Kom heeeeem

Vilken otroligt onödig dag det har varit, det är helt sanslöst vad lite vi gör nu. Det enda som finns kvar i mitt skåp är idrottskläderna som jag skulle använt idag men eftersom jag inte behagade att närvara så får jag ta det imorgon. Dagen har även bjudit på valsträning och jag blev så glad att Jesper kom ner och dansade en dans med mig, dessutom blev jag avundsjuk på Åsa som har fått Daniel, vilken kille jädrans vad han för! Imorgon är det dags för siesta som börjar med en upptaktare hemma hos mig i form utav snopp-party som mamma så fint uttryckte sig. Efter det så tar vi röda faran och beger oss söderut. På fredag blir det preparty hos Caroline ( som jag har saknat henne) och det ska bli otroligt rolig och det som sätter pricken över i:et är att Nils kommer hem från sin sista lumpenvecka någonsin.

Jag måste bara avreagera mig lite, det är såhär att vi håller på att avsluta våra nationella muntliga i svb och jag har redan hållt mitt tal där jag pratade om Martin Luther King osv idag var det en O i min klass som körde en total jäkla ripoff på mitt tal, han började nästan precis likadant och avslutade EXAKT likadant. Sånt gör mig pissed off! Må han få IG!



Jag Caroline Ida Emelie och Louise. Good old times!


Skräckblandad förtjusning

Ångesten över att ta studenten smyger sig sakta men säkert på. Det är först nu när allt är klart, inlämnat och betygen är satta som man verkligen inser att detta snart tar slut. Idag satt vi t.ex. och planerade för champangefrukosten och hur många flaskor asti som vi behöver. Det är kusligt, jag har även gjort något som jag förvånas över, jag har satt upp mig frivilligt på laglistan nästa måndag då vi ska leka lekar på torget. Jag kommer inte bara att göra bort mig för skolan utan för hela älmhult, så håll utkik och var på torget om ni vill se mig göra bort mig och ramla. Förhoppningsvis är det bara roligt och går smärtfritt undan. Imorgon är jag ledig, jag ska passa på att posta ett par stövlar till en tjej i Staffanstorp, hoppas hon får mer nytta av dem än jag hade. Jag ska även köra en sväng till Älmhult för att repa i kyrkan inför avslutningen. Pirr i magen oh yes. Jag kan inte förstå att om exakt 10 dagar så står vi på grusplanen som nybakade studenter. Nu ser jag bara fram emot Siesta och mitt lilla preparty på Torsdag.



Dreamy

Jag har hittat lägenheten jag vill ha!

image441

image442

Hade det inte vart ruskigt ballt att bo där så säg!

I'm a mess

JAG ORKAR INTE PLUGGA MER!

image440

Stockholm i våra hjärtan part two.


När fredagsmorgonen kom var vi uppe med tuppen efter några få timmars sömn, vi panikpackade lite och gick ner och åt en brakfrukost med en massa smarrigheter. När det blev känt att vi var tvungna att lämna rummet vid kvart i nio blev det full fart på oss, vi sprang som vinden viner. Efter många om och men kom vi iväg till sr, det var tråkigt kalt och sterilt där. Det enda positiva kan ha varit P3 populärs intervju med Carolina Gynning och vår kändis spotting i form utav joacim cans. Vilken man den killen är, tänk om man hade hans hår. Hur som haver så var vi trötta och överlyckliga över att de hade vatten"maskiner" tillgängliga. Vi fick lite fri tid och vi drog och käkade, maten var halvkass och Åsa beställde in fel mat och fick vare sig pengar eller någon ny mat tillbaka, de är snikna de där stockholmarna. När vi hade promenerat tillbaka till Bengt och vår träffplats så gick vi till national museumet där väntade en utställning av Toulouse lautrec. Försnacket var drygt men själva utställningen var fin, jag föredrog dock Beckman elevernas tolkning "to use lautrec" där snackar vi inspiration. När vi var klara där blev de shopping, och bara för madelens skull så knatade vi runt runt runt för att hitta Antikt gammalt och nytt, en teeny tiny smyckesaffär med så mycket glitter så att man blev snurrig bara av att komma in där. Med slumpens hjälp hittade vi även Urban outfitters där jag hittade ett sött armband med en liten liten bokstav var inristad, tyvärr hade de varken ett litet N eller J så jag fick bli utan. När vi var klara spatserade vi tillbaka till stationen där vi intog våra sista stockholmskalorier och hoppade på vårt tåg hem. Hemresan var jobbig och vi var jobbiga högljudda och illaluktande på grund utav att alla tog av sig skorna. Vi gjorde ett besök i bistron sen somnade jag och vaknade av Elvira som tog kort. Tack för den Girlfriend! Vi kom hem oskadda och vår sista kändisspotting skedde på hemmaplan iform utav Gustav Fridolin, han var minsann mycket snyggare innan han gifte sig stackars lilla Gossebarn.

Peace People!

  
  
  
  
  
  
  

Stockholm i våra hjärtan.

Vi har nu lämnat storstadspulsen mot det gamla vanliga livet igen. Det känns konstigt, hur mycket jag än älskade stockholm så känns det tyst och skönt att vara hemma igen. Det senaste dygnet har gått snabbt snabbt snabbt och alla intryck har varit svåra att få in men jag ska försöka att få ner vad som har hänt.

Vi åkte från osby/Älmhult till Alvesta där vi hoppade på ett x 2000. När vi var framme blev det kaos på centralen när alla skulla köpa tunnelbane kort under tiden det skedde så spottade vi Broder Daniel en kille som gick på vår skola när vi gick i ettan, vi trodde bara att det var någon som var lik men det visade sig att han hade lyckats ta sig från Älmhult till stockholm (till skillnad från vissa andra som har det som en bortförklaring, ringer det någon klocka?). Hur som helst tog vi oss mot fridhemsplan där vårt hostel låg, naturligtvis hade personalen fuckat vår beställning och satt fel datum på oss, vi fick snällt vänta och begav oss mot Riksdagen. Där var det fullt av skolklasser och vi fick inte komma in men det gjorde inte så mycket eftersom dagens roligaste hände strax därefter. Reinfelt gick nämligen förbi oss och hälsade på vår lärare Bengt som blev mycket generad och uppjagad, det kommer han leva på ett tag! Vi begav oss istället till DN/Expressen där det var dödstråkigt eftersom de bara repeterade allt vi har lärt oss redan men lite piggare blev vi efter en kort powernap. När vi kom tillbaka till vårt Hostel fick vi vänta i ytterligare tre kvart men det var det lätt värt eftersom Jag Madelen Amanda Frida Åsa Elle och Annie fick det lätt bästa rummet, det var gigantiskt med en egen toalett och dusch. Det var inte som ett vandrarhem utan mer som ett hotell.

När kvällen kom vankades det fest, vi fick lotten att ha förfest eftersom vi hade det största rummet. Innan det blev förfest gick alla ut och åt och hade det riktigt roligt, maten var jättegod och alla var trevliga,så trevliga så att en av de anställda fixade in oss gratis på en klubb ( om vi bara hade orkat gå dit). Hur som helst vi hade förfest som jag madelen åsa och amanda inte stannade så länge på vi stack till gamla stan för att träffa Åsas Emmaboda kompisar, och vilket gäng de var det var verkligen skitroligt. Det första stället vi kom till var en Engelsk Fotbolls Pub kanske inte världens bästa ställe men vi stannde ett tag och tog oss sedan vidare till Skeppsbar aka Skämsbar, det var trevlig och vi sänkte medelåldern pretty good men som sagt vi hade roligt och vi dansade som galningar. När vi skulle ta tunnelbanan hem så var den stängt vi hade inte riktigt koll på tiden bör väl tilläggas så det fick bli en taxi och vips så var vi hemma. Jag gick in på rummet där de andra snarkade och la mig i duschen och ringde Nils det gjorde kvällen perfekt....Morgonen därefter tar vi en annan gång likaså bilder Blogg.se fuckar sig och jag har inte tid att vänta.
Peace and Love

image420



Heading for Stockholm

Imorgonbitti bär det av till stockholm med klassen. Det ska bli ruskigt kul, man kan ju inte påstå att vi har varit speciellt tighta men förhoppningsvis kommer vi kanske ett litet snäpp närmare varandra under dess 24 timmar. Vi ska hinna med en del studiebesök som t.ex Dn och P3 och vi ska ju såklart hinna med lite utgång, vart det blir  är ännu oklart men en sak är säker det blir inte något "i-stil-med-balders-ställe" Är det fint väder blir det ett glas vin på en uteservering och kanske dansar vi fötterna av oss på en klubb,det är bara framtiden som vet.

Nu ska jag sova, jag slumrade till på soffan innan idag så jag har nog en del sömn att ta igen, arbetsproverna tog hårt på mig de sista dagarna men nu ligger de i ett vadderat kuvert någonstans i Sverige med destination Kalmar högskola.

Godnatt!


En gång för längesedan i Malmö.
image415

I'm wide awake.

Just precis i skrivandets stund tar jag mig en paus från mina arbetsprover. De är på upphällningen nu. Det är spännande, resultaten är nog inte så fantastiska som jag skulle vilja föreställa mig. I jakten på de perfekta frimärkena har jag lekt med chokladsås och strössel ( det bör tilläggas att jag är inne på tredje omgången i'm picky).  Men när jag ser de nedan får de mig att verkligen vilja hitta mina akvareller, just nu har jag bara akvarellpennor som man antingen blöter när man målar eller blöter med pensel efter man har målat. Det är inte så spännande.

image414

Franska nätter.

I fredags bar det av mot Älmhult till Tildas stora glädje. Det som var planerat som en "trevlig-myskväll-hos-jesper-med-eventuell-grill" förvandlades till Spontanfest hos N då han till min förvåning ringde mig och förmedlade detta besked, speciellt paff blev jag eftersom han egentligen hade andra planer. Men jag blev glad. Hur som helst så mötte lilla T upp mig på stationen vi begav oss till Sunnerbogatan och Jesper, där snackade vi skit och provade peruker. När klockan närmade sig kväll och det började bli dags att röra sig så gick vi hem till N där festen var i full gång, det var så mysigt vi satt ute på altanen, vattenpipan och potatissalladen samsades om bordets yta. Ju närmare småtimmarna vi kom så desto färre blev vi, till slut var det  Jag Nils Fanny Fredrik Elias och Christian kvar, vi tittade på Tillsammans innan ögonlocken blev för tunga och vi drog oss ner till det lilla röda rummet.

Lördagen spenderades med N och Lisa i lite lugnare version, vi började kvällen med att sitta på balkongen och tjuvlyssna på Sanna Nielsen ( som förövrig ser ut som en transa up close) det var mysigt och ännu mysigare blev det när lisa kom i den röda faran och vi begav oss på rövartåg. Några timmar senare satt vi på altanen med tända ljus och "nattamad" i form utav min och nils hemmagjorda hjärt-pizza.

Söndagen var olidligt varm och vi övervägde faktiskt att bada men vi var lata och tiden var knapp istället fick det bli en varsin piggelin i solstolarna vi blev aningens solkyssta och mer än varma. Kvällen avslutades med ett kalas då min lillasyster Louise har fyllt 15 år.

Puss!

image412
   

En stund av lycka

Solen skiner, jag har pratat med N och träffat tilda, affischerna är färdiga och imorgon blir det picknick med Åsa. Just nu är jag lycklig väldigt lycklig. Om nästan precis en vecka bär det av till stockholm med klassen, det ska bli mysigt. Jag Åsa Madelen och Amanda ska sitta på uteserveringar och dricka det vi känner för äta en bit mat och shoppa. Det ska bli härligt jag saknar tjejerna, amanda har jag träffat sporadiskt på willys och åsa har jag bara msnat med medans jag och madelen hade en lovestory för någon vecka sedan när vi skrev om barbados. Jag saknar min apu på Icom det blev extra uppenbart när jag fick min lilla omdömes lapp, jag är numera "en liten konstnärinna med höga ambitioner och en väldigt kreativ förmåga" Tack för det, du är värd 10 guldstjärnor som sa så. Till helgen blir det N och Lisa det har blivit mycket Lisa den senaste veckan, men jag trivs med Lisa hon gör mig glad. Nu ska jag läsa min förbannade bok länge länge för imorgon kan jag sova så länge som jag behagar.

Puss!

image410

Systra mi!

Min lilla lilla lilla lillasyster håller på att bli stor, på lördag blir hon 15 och idag hade hon en dejt. Jag börjar få åldersnoja.

image409

En solig dag i maj

Vi tog bilen och begav oss till västkusten. Det var välbehövligt och vi blev uppassade som kungligheter. När vi kom så kom även dimman, jag begav mig ner till stranden och lekte med självutlösaren. Sedan blev det rökt spetta och grillade biffar det gjorde susen för både magen och vädret som lättade och vips så var den trolska dimman försvunnen. Lördagen bjöd på skoshopping, det inhandlades båda bal och studentskor, de ligger för närvarande väl inpacketerade i sina lådor för att undvika att bli kantstötta i min lite väl trånga garderob. Lördagen avslutades även den med en ljuvlig måltid. Idag har jag mest tagit det lugnt och skiftat i mitt humör. Just nu pillar jag med ett kokboksomslag vilket faktiskt är svårare än vad man kan tro, speciellt om man har brist på fantasi som jag. Hur som helst så är mina arbetsprover snart klara. Jag ska skanna in min teckning senare ikväll för att finputsa den. Antingen skickar jag in den helt " rå" eller i en pimpad version. Undrar vad Kalmar tycker om kvinnobröst.

Imorgon blir det en tur till Malmö med Lisa, vi ska strosa i butikerna och äta glass med storasyster Kihlström. Eftersom jag är soloptimist så känner jag på mig att det blir fint väder imorgon. Time för sandaler?

Love

image407