chuck loves blair







Jag har precis catchat upp mitt Gossip Girl tittande och jag förstår återigen varför jag faller för serien titt som tätt. Chuck Bass och Blair Waldorf.

Inte för mitt liv kunde jag ana att

Det skulle vara så känslomässigt jobbigt att packa ner sitt liv sedan tre år tillbaka i lådor. Idag har jag i och för sig en packfri dag som jag ägnar till opponeringsarbete. Dock var jag tvungen att pausa och gå ut och gå (annars fungerar jag inte) Jag gick och gick och gick och jag kände att jag inte ville sluta gå och inte sluta att andas in havslukten. Ibland när jag tänker att jag kommer lämna alla mina fina vänner och min lilla lägenhet för en läskig stad som jag mest har förknippat med kärlek. Tänk om jag inte trivs?! Eller jag kommer defenitivt att trivas i lägenheten och med min Nils men med allt runtomkring. Det löser sig, för det gör det väl alltid eller hur?  Igår hämtade Nils nycklarna och jag fick smygbilder tagna av en mobilkamera. Jag kan visa er ett litet sneakpeak.


som sagt suddigt och dant men här är en liten del av mitt nya kök.

Finaste hundarna




Finaste hudraserna, mops och fransk bulldog och finaste illustrationerna. Mitt hjärta smälter lite över kollage.

Kvällsaktiviteter


ph: the one and only frittzoe

Hotstuff


Man ser vem som är van och vem som inte är van...

SCHKÅÅÅÅL!







<3 photobooth

Cykelkorg


Jag blev så glad när jag hittade den här fina cykelkorgen på indiskan, precis den modellen jag har letat efter. Fint att missmatcha lite med rött och rosa. Fritte blir pricken över i:et på bilden.

Finbesök

Idag kommer den här snygga tjejen och hälsar på mig i Kalmar. Det känns som ett fint sätt att knyta ihop säcken på. Hon var med när jag flyttade hit och hon är med när jag flyttar ut. Vi påbörjar och avslutar vår resa tillsammans. Fina fina Fritte


Vad hände igår?


Ja vad hände igår egentligen? Visst ni brukar vara många men  efter en liten svacka har det trytit lite men jag menar 215 unika det är nog banne mig rekord. Nu undrar jag varför och vilka är ni?

DONE DONE DONE DONE!



Efter åtta veckors slit så är vi äntligen klara med vår kandidatuppsats. Om en vecka är det eximination och den 1/6 står jag i Pukeberg med en Filosofikandidatexamen i media och kommunikationsvetenskap och som klar grafisk formgivare. Det händer innan jag ens har fyllt 22. Jag är så otroligt nöjd över att jag vågade börja på min drömutbildning direkt efter gymnasiet och att jag  faktiskt inte fastnade hemma. Jag är många erfarenheter rikare och jag är stolt över mig själv. Trots allt jantelagstjatande om att man inte får vara nöjd över sig själv och över att man faktiskt har lyckats göra något så är det ändå en liten nagel i ögat på folk som inte trodde att man skulle klara av det jag har klarat. Jag är glad för mig och jag hoppas att du också är glad för min skull.

Gothenburg i came back to you










Jag har haft en fin och välbehövlig helg hos Lisa i Göteborg. Vi har strosat på stan, fikat, gått på loppis, tittat på Göteborgsvarvet och förundrats över duktiga människor. Vi har gått på konstmuséum och vart på minifestival och blandat upp det hela med en del Rosé. Det har varit så skönt och kul. Trots att vi ses så sällan så är Lisa absolut en av mina bästa vänner.

New in



dessa pjäser ska få följa med på examensfest, bröllopsfest och antagligen många kvällar på balkongen

Ombre hair







Jag ska klippa mig i morgon, det är första gången på 8 månader. Behövligt? JA. Jag är sjukt sugen på att färrga mitt hår ombre, tror att det hade kunnat bli väldigt fint till sommaren. Vi får se hur det blir.

To do: smyckesskrin

Vad kan man göra en måndagskväll när man känner för att sluta packa och göra något roligt istället? Jag ska visa.


Ta en bok, vilket som helst. Min valdes pga det fina mönstret på pärmen.


och det fina mönstret på ryggen, namnet är också ganska tilltalande.

Ta fram något att skära med, i mitt fall använde jag en skalpell, men det går bra med en morakniv med om så önskas. Slå sedan upp boken och limma ihop sidorna, limma, limma, limma och limma lite till.

sedan börjar det roliga, måtta ut hur stort hål du vill ha, jag gjorde mitt efter textens marginaler. Sedan skär du ut hålet och drar loss pappret. Lätt som en plätt.

Limma på ett band på varje sida så att du kan stänga boken och täck sedan banden med någon form av papper, jag valde en tapetbit som jag har fyndat second hand. Fyll smyckesskrinet med godsaker.

Stäng locket

Knyt ihop och vips ett smyckesskrin.

ett steg på vägen

Jag vet att jag är urkass på att skriva för tillfället, men ni vet när man skriver hela dagarna i ända så är man inte så sugen på att skriva när man kommer hem. Idag skrev vi klart vår uppsats rent textproduktionsmässigt. Nu återstår småpillande och genomläsningar och imorgon ska den mailas till vår handledare för genomläsning. Just nu känns det som att små små stenar lyfts från mina axlar för varje dag som går. Nu är det bara packning och sånt som gnager i skallen. Jag är ganska säker på att det kommer att gå bra det med.


Lata dagar

Åh vad jag har älskat den här helgen. Den har varit så välkommen. Jag har spenderat den med att inte göra något vettigt alls. Jag har solat i gröngräset med böcker som sällskap, tagit långa promenader och tittat på film på kvällarna. Imorgon återvänder jag till verkligheten igen. Då tar vi tag i analysen en gång för alla och på onsdag borde vi kunna skriva diskussion. Snart är vi där.


Fokus


I förrgår damp den här ner i brevlådan. Linnéuniversitetets tidning fokus, väljer till varje nummer att lägga fokus på en student med ett bra studentarbete. Till detta numret blev det jag. Artikeln är otroligt välskriven och jag är välidgt nöjd med resultatet. Tydligen blev de också nöjda för det skickade mail och frågade om de fick använda artikeln och bilden till linnéuniversitetets katalog  för 2012-2013. Kul att få vara på hela landets gymnasieskolor och arbetsförmedlingar.

Första lådan är packad


Run the world

Jag känner mig så totalt maktlös, tiden bara rinner på och det enda jag kan göra är att följa med. Uppsatsen tar verkligen all energi från mig just  nu, Jag orkar inte riktigt gör mer än att gå till biblioteket skriva i typ fem timmar, gå hem, springa eller gå en promenad och laga mat. Sen är jag död. Jag längtar tills den är färdig och mitt sociala liv kan börja igen. I och för sig så träffar jag ju sara varje dag och det är kul men ni vet, kunna grilla eller ta ett glas vin spontant utan att behöva tänka på att man ska upp och skriva vareviga dag. Jag peppar med beyoncés nya och inser att vi tjejer vi klarar allt.


En månad kvar.

Nu är det bara en månad kvar till flyttlasset går till norrköping och vi får flytta in på saltängsgatan. Jag planerar i mitt huvud men blir samtidigt misstänksam mot min hjärna, var det verkligen så stort och ljust som jag minns det. Vilka färger kommer kaklet i badrummet och köket att ha? Kommer jag att hitta den perfekta schänken att ha tvn på? Allt löser sig och hur stort det är i verkligheten får vi se om precis en månad.


Det är lite av det här jag vill åt.

Valborg på långviksvägen

Valborg kom och gick men bjöd på fint väder och ett fint kalas. David fyllde 28 och anders hade också fyllt så herrarna bjöd in på en gemensam födelsedags/valborgs fest. Hela lilla stugan på långviksvägen fylldes och det blev både dans och födelsedagssång fram till småtimmarna. Det var ganska storga kontraster från förra årets firande i lund men jag kan nog påstå att detta passade bättre. Valborg har aldrig varit någon favorithögtid för mig men gör man det till ett kalas så fungerar det fint.