någon minut manifestationen mot främlingsfientlighet, vi hängde inte läpp en längre stund utan gick på långshopping och jag köpte en present. Vi hoppade av bussen vid maxi och handlade lite gott till kvällen som även bjöd på fantastisk middag iform av kycklingfärsbullar med citron och bulgursallad. Vi drack vin och tittade på an education. sedan somnade vi som små änglar.

Efter en lång tids sömn så begav vi oss mot konstmuséet och mot slottet för att runda av vår helg. Det har varit en himla fin helg och jag kan återigen konstatera att helgen går på tok för fort. Veckan bjuder på redovisning och lite föreläsningar och sedan en hel del kärlek. fint.

Just nu:


hey girlfriend


jag kunde inte låt bli fritte

365x3


Min medborgerliga plikt

Nu har jag dragit mitt strå till stacken och röstat. Min röst gick till den lilla människan. Det känns faktiskt ganska häftigt att rösta för första gången någonsin. Under tiden innan min röst så har jag tvättat, försökt pumpa min cykel, vilket gick åt helvete, så jag får lämna in den (hejdå många pengar) sen lyckades jag med konststycket att ramla i trappan. Det går bra nu.

sängliggande monster

Ni höll inte era tummar speciellt hårt. Jag blev sjuk som en jag vet inte vad, de senaste två dagarna har jag legat hemma med halsont och 39 graders feber, idag har det dock lugnat ner sig lite och jag är nere på 38 och det känns som att jag är friskt, men tji fick jag. Det roliga är att samtidigt som jag låg hemma och tyckte synd om mig själv så låg nils hemma i Norrköping och tyckte synd om sig. Vi blev sjuka båda två i tisdagskväll och har haft precis samma händelseförlopp, undrar om det är en slump eller om vi båda drog på oss något förra helgen? Nu börjar jag iaf bli rastlös jag har verkligen dåligt samvete när jag är hemma och inte i skolan, speciellt när vi har grupparbete, jag vill ju inte uppfattas som en slacker. Men vad ska man göra, jag gör ju inte speciellt mkt nytta där när jag mår som jag gör och det är inte så kul att smitta ner de andra heller. Nu ska jag återgå till slösurfandets förlovade land och jag tackar verkligen gud för streaming och webbtv.


sicko

Usch jag känner mig småkrasslig. Jag har ont i halsen och jag fryser något kopiöst. Jag hoppas verkligen inte att jag blir sjuk nu för det har jag verkligen inte tid med. Undrar om det beror på att jag cyklade hem i regn och blåst iklädd för lite kläder? Nu ska jag ta en kopp te och värma lite hallon och blåbär och hoppas på att detta lugnar sig. Jag har som sagt varken lust eller tid att bli sjuk då vi har grupparbete och det är inflyttningsfest på lördag. morr.


Söndagsblues

Återigen har jag vinkat av nils på stationen och återigen känner jag mig ensam. Nu har jag fått deppa av mig i en timme så nu är det dags att rycka upp sig och fokusera på allt det roliga som kommer att ske. Jag kanske  fått en praktikplats på en ganska stor byrå i Norrköping eftersom det ändå gäller 10 veckor så känns det ganska stort eftersom man ju ändå vill öka sina chanser att få ett jobb där efteråt. Min kontaktperson ska höra av sig i veckan så det är bara att hålla tummarna. Håll så hårt som det bara går.
I Utställningskursen går allt sakta men säkert framåt, jag ser fram emot vår första handledning eftersom jag tror den kan lösa en del frågetecken. Det är alltid svårt att vara mer än två pers i en grupp men det är samtidigt väldigt nyttigt och lärorikt att ta fajterna som kan uppstå och saker och ting blir färdiga snabbare.  Imorgon ska vi till Konstmuseét här i stan för att lära oss lite mer med vår nya lärare Krystof det är även han som vi ska till Warzava med om tre veckor.
Nu ska jag diska upp disken från igår och koka upp en majskolv till kvällsmat, sedan blir det en långpromenad till.


rain like bows


Dagens ilandsproblem

Jag får panik, mitt diskberg växer och jag känner ingen som helst lust att ta itu med det. Jag kan helt ärligt säga att jag hatar att diska, det är så förbannat tråkigt att jag hellre sitter och rengör min navel. Men jag är också säker på att om jag hade ägt en diskmaskin så hade jag varit lika osugen på att plocka upp disken därifrån. Jag tror jag ska sluta äta och då slutar jag även att diska.

.


weheartit


kräftstjärtar, skrubbsår & taxiresor

varför måste alltid helgerna gå så nedrans fort. jag blir tokig. Jag hann knappt komma upp förrens jag var tvungen att åka hem. och mitt i allt så hann vi gå på kräftskiva. Jag fick mina kräftstjärtar skalade och inlagda i min mun, de blev nedsköljda av snaps och  jag kan villigt erkänna att det var ganska gott. Vi sjöng, skålade och hade det trevligt innan vi tog spårvagnen mot stan igen, innan dess så bråkade jag med en trottoarkant och slog i mitt knä så det rann blod men uppfinningsrikedomen var stor och vi fann en vit handske, stackars den personen som hittade den efteråt. I vilket fall så hamnade vi tillslut på Trappan där musiken var dålig fram tills jag fick önska robyn och dansa lite ryckigt (mitt knä). Vi tog oss hem och somnade. I går när jag skulle hem så ville inte tågen gå som de skulle och på grund av förseningar och inställda tåg fick jag stanna en extra natt. I morse masade jag mig upp vid 6 och kom till stationen för att inse att mitt tåg var sent. Dock kom det i tid till den nya tiden och jag kom till linköping, dock så pass försenad att jag missade mitt anslutande tåg. Efter lite ögonfransvinkande fick jag och min nyfunna vän Mia en taxiresa värd fyratusen kronor ner till Kalmar av sj. det var lite fint faktiskt men jag kan inte låta bli att tänka att det där kan de minsann ha.


pussoholic

Just nu sitter jag på stationen i alvesta, det är drygt en halvtimme tills mitt tåg upp mot Norrköping går och jag passar på att nörda mig lite. Det mest irriterande är att det just nu går ett x2000 upp till N medans jag får vänta på mitt intercity. Men jag ska inte vara sur åhnej för om två och en halv timme får jag pussas.


sommarens sista suck

Skolan har börjat igen och det är såklart kul, det känns skönt att ha något att fokusera på så att vardagen blir mer strukturerad. Idag har vi dock varit lediga så vi passade på att köra en sväng till Ikea, min säng skulle fixas och lite småsaker skulle inhandlas. Det gick smidigt och vi bestämde oss för att ta en tur till stadsmissionen där det visade sig att de reade alla sommarkläder. Jag fick med mig en klänning och en kjol hem för 30 kr det känns inte så illa. Imorgon har vi heldag något som man knappt är van vid längre men det ska bli kul, modellbygge kanske är min grej.

Idag har solen strålat och det var riktigt varmt det kändes verkligen som att det var sommarens sista suck så ikväll passade jag på att fira av sommaren som inte blev som den skulle men som på något konstigt sätt ändå blev bra med en majskolv, det finns inget godare än färsk nykokt majs med lite smör och salt på.


nasty.